Junkhead 33 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 To zależy ile już podróżują po Grand Line, dla nas - widzów/czytelników - jest to ok. 10 lat, jednak w świecie mangi mogło przecież minąć zaledwie kilka miesięcy. W sumie cholera wie, nigdy się nie zastanawiałem jak jest to rozplanowane czasowo w mandze. W każdym razie ten news ździebko mnie zaintrygował. Tyle, że jak Luffy spotkał Cobiego w Water 7 to ten był już prawie jego wzrostu, a w pierwszych odcinkach sięgał mu ledwie do pasa. To raczej trudno osiągnąć w kilka miesięcy (znaczy coś tam Luffy żartował, że powinien być jakiś limit wzrostu), ale zebrał załogę, opłynął kawał świata, zwiedził Skypie, dorobił się drugiego statku, zrobił miliard innych rzeczy i to wszystko w kilka miesięcy? Chiński bajki są głupie, ale chyba nie aż tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zauważ że większość arców dzieje się w ciągu jednego - dwóch dni i tak naprawdę jedynymi dłuższymi chwilami są podróże między jedną wyspą i drugą, których oczywiście nam nie pokazują, bo byłoby to nudne. Coby faktycznie jest jedyną postacią, która się postarzała przez ten czas, ale to pewnie dlatego, że Oda chciał zrobić z niego nie-pizdusia, więc musiał go trochę postarzeć, albo po prostu Oda zmienił mu wygląd na mniej frajerowaty, dodał odpowiednią postawę, troche mięsni, pare cm wysokości i tyle, zadnego postarzenia Zresztą kto w ogóle na to zwraca uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza
Junkhead 33 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 No, ale czy to tak trudno dodać im parę latek po drodze? Niech np. w wspomnianym Thriller Bark Luffy by sobie miał już 19-20 lat. Niby nie istotne i się o tym nie myśli, ale jak już się zastanowić głębiej to trochę razi. Nie wiem, może Oda ma pod ręką jakąś za(pipi)istą rozpiskę z One Piecowym kalendarium i mu wszystko idealnie pasuje co do dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 A taki Bart dalej jest w 3 klasie podst. przez 20 sezonów Mi to nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza
Veron 9 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Hehe, klasowa riposta dla pana od delfinow i wielorybow;]]]] Swoja droga to jak sie zerknie teraz na pierwsze odcinki to Luffy wygladal wtedy znacznie bardziej dziecinnie, wiec cos sie zmienil jednak. Reszta w sumie tez wyglada powazniej niz na poczatku przygody, moze poza Sanjim, ktory zdaje sie nie przeszedl zadnej metamorfozy, ale on za to od poczatku pali papierosy, wiec powinien byc dorosly;] Trudno tylko okreslic o ile sie postarzeli, ale to zdaje sie miec drugorzedne znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Odcinek albo 2 tyl Luffy powiedzial na statku, ze wie ze Ace ma innego ojca. Ale skad on to do cholery wiedzial? Jak Ace sie sam o tym dowiedzial juz w wiezeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Huh? Przejrzałem mangę z ciekawości na szybko i nie widzę tam sceny, w której Ace się o tym dowiaduje. Mówił tylko, że on i Luffy mieli tatuśków wyjętych spod prawa i że on nienawidzi swojego prawdziwego ojca, oraz że Luffy niedawno dowiedział się o swoim starym. Zapewne oboje dowiedzieli się o tym jak byli mali, ale Ace tego nie akceptował, a Luffy na życzenie brata nie wspominał o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 W anime bylo ze jak Ace juz byl w wiezeniu to przyszedl do niego Garp i mu powiedzial o tym. Czyli Luffy ni cholery nie mogl sie o tym wiedziec, chyba ze Garp mu to powiedzial jeszcze wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 (edytowane) Coś mnie podkusiło i obejrzałem najnowszy rozdział po time skip Fajnie wyglądają... A z anime się pokłóciłem, utknąłem na Little Garden przy walce dwóch gigantów-wikingów. Ci bossowie z przypisanymi numerami mnie odpychają, jakieś nie ciekawe charakterki Szkoda, że to nie filler bo bym ominął. A i na yt zobaczyłem genialny motyw muzyczny z one piece: http://www.youtube.c...feature=related niiice. Edytowane 12 Października 2010 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Renton 1 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Ten kawałek jest świetny: http://www.youtube.com/watch?v=QswGOF5qR74&translated=1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 (edytowane) Ten miażdży http://www.youtube.com/watch?v=S0zBDO4x6xg Figaro - mnie też te nubki strasznie odpychały, tylko numery 3 i niższe są ciekawe Edytowane 12 Października 2010 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 kilkanaście godzin czytania mangi - nadrobione kilkanaście godzin pobierania anime - wszystkie epki od 1 do 470 czekają abym je obejrzał XDDD KIEEEDYYYY MAM TO ZROOOBIĆĆĆĆ ARGHHH Anyway, manga mi się bardzo podoba....że też nie czytałem tego od początku tylko ten shit naruto =o Cytuj Odnośnik do komentarza
