Opublikowano niedziela o 12:583 dni Dziejsza jazdaPrzyszło akurat jak wróciłem z jazdy, ale bez dodatkowego uchwytu na kierę, który zamówiłem. Ponoć ma cały tydzień być ładnie więc może uda się pojeździć po pracy ;) Edytowane niedziela o 19:243 dni przez Kaczi
Opublikowano poniedziałek o 18:142 dni W dniu 19.04.2026 o 14:58, Kaczi napisał(a):Dziejsza jazdaPrzyszło akurat jak wróciłem z jazdy, ale bez dodatkowego uchwytu na kierę, który zamówiłem. Ponoć ma cały tydzień być ładnie więc może uda się pojeździć po pracy ;)Daj znać jak to się sprawuje w pełnym słońcu bo coś narzekali na jasność ekranu.
Opublikowano poniedziałek o 19:002 dni @LansVansDans tak też słyszałem, ponoć i tak poprawili jasność względem Binavi. Póki co jest do wyboru tryb ciemny i jasny jak i automatyczna jasność i można ustawiać samemu nawet z ekranu głównego, ściąga się palcem w dół i mamy suwak do amunalnego ustawainia
Opublikowano wtorek o 06:041 dzień Jak się Wam sprawdzają dotykowe ekrany w tych nawigacjach? Jak reagują na deszcz czy mokre dłonie? Jakoś nie przemawia to do mnie i zmiana przycisków na dotykowe ekrany w tym przypadku to nie jest krok w dobrą stronę, tylko narzucony przez producentów (żeby to im się wszystko zgadzało)), na szczęście mam wiekowego już Garmin Edge 530 i mam nadzieję że nie będę musiał go prędko zmieniać. U mnie też w końcu rozpoczął się sezon rowerowy, a przerwę miałem na prawdę długą, bo od września. Jak zawsze plany wzięły w łeb i z planowanej dłuższej wycieczki mogłem wyrwać się tylko na 1,5 godz. Także zaliczyłem pętelkę bo okolicznych lasach i wioskach. Jak jechałem to mnie coś tknęło i po sprawdzeniu okazało się, że pojechałem prawie takie same kółko jak ostatnie we wrześniu, w sumie nieświadomie wybierając trasę.
Opublikowano wtorek o 06:191 dzień @Artur_K Binavi Air ma przyciski fizyczne oprócz dotykowego ekranu
Opublikowano wtorek o 07:041 dzień @Artur_K -> fizyczne przyciski sa dużo lepsze. Natomiast na nawigacji interesuje mnie tylko trasa więc uruchamiam ja na poczatku dnia i dezaktywuje na58 minutes ago, Artur_K said:Jak się Wam sprawdzają dotykowe ekrany w tych nawigacjach? Jak reagują na deszcz czy mokre dłonie?Mam egde explorer 2 (dotykowy) . Przy powyższych nadal działa co nie zmienia stanu rzeczy, że fizyczne przyciski sa lepsze ;)
Opublikowano wtorek o 19:431 dzień na razie to taka integracja z tym chińskim binavi air że map z komoota na urządzenie nie mogę bezpośrednio wysyłać trzeba zapisywać do aplikacji iGPsport a potem znowu ręcznie wysyłać na urządzenie. A żeby to zrobić to trzeba mieć chyba jakiś membership wykupiony lub chyba jest jedna lokalizacja za darmo. Niby jest oficjalne wsparcie ale nie przez urządzenie a aplikacje. Na samej apce iGPsport są dostępne trasy i też trzeba je ręcznie wysyłać na urządzenie. Mój czujnik tętna garmina z paska piersiowego jest wykrywalny w końcu ma to chodzić po ANT+, jak i ten z zegarka też można dodać żeby wyświetlało się na urządzeniu. Jeszcze żadnej jazdy nie miałem bo ciężko mi się po robocie ruszyć z domu
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Fast and slow. Pierwsze 100km w sezonie i dupsko niemiłosiernie bolało. Ale w nst sobotę jedziemy z kolejnym!