Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Masz rację we wszystkim co mówisz,a szczególnie zastanawiające jest to:"wpadki oczywiscie sie beda zdarzac jak w poprzedniej FIFIE i beda to mecze w ktorych po prostu nic nie bedzie wchodzic."

Czasami dwoisz się i troisz,a męczysz się z jakimś średniakiem np. Hull City.Wydaje mi się,że im dłużej siedzę na szczycie tabeli,tym przeciwnicy grają lepiej,szybciej konstruują akcje.Poza tym nie widzę różnicy pomiędzy Klasą Światową a Legendarnym,choć odnoszę wrażenie,że na tym pierwszym gra się trudniej.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 225,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poradnik został oparty na FIFIE 09 i FIFIE 10. Będzie przydatny pewnie w FIFIE 11. Zawarłem w nim właściwie wszystko co chcielibyście wiedzieć o taktyce w FIFIE. Zacząłem od krótkiego wstępu odnośnie

• Myślę, że na Marketplace będzie już koło 10-12 maks. Ja siedzę cały dzień w domu i czekam o 15 już zdam raport chociaż pewnie będzie opór typa pobierał i troszkę zejdzie ;D

• Jest już demko na psstore.

Opublikowano

Masz rację we wszystkim co mówisz,a szczególnie zastanawiające jest to:"wpadki oczywiscie sie beda zdarzac jak w poprzedniej FIFIE i beda to mecze w ktorych po prostu nic nie bedzie wchodzic."

Czasami dwoisz się i troisz,a męczysz się z jakimś średniakiem np. Hull City.Wydaje mi się,że im dłużej siedzę na szczycie tabeli,tym przeciwnicy grają lepiej,szybciej konstruują akcje.Poza tym nie widzę różnicy pomiędzy Klasą Światową a Legendarnym,choć odnoszę wrażenie,że na tym pierwszym gra się trudniej.

hah, racja. w demie mialem okres, w ktorym musialem sie przestawic na zmiany w nowej FIFIE i nawet kilka meczy przegralem ;) na Legendarnym "komp" bardziej szanuje pilke i czeka az napastnicy wyjda na dobra pozycje. bardziej mysli.

kurcze, teraz kiedy jest arena musze rozkminic rzuty wolne - moja piete achillesowa z poprzednich odslon.

Opublikowano

Na najwyższym poziomie trudności nie jest źle, da się grać w miarę przyjemnie, ale faktycznie, zawodowiec czy nawet klasa światowa to śmiech na sali czasami.

Już dzisiaj pierwsze wewnątrzpolskie sesyjki graliśmy z bartizem - bilans 1-1 :) Zapraszam kolejnych chętnych.

Jeszcze garść filmów ode mnie, które sprawiają, że moje mniemanie o tej grze rośnie:

http://www.easportsfootball.co.uk/media/play/video/10073883 - wreszcie bramkarz może sfaulować gracza (co ciekawe, Reina przed chwilą obronił karnego i sfaulował dobijającego;D)

http://www.easportsfootball.co.uk/media/play/video/10010408 - rykoszety WRESZCIE nie są taką rzadkością, w FIFA 09 nie spotkałem się często z takimi golami

Edytowane przez Saunter

Opublikowano

mam pytanko do ludzi znających się w temacie. Czy to na pewno prawda że fifa 10 na pc jest znacznie gorsza od swoich odpowiedników na konsolach ??! Jeśli tak to dlaczego he ? inny team robi wersję pc czy co ?? Pytam się bo naprawdę jestem w szoku jak dowiaduję, że istnieją dwie różne wersje gry :blink:

Opublikowano

Czemu nie mogę sobie ustawić kamery wg własnych upodobań (typu oddalenie itd.)? W demku to wszystko sprawnie chodziło nawet podczas meczu, a teraz te suwaki są niedostępne, tak jakby zablokowane. WTF?

Opublikowano

Czemu nie mogę sobie ustawić kamery wg własnych upodobań (typu oddalenie itd.)? W demku to wszystko sprawnie chodziło nawet podczas meczu, a teraz te suwaki są niedostępne, tak jakby zablokowane. WTF?

Zmień ustawienia kamery z domyślnych na własne ;)

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Jak to? Zmieniasz z domyślny na własny i wtedy sobie ustawiasz.

