Jump to content

Twoja pierwsza gra o piłce

Cris

Recommended Posts

Proponuję taki lekki temat.

Jaki tytuł miała Twoja pierwsza gra o piłce nożnej?

Moja:

Ronaldo-V Football

RonaldoVFootballCOVER.jpg

Była bardzo prosta i monotonna...ale zagrywałem się w nią bez pamięci (setki, jeśli nie tysiące rozegranych spotkań).

Strzelane gole były bardzo podobne do siebie , bramkarze nie do przejścia (bronili niesamowicie mocne strzały łapiąc piłkę w ręce), a największe plusy to zdecydowanie grafika oraz duże,ładne modele piłkarzy.

Do dziś używam kombinacji klawiszy z tej gry.

• Downvote 1

Microprose Soccer na nieśmiertelne C-64,potem przyszedł Kick Off 2 ale tak naprawdę żadna piłka wtedy nie zatrzymała mnie na dłużej...dopiero na Amidze wpierw była gra Manchester United ,a potem legendarny Sensible Soccer ,w którego grałem do czasu zakupu psx i zagrania w ISS'a.

Na 100% był to Goal 3 :] Ahh co to była za gra ....Na psxa bodajże adidas power soccer, całkiem niezła jak pamietam . Na pcta wiadome że fifa (edycja 1996 )ale nie podobała mi się od początku bo jak zapytałem kumpla jak się celuje on odpowiedział :jak to jak?? Naciskasz odpowiednio mocno kólko i leci zawsze dobrze :D aha.... Czekałem 2 lata na olśnienie i przyszło w postaci iss98 .Kupiłem z dupala bo szukałem gry na czterech pod świeżutkiego multitapa i zakochałem sie jak zobaczyłem że da się na trójkącie bramkarzem wychodzić i jest cos takiego jak klepa :] Od tego momętu nie przestałem grać do dzisiaj ;]

Commodore Soccer

wpis! :D

Dzisiaj to można wybierać spośród trzech kompletów strojów, a kiedyś to było z 8 alboj więcej ^_^ Najbardziej lubiłem sr-aczkowate. Pierwsza, w którą dużo grałem to World Cup '98, a potem w ISS Pro '98 jeszcze więcej.

International_Soccer_Game2.png

Edited by Sikor

Fifa International Soccer

fifa%20international%20soccer-1.jpg

Świetne było to, że można było podejść do bramkarza sypnąć mu bułę i uciekać przed sędzią co by kartki nie dostać (nie było wstawek, sędzia musiał dogonić piłkarza żeby sprezentować mu kartonik).

Ano byla. A jak pilka znalazla sie pod naszym polem karnym to mielismy widok zza plecow bramkarza. Na c64 najlepszy byl chyba Microprose Soccer. Byla tez gierka gdzie kierowalo sie tylko jednym zawodnikiem (Libero Grande nie bylo pierwsze w tej kwestii;])

• 2 weeks later...
Guest Oran

SOCCER na pegazusa (nie pamiętam dokładnie, ale albo grałem non - stop jako USA, albo oni mi sprawiali największe trudności, ale chyba to pierwsze i tak się właśnie zastanawiam dlaczego ich tak lubiałem skoro byli tam i Francuzi i Brazole). :D

A potem Goal 3, później nastała era PSX'a i będac niedoinformowanym kupiłem UEFA CHAMPIONS LEAGUE, nie pamiętam z jakim numerkiem ale chyba '98, czy coś koło tego, lecz gdy pożyczyłem od znajomego ISS '98 to nie oddałem go w końcu nigdy, dałem mu za niego mortal kombat trilogy później :D

Edited by Oran
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...