Opublikowano 20 kwietnia 200817 l "Rozbitek". "Udław się" i "Dziennik" Chucka Palahniuka a także "Ubik" Philipa K. Dicka
Opublikowano 22 kwietnia 200817 l Polecam "Nocną straż"("Night Watch") Pratchetta - nie mylić ze "Strażą nocną"("Nocznoj dozor") Siergieja Łukjanienko - polecam nie tylko ze względu na ciekawą fabułę. Oto Samuel Vimes, którego żona ma niebawem rodzić, na skutek nieszczęśliwego zbiegu okoliczności cofa się w czasie do Ankh Morpork bez kaprala Marchewy. Spotyka tam (młodszych) Freda Colona, Nobby'ego Nobbsa, Sybil Ramkin, Dibblera, Vetinariego, ale przede wszystkim... siebie. Niestety za sprawą pewnego przestępcy bieg historii uległ zmianie, a przyszłość wcale nie musi wyglądać tak jak ją Sam pamięta. "Nocna straż" jest warta uwagi również w świetle niepokojących wieści o zdrowiu Pratchetta. Niestety twórca Świata Dysku cierpi na pewną degeneracyjną chorobę ośrodkowego układu nerwowego, szerzej znaną jako choroba Alzheimera. Trzymaj się Terry.
Opublikowano 12 maja 200816 l Zamówiłem sobie: - "Dziennik" Chuck Palahniuk - "Nowy wspaniały świat" Aldous Huxley Mniam
Opublikowano 11 lipca 200816 l Chlopaki Anansiego - Gaimana Dobra kniga tez mam Ostatnio wpadły 'Czerwona Gorączka' Pilipiuka i 'Zakon Krańca Świata' Kossakowskiej - czekam na wolny czas co by to przeczytac ;D
Opublikowano 13 lipca 200816 l Kupiłem w końcu Fight Club Palahniuka i Blask Fantastyczny Pratchetta(w oryginale)
Opublikowano 20 lipca 200816 l "Mafia na wojnie" Tim Newark.Jeśli kogoś interesuje klimat mafi lub II WŚ nie zawiedzie się
Opublikowano 11 sierpnia 200816 l 'Zakon Krańca Świata' Kossakowskiej' i wpadł drugi tom Zakonu(damn, napiszże 3ci tom wreszcie kobieto ) + 'Operacja:dzień wskrzeszenia' Pilipiuka
Opublikowano 14 sierpnia 200816 l Legiony- Sienkiewicza... nie przepadam za polska klasyka, ale do tego chcialem sobie wrocic
Opublikowano 5 stycznia 200916 l Gomorra - Roberto Saviano Historia życia prywatnego - tom 3 - Od renesansu do oświecenia
Opublikowano 6 stycznia 200916 l po przeczytaniu polowy stwierdzam, ze warto Bardzo ciekawa lektura. Dobrze, ze Bret zrezygnowal z tych ultra szczegółowych opisów jak w American Psycho ;]