Opublikowano 27 grudnia 200816 l Właśnie mam przed sobą tacę z przeróżnymi orzechami... Jakie najbardziej lubicie?? Mi najbardziej smakują pistacje (ten lekko solony posmak uwielbiam) , potem laskowe(ale takie świeżo rozłupane) i oczywiście solone ziemne idealne do piwa
Opublikowano 27 grudnia 200816 l Hmm. Chyba orzechy włoskie ;p Tylko można się nieźle upaćkać obierając je, jak są świeże xD No i tak jak już wspomniałeś, solone ziemne i jeszcze w karmelu. ;p
Opublikowano 27 grudnia 200816 l Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie .
Opublikowano 27 grudnia 200816 l No pistacje oczywiscie, piekielnie drogie, ale warte każdej wydanej złotowki; generalnie to chyba nie ma orzechow, których nie lubie - wloskie, ziemne, kokosowe, laskowe, wszystkie genialne i jednoznacznie kojarzace sie ze swietami.
Opublikowano 27 grudnia 200816 l Autor Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie . To coś jak ja... ale gdy kończą się inne to i nawet włoskimi się zajmę.
Opublikowano 27 grudnia 200816 l Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie . Wpis. Macadamia sa swietne tylko 100g kosztuje z 7 zl,w plusie kiedys puszki byly po 9 ale plusa juz chyba nie ma ;f. I pistacje.
Opublikowano 27 grudnia 200816 l Brazylijskie są dobre, ale s.raczka po nich gwarantowana. Jak o pistacjach mowa, to kiedyś na praktykach dorwaliśmy z kolesiem worek 10 kg pistacji. Do tej pory nie mogę na nie patrzeć, a mój kumpel płacze do dziś... Edytowane 27 grudnia 200816 l przez ejcu
Opublikowano 27 grudnia 200816 l Powinienem mieć taki userbar - pistacje lover. Właściwie tylko one mi smakują, reszty mam po chwili dosyć. Ale czasem na jakimś koncercie czy festynie lubię sobie kupić sprzedawane w straganach orzechy w karmelu czy czekoladzie.
Opublikowano 28 grudnia 200816 l Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie . Wpis. Macadamia sa swietne tylko 100g kosztuje z 7 zl,w plusie kiedys puszki byly po 9 ale plusa juz chyba nie ma ;f. O tak - względnie tanie orzechy macadamia to jest to czego mi brakuje po upadku sieci sklepów Plus .
Opublikowano 5 lutego 200916 l pistacje, nerkowce, ziemne sa extra brazylijskie tez fajowe i strasznie tłuste
Opublikowano 5 lutego 200916 l Autor Może to nie orzech , ale.... Słonecznik prażony , kango pysznota.
Opublikowano 6 lutego 200916 l Ostatnio miałem takie obtoczone w jakimś proszku o smaku cebulkowo serowym. Za(pipi)iste.
Opublikowano 6 lutego 200916 l i jeszcze takie co wyglądaja jak mózgi ale mniejsze od włoskich, te jadłam tylko w czymś obtoczone wypas
Opublikowano 7 lutego 200916 l i jeszcze takie co wyglądaja jak mózgi ale mniejsze od włoskich, te jadłam tylko w czymś obtoczone wypas Pewnie orzechy pecan. Znacznie smaczniejsze od włoskich.
Opublikowano 13 lutego 200916 l jadlem wiele rodzajow ale chyba swieze wloskie smakuja mi najbardziej.
Opublikowano 19 sierpnia 201014 l Najlepsze jakie jadłem to archaidowe. Kupowałem kiedyś duże paczki, sam obierałem, i żarłem jak świnia niezliczone ilości. Z tym że najlepsze to te młode,więc ich poziom bywa nierówny, ale i tak je uwielbiam.
Opublikowano 19 sierpnia 201014 l Uwielbiam orzeszki ziemne wyłupywane wprost z łupinki, dużo lepsze niż solone, po których na drugi dzień pozostają spierzchnięte wargi. Poza tym to oczywiście pistacje, ale rzadko się zdarza je kupić, oraz orzeszki w miodzie
Opublikowano 24 września 20222 l No właśnie, jakie orzeszki jadacie? czy moczycie je zawczasu? Do czego używacie? Ja do owsianki i zawszy sypię pokruszone do jajecznicy. Ostatnie pekany, brazylijskie i włoskie kręcą się w mej kuchni. A u was jak tam????
Opublikowano 24 września 20222 l Włoskie, nerkowce i pekany. Jem jak chrupki, włoskie lubię z miodem trochę namoczyć. takie zwykle ziemne albo warianty w panierce też czasem do piwka