Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie mam przed sobą tacę z przeróżnymi orzechami...

Jakie najbardziej lubicie??

Mi najbardziej smakują pistacje (ten lekko solony posmak uwielbiam) , potem laskowe(ale takie świeżo rozłupane) i oczywiście solone ziemne idealne do piwa :)

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 5,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Hmm. Chyba orzechy włoskie ;p Tylko można się nieźle upaćkać obierając je, jak są świeże xD

No i tak jak już wspomniałeś, solone ziemne :wub: i jeszcze w karmelu. ;p

Opublikowano

Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie :down: .

Opublikowano

No pistacje oczywiscie, piekielnie drogie, ale warte każdej wydanej złotowki; generalnie to chyba nie ma orzechow, których nie lubie - wloskie, ziemne, kokosowe, laskowe, wszystkie genialne i jednoznacznie kojarzace sie ze swietami.

Opublikowano
  • Autor
Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie :down: .

To coś jak ja... ale gdy kończą się inne to i nawet włoskimi się zajmę.

Opublikowano
Orzechy macadamia - prażone i solone - nie ma nic lepszego :slinotok: . Szkoda, że drogie jak cholera. Na drugim miejscu nerkowce a na trzecim migdały. Właściwie jedyne orzechy jakich zdecydowanie nie lubię to włoskie :down: .

Wpis. Macadamia sa swietne tylko 100g kosztuje z 7 zl,w plusie kiedys puszki byly po 9 ale plusa juz chyba nie ma ;f.

I pistacje.

Opublikowano

Brazylijskie są dobre, ale s.raczka po nich gwarantowana. Jak o pistacjach mowa, to kiedyś na praktykach dorwaliśmy z kolesiem worek 10 kg pistacji. Do tej pory nie mogę na nie patrzeć, a mój kumpel płacze do dziś...

Edytowane przez ejcu

Opublikowano

Powinienem mieć taki userbar - pistacje lover.

Właściwie tylko one mi smakują, reszty mam po chwili dosyć. Ale czasem na jakimś koncercie czy festynie lubię sobie kupić sprzedawane w straganach orzechy w karmelu czy czekoladzie.

Opublikowano

Wpis. Macadamia sa swietne tylko 100g kosztuje z 7 zl,w plusie kiedys puszki byly po 9 ale plusa juz chyba nie ma ;f.

O tak - względnie tanie orzechy macadamia to jest to czego mi brakuje po upadku sieci sklepów Plus :( .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pistacje, nerkowce, ziemne sa extra

brazylijskie tez fajowe i strasznie tłuste

Opublikowano
  • Autor

Może to nie orzech , ale....

Słonecznik prażony , kango pysznota.

Opublikowano

i jeszcze takie co wyglądaja jak mózgi

ale mniejsze od włoskich, te jadłam tylko w czymś obtoczone

wypas

Opublikowano
i jeszcze takie co wyglądaja jak mózgi

ale mniejsze od włoskich, te jadłam tylko w czymś obtoczone

wypas

Pewnie orzechy pecan. Znacznie smaczniejsze od włoskich.

Opublikowano

jadlem wiele rodzajow ale chyba swieze wloskie smakuja mi najbardziej.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

uwielbiam orzechy, a dla pistacji mógłbym zabić ;]

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Najlepsze jakie jadłem to archaidowe. Kupowałem kiedyś duże paczki, sam obierałem, i żarłem jak świnia niezliczone ilości. Z tym że najlepsze to te młode,więc ich poziom bywa nierówny, ale i tak je uwielbiam.

Opublikowano

Uwielbiam orzeszki ziemne wyłupywane wprost z łupinki, dużo lepsze niż solone, po których na drugi dzień pozostają spierzchnięte wargi. Poza tym to oczywiście pistacje, ale rzadko się zdarza je kupić, oraz orzeszki w miodzie :)

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

nerkowce, brazylijskie, pinii

• 11 lat później...
Opublikowano

No właśnie, jakie orzeszki jadacie? :) czy moczycie je zawczasu? Do czego używacie? Ja do owsianki i zawszy sypię pokruszone do jajecznicy. Ostatnie pekany, brazylijskie i włoskie kręcą się w mej kuchni. A u was jak tam????

Opublikowano

Włoskie, nerkowce i pekany. Jem jak chrupki, włoskie lubię z miodem trochę namoczyć. 

takie zwykle ziemne albo warianty w panierce też czasem do piwka