Jump to content

Pogadanki przy stole

Featured Replies

Świetny trailer, bez walki xD

Ładnie wyglada, ale na razie podchodzę z rezerwą. Wyglada trochę jak MH spinoff dopasowany do każułali, tylko nie wiem czy to im wypali, bo reakcja na zwiastun była zerowa ;/

Tam był nawet tryb detektywistyczny z podświetleniem i chowanie w krzakach. No szanujmy się.

Edited by ragus

• Replies 793
  • Views 71.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• No ja tez nie mam zamiaru kupowac switcha dla marnego porta I jeszcze płacić za online xd

• Zegarki na 15 rocznice serii https://www.seikowatches.com/jp-ja/products/seikoselection/special/monsterhunter15th/

• skoro mowa o tym co bysmy chcieli, to ja już od dawna chce potwora tego typu (obrazek pochodzi z książki z art-workami ze starych monster hunterów) w tych książkach można znaleźć sporo rzeczy które

Ja mam nadzieje, ze chcieli tylko nowe patenty pokazac.

Oby pokazali normalną rozgrywkę po konfie.

multi, bo to wygladalo jak singlowa gra

i że w japonii tego od razu nie zapowiedzieli? oj coś mi tu śmierdzi.

akurat chowanie sie w krzakach mi nie przeszkadza - MH od początku miał tryb skradania który praktycznie wcale nie działał, więc jeśli teraz będzie działać to nie mam nic przeciwko

Ten MH wygląda bardziej na nowy frontier niż nową część. Ogra się na steamie z darmowym online. Jednak bardziej czekam na XX.

po pierwsze to wkurzyłem sie bo jestem prawdziwym fanem monstera, nie to co ty

po drugie jak ci sie micha cieszy z cudzego nieszczęścia to pójdziesz do piekła

oczywiście, że pójdę, w piekle jest specjalne miejsce dla fanów nintendo :potter:

• 1 year later...

Są pierwsze zdjęcia z monster hunter the movie. Film kręcony przez reżysera residentów w rpa:

monster-hunter-movie.jpg?itok=XfErLwHu

Dq9bwLzU4AAcwki.jpg:orig

Niestety to nie fejk.

• 1 month later...

Chcialbym poznac Wasza opinie. Jaki macie stosunek do hi rankowych zbroi? Chodzi mi o to czy jak już jesteśmy na endgame, to czy wykuwacie zbroje np.rank 6, czy już tylko te rank 8? Czy majac taka zbroje rank 6, ktora była augmentowana i poziom armora dopakowany na maksa, to przezywalnosc jest taka sama jak augmentowana zbroja rank8? Dopiero co uaktywnilem opcje wzmocnienia rynsztunku,wiec nie wiem. Zbroja z bazelgeza nie tylko kozacko wyglada, ale ma bardzo użyteczne skille...tylko że jest rank 6....warto w nią inwestować?

Edited by genjuro

Ja zawsze w każdym monsterze robię jedną z pierwszych możliwych zbroi HR które dodają do attack UP. Potem robię tę jaką sobie upatrzę full set. Na końcu bawię się w składanie. Czyli w World biegałem na początku HR chyba w Dober bo dodaje do ataku.

Nie jestem fanem full setów ale jak ktoś już musi to w MH World polecam następujące:

Początkowy HR - Dober, Odogaron
Późniejszy HR - Nergigante, 

Endgamowy - Kulve Taroth, Drachen, Lunastra na przeżywalność

Rank zbroi 6 czy 8 na HR nie ma znaczenia, full augmentowane mają zbliżoną przeżywalność. Zbroja tak naprawdę nie chroni przed niczym w tej grze chyba, że ma skille zwiększające przeżywalność (HP, Guard, element res) Trzeba po prostu znać ruchy i ataki potwora żeby przeżyć.

Edited by devilbot

• 8 months later...
  • 1 year later...

20 kwietnia planszówka na kickstarterze:

https://steamforged.com/games/monster-hunter-world-board-game

Na pewno będę się przyglądał, kuszą tymi figurkami

Jakby kogoś ciekawił temat, to całkiem niedawno ufundowano inną planszówkę inspirowaną tematem monster huntera, bez licencji i z odrobinę bardziej magicznymi bestiami, ale klimat z grafik i figurek bohaterów się wylewa:

• 1 year later...

Nie widzę nigdzie tematu, o Wild hearts, czyli odpowiedzi ea na capcomowego mh. Jako że gra trafi tylko do fanów mh, nie widzę sensu zakładać tematu. Generalnie wiele elementów jest zapożyczonych z mh jak, samo polowanie na wielkie bestie, wycinanie składników z truchła, śledzenie bestii... Nowe elementy to rozbudowa obozu, budowanie różnych konstrukcji. Oprawa av jest świetna, ale te konstrukcje właśnie niekoniecznie mnie przekonują. Obserwuję tytuł i ciekawy jestem finału. A wy? 

• 1 year later...
  • 1 month later...
W dniu 26.08.2024 o 09:25, Shen napisał(a):

Szykuja sie figurki

No nie wiem co tak słabo, wyglada jak jakiś ptak

Przechwytywanie.thumb.JPG.7582236f761b47ba73a3eedf8dd03590.JPG