Renton 1 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Obecnie One Piece osiąga apogeum swojej zaje'bistości, nic tylko brać się za czytanie/oglądanie. Najnowszy epek fpytkę, Mihawk to przekozak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 No one piece miało już swoje apogeum najpierw przy alabście(pierwszy duży arc, walka z shichibukai), potem przy CP9, i teraz znowu(w anime). Nie ma co się oszukiwać, że teraz po timeskipie niedługo znowu będzie arc, który przebije wszystkie poprzednie, a potem kolejny itd aż do finału, który ostatecznie zniszczy wszystkie wszystkie inne shoneny sakiu - może obejrzyj online na http://www.anime-shinden.info/2048-one-piece-online.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 a anime do time skip jeszcze ma dłuuuugo prawda? Pewnie z rok poczekacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Renton 1 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 No one piece miało już swoje apogeum najpierw przy alabście(pierwszy duży arc, walka z shichibukai), potem przy CP9, i teraz znowu(w anime). Nie ma co się oszukiwać, że teraz po timeskipie niedługo znowu będzie arc, który przebije wszystkie poprzednie, a potem kolejny itd aż do finału, który ostatecznie zniszczy wszystkie wszystkie inne shoneny Właśnie to jest w OP świetne - stopniowy wzrost formy. Jak z początku przygoda zapowiadała się naprawdę niewinnie, tak aktualne wydarzenia rozmiarem swojej epickości po prostu miażdżą. Akcja w Alabaście była niezła, walka z CP9 jeszcze lepsza, następnie mocarny twist w Sabaody Archipelago i teraz wojna z Białobrodym, w której uczestniczą prawie wszystkie największe szychy. Jeżeli ta tendencja się utrzyma, to przy finale będziemy zbierać szczeny z podłogi. Przy tym mocno da się odczuć, że Luffy nie jest kolejnym Goku, który kosi każdego przeciwnika na swojej drodze nowym dupnym power-upem, ale zwyczajnym pionkiem, nie mającym póki co nawet startu do najsilniejszych postaci tego świata. Fajnie, że główny bohater też czasem dostaje srogi wpie.rdol. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 No, no, wow, jestem na Drum Island i to chyba jeden z lepszych arców (czy tam podarców). Wszystko jest - humor, ciekawa historia, jedynie super umiejętności Choppera (skanowanie przeciwnika...) mi nie pasują. Ale ogólnie to świetnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Potem będzie jeszcze lepiej Oglądasz z polskimi czy angielskimi napisami? Bo polskie w pewnych momentach (np. jak jest ważna gadka o poneglyphach w późniejszych odcinkach) tak ssą, że kompletnie nie wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Polskimi... Ej, a czy dalej jest lepsza animacja podczas walk? Strasznie mnie irytuje ten pokaz slajdów... Potem będzie jeszcze lepiej No mam nadzieję, że to nie zmieni się w jakiś jedną wielką paradę walk i dalej pozostanie dużo takich fajnych ckliwych wątków :F Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Taa, animacja będzie lepsza, ale od czasu do czasu nadal walną jakiegoś slajda. O paradę walk się nie martw, to anime zawsze skupiało się na przygodach, humorze i załodze słomianych w pierwszej kolejności, a potem na walkach, a nie jak niektóre anime, gdzie cała saga jest zrobiona tylko po to, aby pokazać konkretną walkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Uff, no to super. Nie mogę się doczekać następnych odcinków Jedynie żałuję, że się naczytałem spoilerów (w tym dot. śmierci niektórych ;/) no ale... taka cena :F Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Jestem na 109 epie i jest ok... Ta Arabasta powoli zaczyna mnie nudzić :F Nie lubię pustynnych klimatów. Ja chcę oceany! No ale Crocodile to fajny badass. Najlepsze było naśladowanie Sanjiego przez Luffyego w klatce xD Geniusz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Dla mnie nudniej bedzie na tej skypia, czy jak to sie nazywa. Bedzie super na wyspie choppera, i na "wyspie" Morii Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Skypia rozkręca się dopiero gdzieś w 3/4 całej sagi i wtedy przebija całą alabaste imo. Tak ogólnie to przy pierwszych podejściach mnie też troszeczke nudziło, ale teraz jak robiłem rewatch to chłonąłem wszystkie z uśmiechem na twarzy i bez żadnego znużenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Tak w ogóle szkoda, że te sagi będą coraz dłuższe ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi