Posted December 9, 200816 yr Co umiesz przyrządzić najlepiej? Jakie jest Twoje najlepsze danie,które umiesz przyrządzić własnymi rękami i nie jednokrotnie byłeś chwalony za nie? Mi bardzo dobrze wychodzą placki ziemniaczane (może nie jakaś wyspecjalizowana potrawa:) ale niewątpliwie każdemu smakują). Jak je robię? ziemniaki(ba),dwie łyżki mąki,dwa jaja,trzy stołowe łyżki mleka,mała cebula,duża ilość soli i pieprzu. Chwalcie się swoimi najlepszymi daniami .
December 9, 200816 yr A robiłeś placki z kabaczka? na tej samej zasadzie, tylko zamiast ziemniaków kabaczki ; ] o niebo lepsze ; p hmmm.. moje dania popisowe ? chyba spaghetti z serkiem i sosem, który sama przyrządzam. iiiiiii sernik, który zawsze wychodzi ;p
December 9, 200816 yr kisiel i budyń ho ho filety z kurczaka podobno nieźle mi wychodzą, kwestia przypraw
December 10, 200816 yr W sumie wszystko co zrobię kilka razy z przepisu po kilku tuningach i dodatkach ode mnie staje się "moim daniem". Jakieś kurczaki ala nuggety z kfc, sałatki, nalesniki z kebabem, róznej maści obiady, ciasta etc.
December 10, 200816 yr Mam podobnie jak Tori szczególnie że jak na razie pracuję przy żarciu więc trochę rzeczy potrafię zmontować ale nie będę się chwalił hehehe Jak mam coś wybrać to pizza domowa która lubię robić i jeść, risotto z czym się tylko da, lasagne, no i jak mam czas to jakieś ciasto do kawusi
June 28, 200915 yr Moją specjalnością są kanapki z serem i pomidorem oraz jajka na twardo. Nie chcę się chwalić, ale jestem w tym naprawdę dobry.
July 2, 200915 yr Rosół i zacierki(babcia mnie nauczyła ^_^ ), pierogi z pieca, dewolaje(czy jak to sie pisze) i sernik gotowany
July 14, 200915 yr Moja przygoda z gotowaniem trwa juz ponad 5 lat i powiem szczerze ze daje rade, caly czas zmieniam regiony i po przygodzie z kuchnia staropolska teraz z powodu dostepu do nieziemskich skladnikow prosto z indii , tajlandii, chin i nie wiem jeszcze skad, zajalem sie gotowaniem potraw hinduskich. ostatni wypasik ktorym sie uraczylem bylo zrobienie Hot Red Jungle Curry z mleczkiem kokosowym ze wszystkimi skladnikami jak w orginale, z domowym chlebem Naan oraz ryzem z jajkiem , cynamone gwiazdkami anise, colendra, chilli i groszkiem , czas przygotowania 2,5 godz, zarcia na 2 - 3 dni , smak - nieziemski Edited July 14, 200915 yr by Sqtr78
July 14, 200915 yr Ja robię za(pipi)iste kanapki i sosy do kiełbasek i wgle mięska To tak kanapka to :Kromka chlebka,masełko na chlebku,na masełku serek żółty,na serku żółtym ketchup i musztarda.Świetna jest. A sos to nie jest zbyt skomplikowany cobyście nie musieli podczas przyrządzania go często zaglądać do mojego posta na FORUM PSX EXTREME.Można go wydrukować oczywiście,ale do tego potrzebna jest drukarka.Sprzęt ów winien być podłączony do komputera poprzez kabel ,chyba że posiadamy bezprzewodową drukarkę.A więc do sosu potrzebna będzie łyżka jako atrybut każdego kucharza,miseczka szklana bo ładnie się prezentuje i oczywiście składniki:Ketchup i musztarda.Najlepsze są te bardziej porządne gdyż ich smak jest nieporównywalnie lepszy od tych mniej porządnych.Do szklanej miseczki wlewamy musztardę i keczup i mieszamy łyżką następnie smarujemy sosem(sąsiada,kiełbaskę,szynkę)i zajadamy ze smakiem,żeby mi przykrości nie robić.Życzę smacznego wszystkim konsolomaniakom,niedługo przywędruję z kolejnymi przepisami BON APETIT,(pipi)(Tak dla urozmaicenia)
July 27, 200915 yr Placek po węgiersku Jajecznica z wszelkimi dodatkami Sosy Shoarma drobiowa Zupa pomidorowa i ogórkowa- mój hit Potrafię ugotować prawie wszystko i dobrze smakuje.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.