Opublikowano

kurde probuje znalezc gdzies plakat FIFA 10 ten z pilkarzami trzymajacymi pady w rekach...w wysokiej rozdzialce zeby sobie z tego zrobic tapete na pulpit...ale nie udalo mi sie jak narazie:/

Opublikowano

A ja mam pytanko ? znaleźliście jakąś metodę na grę w obronie ? Bo ja już momentami nie wiem co robić ;/ przegrywam mecze 3-4, 2-3 itd. , bo przeciwnik potrafi mi wjechać do bramki z piłką po rajdzie jednym zawodnikiem przez pół boiska, od którego to zawodnika moi piłkarze odbijają się jak od ściany ;/ tak samo nie bardzo wiem jak przeciąć rozgrywanie akcji oponenta ;/ w f09 wystarczyło uważnie poruszać się z l2 i jak piłka leciała w okolicy piłkarza to ją przejmował ;/ a tutaj moi zawodnicy nie są dla podań przeciwnika żadną przeszkodą ;/ jakieś sugestie ?

Opublikowano

W obronie Twoi się odbijają jak od ściany ? To chyba w 09 tak było, bo w 10 jak np. w Anglii masz Terre'go i Ferdinanda w obronie to nawet CR9 przepychają na kilka metrów :) Chyba, że słabych obrońców masz to ciężko przepchnąć kogoś.

Jak ktoś chcę zagrać rankingowego/ sparing albo cokolwiek to pisać na PSN :P (zwykle gram Aston Villa, czasami Atletico albo jakaś repra)

Opublikowano

kurde probuje znalezc gdzies plakat FIFA 10 ten z pilkarzami trzymajacymi pady w rekach...w wysokiej rozdzialce zeby sobie z tego zrobic tapete na pulpit...ale nie udalo mi sie jak narazie:/

rowniez szukalem, tyle ze w przynajmniej 720p, bo chce to miec na tapecie konsoli. ;)

Opublikowano

Jest w polskiej wersji kod na polepszenie umiejetnosci Virtual Pro? :>

Jest

Chyba, że słabych obrońców masz to ciężko przepchnąć kogoś.

Czy ja wiem, rozegrałem już jeden sezon Śląskiem Wrocław i nawet przeciwko Arsenalowi sobie nieźle radzili.

Opublikowano

Ja jako świeżak w FIFIE (przesiadka po dłuuugich latach grania w PES) chciałbym zadać parę pytań.

1. Jakie zwody są tutaj skuteczne na mijanie obrońców ? (jak je wykonać)

2. Mam wrażenie, że na ustawieniach domyślnych przez 'asystenta' moi napastnicy strzelają zawsze w bramkarza :| Podczas meczu mam kilka 100% sytuacji, a i tak nie mogę ich wykorzystać :/

3. Jak prawidłowo wykonywać rzuty wolne? (żeby była szansa na strzelenie bramki)

Opublikowano

mam pytanko do ludzi znających się w temacie. Czy to na pewno prawda że fifa 10 na pc jest znacznie gorsza od swoich odpowiedników na konsolach ??! Jeśli tak to dlaczego he ? inny team robi wersję pc czy co ?? Pytam się bo naprawdę jestem w szoku jak dowiaduję, że istnieją dwie różne wersje gry :blink:

tak, Fifa na PC to zupełnie inna gra. Ustępuje tej z konsol na każdym polu- grafiki, gameplayu itd.

EA rok temu mówiło, że gdyby zrobić na PC taka samą grę jak na konsolę to zagrałoby w nią 5 % użytkowników PC- że niby miała miec gigantyczne wymagania sprzętowe. PC- towcy podniesli larum (bo nie oszukujmy się, współczesne PC zjadają konsolę sprzętowo) , EA wyłożyła kawę na ławę stwierdzając, że nie opłaca im się pakowac kasę w wersję PC- gdzie piractwo jest olbrzymie.

Opublikowano

Toshirou,

1. Trzymając lewego triggera machnij dwa razy analogiem w lewo i prawo (wg kierunku biegu) - zawodnik zrobi piękny balans, po ktorym można odbić w lewo i kontynuować rajda. Warto też bawić się dwoma wciśniętymi triggerami.

2. Nawet przy asystencie decydujesz, w którą stronę uderzać - wychylasz analoga w kierunku do słupka, przy którym chcesz umieścić piłkę. Oczywiście można przesadzić :)

3. Wszystko to kwestia wyczucia - zawodnika, piłki i odległości.

Opublikowano
1. Trzymając lewego triggera machnij dwa razy analogiem w lewo i prawo (wg kierunku biegu) - zawodnik zrobi piękny balans, po ktorym można odbić w lewo i kontynuować rajda. Warto też bawić się dwoma wciśniętymi triggerami.

