Skocz do zawartości

-==Pochwalcie się :)==-

Featured Replies

Opublikowano

"Kosiarz" i " Pomniejsze Bóstwa" Pratchetta

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 300 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chwalę się    

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Zakupy z ostatnich kilku tygodni.   "Ostrze" - które zapoczątkowało słynny cykl "Pierwsze Prawo". Znakomite grimdark fantasy. Gorąco polecam. Dodatkowo pierwsze dwa tomy "Malazanu". Fant

• Prezent od żonki         

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"Rozbitek". "Udław się" i "Dziennik" Chucka Palahniuka a także "Ubik" Philipa K. Dicka :)

Opublikowano

Polecam "Nocną straż"("Night Watch") Pratchetta - nie mylić ze "Strażą nocną"("Nocznoj dozor") Siergieja Łukjanienko - polecam nie tylko ze względu na ciekawą fabułę. Oto Samuel Vimes, którego żona ma niebawem rodzić, na skutek nieszczęśliwego zbiegu okoliczności cofa się w czasie do Ankh Morpork bez kaprala Marchewy. Spotyka tam (młodszych) Freda Colona, Nobby'ego Nobbsa, Sybil Ramkin, Dibblera, Vetinariego, ale przede wszystkim... siebie. Niestety za sprawą pewnego przestępcy bieg historii uległ zmianie, a przyszłość wcale nie musi wyglądać tak jak ją Sam pamięta. "Nocna straż" jest warta uwagi również w świetle niepokojących wieści o zdrowiu Pratchetta. Niestety twórca Świata Dysku cierpi na pewną degeneracyjną chorobę ośrodkowego układu nerwowego, szerzej znaną jako choroba Alzheimera.

Trzymaj się Terry.

Opublikowano

No czytałem już z miecha temu. Świetna jest , też polecam! :D

Opublikowano

american psycho

Opublikowano

Zamówiłem sobie:

- "Dziennik" Chuck Palahniuk

- "Nowy wspaniały świat" Aldous Huxley

Mniam :lol:

Opublikowano

pierscien mroku: ostrze elfow

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Chlopaki Anansiego - Gaimana

Dobra kniga tez mam ;)

Ostatnio wpadły 'Czerwona Gorączka' Pilipiuka i 'Zakon Krańca Świata' Kossakowskiej - czekam na wolny czas co by to przeczytac ;D

Opublikowano

Kupiłem w końcu Fight Club Palahniuka i Blask Fantastyczny Pratchetta(w oryginale)

Opublikowano

"Mafia na wojnie" Tim Newark.Jeśli kogoś interesuje klimat mafi lub II WŚ nie zawiedzie się ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe czasy - od Pratchetta :)

Opublikowano
'Zakon Krańca Świata' Kossakowskiej'

i wpadł drugi tom Zakonu(damn, napiszże 3ci tom wreszcie kobieto :D) + 'Operacja:dzień wskrzeszenia' Pilipiuka :)

Opublikowano

Legiony- Sienkiewicza... nie przepadam za polska klasyka, ale do tego chcialem sobie wrocic

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Potworny Regiment - Pratchett'a
Opublikowano

"Mutant" Robina Cooka i "Buick 8" Kinga :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Gomorra - Roberto Saviano

Historia życia prywatnego - tom 3 - Od renesansu do oświecenia

Opublikowano
'ksiezycowy park' Ellisa

Mam ochotę to przeczytać. Lubię Ellisa.

Opublikowano

po przeczytaniu polowy stwierdzam, ze warto :) Bardzo ciekawa lektura. Dobrze, ze Bret zrezygnowal z tych ultra szczegółowych opisów jak w American Psycho ;]