Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, ginn napisał(a):

Ja już nie korzystam z żeli, bo bym na nie nie zarobił. Za to sam sobie robię miksturki - maltodekstryna + fruktoza, do tego trochę kwasu spożywczego i nieco soli. W przeliczeniu na złotówki wychodzą grosze w porównaniu do żeli, a wartość odżywcza ta sama.

@Figaro jaką miałeś trasę zaplanowaną? Zabawne, ale też myślałem o wybraniu się tam na majówkę, ale ostateczne przełożyłem na najbliższy weekend. Trasę mam przewidzianą na 200 km z jednym noclegiem na trasie i ewentualnie drugim, jakbym zjechał bardzo późno. Wychodzi niecałe 5000 m przewyższeń.

Zrzut ekranu 2026-05-04 122200.png

Ja planowałem jakies 130 km na dwa dni bo rower jakieś blisko 26 kg z namiotem, śpiworem kuchenką itd. Za mięķki jestem po zimowej przerwie, a przewyższenia tam to nieżart.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 426,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja dziś wróciłem z wyprawy życia. Wyruszyłem rowerem z Rybnika i dojechałem aż do Wiednia. Razem 385 km. Ilość zwariowanych sytuacji ciężko zliczyć. Mój rower ze wszystkim ważył jakieś 25-30 kg. Gór

• No i zrobiłem to. Objechałem całe Tatry. 240 km, 3000 m przewyższeń, dwa dni. Rekord dniówki pobity i to w górach, mogę być z siebie dumny. Aż sam nie wierzę, że to zrobiłem i jeszcze wróciłem au

• No i za mną pierwszy backpacking, w pobliżu Połczyn-Zdrój.   Dziesiątki popełnionych błędów, ale było dobrze. W dwa dni pykło 130 km. Śpiwór niby na chłodne noce, ale było zimno na hamaczku.

Opublikowano
5 godzin temu, kanabis napisał(a):

Nie ma sensu mieszanie wody z sokiem tym bardziej colą. Kup sobie jakies vitargo, mieszaj to z wodą, najlepsza opcja. Dobra opcja na szybki strzal energii nie zajmujaca duzo miejsca sa daktyle.

Szukam jakiś sensownych bez słodzików ale nie mogę znaleźć. Wszędzie sukraloza/aspartam/acesulfam K - po każdym mam biegunkę.

Swoją drogą po co dodawać słodziki do mieszanki węglowodanów dafuq

Opublikowano

No to zawsze mozesz sam zrobic swoje carbo dodajac do wody czy jakiejs herbatki glukoze i szczypte soli ;) Albo jeszcze lepiej jak rozpuscisz jakies elektrolity i dodasz glukozy . W aptece chyba znajdziesz jakies bez sztucznych slodzikow. Chyba.

Stosunek glukozy do wody zeby ci wyszlo izo to jakies 6-8%