Co to te triggery ?

I jeszcze jedno, podczas gry gdy wciskam SELECT pojawiają się jakieś znaczki (Strzałka do przodu w tył i kreska)

Co one oznaczają ?

Opublikowano

Co to te triggery ?

I jeszcze jedno, podczas gry gdy wciskam SELECT pojawiają się jakieś znaczki (Strzałka do przodu w tył i kreska)

Co one oznaczają ?

L2 i R2 dla PS3 albo LT i RT dla Xboxa 360 ;)

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

A ja mam pytanko ? znaleźliście jakąś metodę na grę w obronie ? Bo ja już momentami nie wiem co robić ;/ przegrywam mecze 3-4, 2-3 itd. , bo przeciwnik potrafi mi wjechać do bramki z piłką po rajdzie jednym zawodnikiem przez pół boiska, od którego to zawodnika moi piłkarze odbijają się jak od ściany ;/ tak samo nie bardzo wiem jak przeciąć rozgrywanie akcji oponenta ;/ w f09 wystarczyło uważnie poruszać się z l2 i jak piłka leciała w okolicy piłkarza to ją przejmował ;/ a tutaj moi zawodnicy nie są dla podań przeciwnika żadną przeszkodą ;/ jakieś sugestie ?

X powinien starczyc jak sie dobrze ustawisz. W ostatecznosci zawsze masz wslizg, ktory jest skuteczniejszy niz w dziewiatce.

Opublikowano

Toshirou,

2. Nawet przy asystencie decydujesz, w którą stronę uderzać - wychylasz analoga w kierunku do słupka, przy którym chcesz umieścić piłkę. Oczywiście można przesadzić :)

3. Wszystko to kwestia wyczucia - zawodnika, piłki i odległości.

Dziękuje bardzo za odpowiedzi :)

Jeszcze odnośnie pytania pierwszego, to rozumiem, że jeżeli biegnę w lewo to wychylam analoga w górę i w dół, tak? Poza tym, dwa wciśnięte triggery i wychylenie lewego analoga w lewo i prawo, tak?

Opublikowano
L2 i R2 dla PS3 albo LT i RT dla Xboxa 360 ;)

Rozumiem że dla PS2 to też L2 i R2 tak ?

Co z tym SELECTem ?

I czy można jakoś szybko w czasie meczu zmienić swoją formację ? (bez wchodzenia w ustawienia drużyny)

Opublikowano

Dziękuje bardzo za odpowiedzi :)

Jeszcze odnośnie pytania pierwszego, to rozumiem, że jeżeli biegnę w lewo to wychylam analoga w górę i w dół, tak? Poza tym, dwa wciśnięte triggery i wychylenie lewego analoga w lewo i prawo, tak?

Tak, w górę i w dół. Spróbuj 2xgóra (ew. 2x dół) - to też balans. Góra, dół działa chyba mniej skutecznie. Przy dwóch wciśniętych triggerach (360) bądź L1/R1 (PS3) nie musisz majtać analogiem, po prostu wyczuj ruch.

Opublikowano

Nie no, bez kitu- jak mogli tak osłabic strzały głową?

Wrzucam w pole karne, mając przeswiadczenie, że nic z tego nie bedzie :unsure: Gram Chelsea (rankingowe tylko tym teamem, na szczęscie w 2010 The Blues nie są tak popularni) i taki Drogba powinien brylować w grze głową a....nie bryluje. Jak już wygra powietrzny pojedynek to na ogół...oddaje strzał niecelny (głową)

Opublikowano

tak, Fifa na PC to zupełnie inna gra. Ustępuje tej z konsol na każdym polu- grafiki, gameplayu itd.

EA rok temu mówiło, że gdyby zrobić na PC taka samą grę jak na konsolę to zagrałoby w nią 5 % użytkowników PC- że niby miała miec gigantyczne wymagania sprzętowe. PC- towcy podniesli larum (bo nie oszukujmy się, współczesne PC zjadają konsolę sprzętowo) , EA wyłożyła kawę na ławę stwierdzając, że nie opłaca im się pakowac kasę w wersję PC- gdzie piractwo jest olbrzymie.

Orson grałeś w wersje pc ? możesz mi napisać jakie dokładnie są różnice w gamepleyu itd. w porównaniu z wersją konsolową ?