Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

-==Pochwalcie się :)==-

Featured Replies

Opublikowano
Łups! T.Pratchetta
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 314,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chwalę się    

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Zakupy z ostatnich kilku tygodni.   "Ostrze" - które zapoczątkowało słynny cykl "Pierwsze Prawo". Znakomite grimdark fantasy. Gorąco polecam. Dodatkowo pierwsze dwa tomy "Malazanu". Fant

• Prezent od żonki         

Opublikowano

"Nazywam się Zacharski. Marian Zacharski. Wbrew regułom"

Czytam i muszę powiedzieć,że Zacharski nie dość,że jest inteligenty to książkę się świetnie czyta.

Polecam :)

Opublikowano

Tako rzecze Zaratustra - Nitzschego

Nacja

Opowieści o Johnnym Maxwellu - Obie Partchetta

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

3 x Bogusław Wołoszański - Sensacje XX wieku, obie części oraz Ten okrutny wiek.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
"Straż Nocna" Pratchetta

Jedna z lepszych ostatnio. Ale po cyklu o straży można było się tego spodziewać.

Opublikowano

Homo Bimbrownikus, Pilipiuk - tak, jak w przypadku Wieszać każdy może na tomik składa się parę mniejszych opowiadań i jedna mikro powieść. Nie powiem całość trzyma poziom.

Opublikowano

Świat Finansjery Pratchetta

Zacne. W sam raz na kryzys :D

Opublikowano

<!--quoteo(post=1938330:date=3 09 2009, 09:36:name=Dark Serge)--><div class='quotetop'>CYTAT(Dark Serge @ 3 09 2009, 09:36) 1938330[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->"Straż Nocna" Pratchetta<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jedna z lepszych ostatnio. Ale po cyklu o straży można było się tego spodziewać.

własnie - jak to czytać? bo czytałem tylko pierwsze dwie książki jego (kolor magi, ruchome obrazki) a Straż nocną kupiłem z myślą, że to nie jest jakiś bezpośredni sequel - bo jak tak jest to nie rusze tej książki dopóki nie kupie poprzedniej. Czy jak to wygląda ?

Opublikowano

własnie - jak to czytać? bo czytałem tylko pierwsze dwie książki jego (kolor magi, ruchome obrazki) a Straż nocną kupiłem z myślą, że to nie jest jakiś bezpośredni sequel - bo jak tak jest to nie rusze tej książki dopóki nie kupie poprzedniej. Czy jak to wygląda ?

Po pierwsze - dwie pierwsze książki to Kolor Magii i Blask Fantastyczny, a Ruchome Obrazki to któraś z kolei (coś koło dziesiątej) z tym, że ona jest na tyle samodzielna tematycznie i bez związku cyklowo, by mogła figurować w dowolnym miejscu serii.

Po drugie - Straż Nocna jest jedną z nowszych części cyklu o straży miejskiej (nowsza jest tylko Łups!), a kolejne części cyklu mają to do siebie, że wypada je czytać po kolei, niczym serial. "Straż Nocną" można śmiało nazwać "bezpośrednim sequelem".

Obczaj tutaj - http://discworld.pl/viewpage.php?page_id=23

Opublikowano

no blask też czytałem.

no to wychodzi na to, że straż nocna leci na półkę i czeka dopóki nie kupię straży, zbrojnych, na glinianych nogach, bogowie, piaty i prawdy.. no chuj by to xD

Opublikowano

No na to wychodzi. Wtedy wszystko jakoś sensowniej będzie brzmiało, bo z każdą częścią wprowadzani są nowi bohaterowie straży miejskiej, starzy się rozwijają i ciekawiej jest śledzic ich losy od zera.

Opublikowano

Od zera do milionera można by powiedzieć ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lód Dukaja, stwierdzilem że muszę mieć własny egzemplarz

Opublikowano

No to też se kupię [ jak nie zapomnę do poniedziałku ;p ]

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

"PIEKIELNY BROOKLYN" Huberta Selby'ego (swieze wydanie od niebieskiej).

Długo oczekiwany na polskim rynku przekład legendarnego debiutu jednego z największych pisarzy amerykańskich, autora sfilmowanej w 2000 roku powieści "Requiem dla snu". Język, który zrewolucjonizował powojenną literaturę amerykańską; uczciwość w opisie spraw bulwersujących lub bolesnych, która porusza; bohaterowie, których się nie zapomina. Porównywany do Dostojewskiego Selby oprowadza czytelnika po brooklyńskim piekle chuliganów, strajkujących robotników, prostytutek i szukających swojego miejsca w tym brutalnym świecie homoseksualistów. Arcydzieło literatury amerykańskiej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W ramach prezentu łyknęło się trzeci tom "Pana lodowego ogrodu", a do tego bonus - "Inne pieśni" i "Czarne Oceany" Dukaja. Tydzień wyjęty z życiorysu.

Edytowane przez deprywacja

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

5 książek ze serii Świat Dysku za 108pln z przesyłką [nówki] NAJS :D

Opublikowano

No to ja też się pochwalę :) Kupiłem cykl Starship Mike'a Resnicka po przeczytaniu jednej po polsku właśnie doszedł cały cykl z Londynu:). Do tego w tej samej paczce to cudo GatheringREV.jpg i nawet Mass Effect od wczoraj w odstawkę poszedł :)

A no jeszcze Jacka Piekary nowy tom przygód Mordimera czyli Wieże do Nieba

Opublikowano

w00000000t?! Fak, trza kupić!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

w00000000t?! Fak, trza kupić!

No i kupiłem. Twarda okładeczka. Najs.