Zdzisiu 0 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Jeśli grafika nie robi problemu polecam dungeon keeper 2 - gra miażdży każdą obecna strategię w klimatach fantasy :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Canaris 304 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Jeśli nie razi cie całą tona micromanagmentu to polecam Space Empires 5 :] Setki projektów do wynalezienia , projektowanie własnych ras , statków i światów , epickie taktyczne bitwy na setki statków , myśliwców , platform bojowych , tony modów a do tego małe wymagania :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 154 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Jeśli grafika nie robi problemu polecam dungeon keeper 1 - gra miażdży każdą obecna strategię w klimatach fantasy :] Fixed Jedynka była lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ja ze swojej strony mogę polecić następujące tytuły: 1. Heroes of Might and Magic 3 Złota edycja 2. Homeworld 2 3. Warcraft 3+ Frozen Throne 4. Warhammer 40 000: Dawn of War+ dodatki 5. Company of Heroes+dodatki Podane tytuły poza Company of Heroes powinny tobie pójść bez problemu, a na dodatek można je obecnie kupić w bardzo atrakcyjnych cenach. No może poza Homeworld 2 którego ciężko dostać , choć zawsze zostaje mniej legalne źródło... Zapewne większość również zgodzi się ze mną, że są to jedne z lepszych pozycji w tym gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 O bez kitu Homeworld 2 w koncu sobie sprawdze - pamietam jak dawno temu gralem w demo - MA.SA.KRA ! Idealne przejscie miedzy filmikami a gameplayem (NIEZAUWAZALNE, ciekawe czy dzisiaj tez tak bedzie dla mojego oka ). Przy okazji Dawn Of War 2 ktorego niestety nie moglem kupic w dniu premiery . Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 red alert 2 i warcraft 3 - nie wyobrazam sobie, zeby ktos te tytuly pominal ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Medieval Total War II - co za giera! Geniusz w najczystszej postaci, turówka genialna, po prostu świetna + jeszcze ciekawsze batalie na mapie, pełno strategii i realizmu (męczenie się jednostek podczas szarży, strach przed silniejszym wrogiem - poezja!), świetnie mi się w to gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dziewiątek 88 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 strategie to zło, nic innego tak nie wciąga...ale jak patrze na tytuły które podajecie to odrazu chce mi sie w to grać swego czasu męczyłem ostro AoE2, a pare lat wcześniej byłem uzależniony do Settlersów2, świetny, sympatyczny klimat Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 A poleci ktoś strategię w stylu settlersów? Wiecej budowania i dbania o potrzeby mieszkanców niż walki. Czyli cos bardziej ekonomicznego niż RTS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Albert Wesker Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Na DS ostatnio grałem w Anno 1401. Rewelacyjna gierka w stylu Settlersów właśnie. Jest też na PC Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Dokładnie czegoś takiego szukałem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) witam moze ktos polecic bardzo dobra strategie turowa ? najlepiej za czasow II wojny, ( na starszy sprzet ) panzer general 2 obadany heroes 2 i 3 tez a no i zeby nie byla zbyt hardcorowa Edytowane 7 Września 2009 przez kubson Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Ja szukam jakiegos rts'a w klimatach Warcrafta III. Armies of EXigo odpada, gra nie akceptuje mojej karty (mimo ze ma 128 MB). Czy jeszcze sie cos znajdzie? (btw: za Starcraftem nie przepadam) Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 626 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 W klimatach W3 a Starcrafta nie lubisz? Dziwne. Nie będę się rozpisywał a jedynie przedstawię moje ulubione gry strategiczne na PC. Seria C&C - głównie te starsze, gdyż nowe jakoś pozbawione są klimatu (szczególnie RA3) Seria Age of Empires Age of Mythology - dziwnym trafem bardzo niedoceniona produkcja. Rise of Nations - taki bardziej rozbudowany AoE. Chyba nawet działa na tym samym silniku. Emperor: Battle for Dune - jedna z moich ulubionych gier od Westwood. Taki C&C w 3D ze świetną muzyką. Seria Homeworld - najmilej wspominam chyba Cataclysm. Szkoda, że nigdzie go nie można dzisiaj dostać. Knights of Honor Galactic Civilisations II Sins of a Solar Empire Starcraft - najlepszy RTS ever. Warcraft 3 Warhammer 40k Dawn of War - gra dobra, ale kampania beznadziejnie nudna. Heroes of Might and Magic 2, 3 i 5 Star Trek Armada - bardzo niedoceniony a zaskakująco wciągający RTS. Był w którymś CDA więc za grosze można go dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Medieval: Total War II i Empire: Total War, poza realiami i grafiką czymś się różnią te gry? Którą brać? Cytuj Odnośnik do komentarza
HeXa 435 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Ja polecam Original War ;> Cytuj Odnośnik do komentarza
michael555voyager 0 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 A są strategie kosmiczne w stylu Master Of Orion na PSX lub Ps2? Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 starcraft 2, reszta sie nie liczy ;b Cytuj Odnośnik do komentarza
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 starcraft 2, reszta sie nie liczy ;b Starcraft jest najpopularniejszy poprostu. Odjac hype i nalezy do grona najlepszych RTSow i tyle. Stwierdzenie, ze reszta sie nie liczy to ignorancja. Cytuj Odnośnik do komentarza
are91 0 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 To starcraft 2 już wyszedł? Na gamespocie nie ma recki... Też dawnio nie grałem i wybierając jakąś strategię wpadlem na napoleon: total war - świetne.Mechanizmy jak w każdym total warze; bitwy w rts, turówka pomiędzy. Trzeba przyznać że jest epickie Cytuj Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Starcraft 2. narazie tylko beta Cytuj Odnośnik do komentarza
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Też dawnio nie grałem i wybierając jakąś strategię wpadlem na napoleon: total war - świetne.Mechanizmy jak w każdym total warze; bitwy w rts, turówka pomiędzy. Trzeba przyznać że jest epickie Napoleon z wszystkich total warow ma najlepsza mechanike,atmosfere itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Spuczan 74 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Ja polecam Original War ;> Także polecam. A już myślałem, że tylko ja w to gram. starcraft 2, reszta sie nie liczy ;b Total Annihilation, Orginal War, Dawn of War i wszystkie części C&C? starcraft 2, reszta sie nie liczy ;b Starcraft jest najpopularniejszy poprostu. Odjac hype i nalezy do grona najlepszych RTSow i tyle. Stwierdzenie, ze reszta sie nie liczy to ignorancja. Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Nie jestem zbyt wielkim fanem Strategii, trzeba myślecz szybko, z wyprzedzeniem, i dowodzic paroma oddzialami na raz. Dlatego lubie takie ktore maja rozbudowany defense i gospodarke, gdzie robisz armie w spokoju, kiedy bronia cie mury z dzialkami i innymi. Np taki Warrior kings battles, czy Stronghold 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Spuczan 74 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Nie jestem zbyt wielkim fanem Strategii, trzeba myślecz szybko, z wyprzedzeniem, i dowodzic paroma oddzialami na raz. Dlatego lubie takie ktore maja rozbudowany defense i gospodarke, gdzie robisz armie w spokoju, kiedy bronia cie mury z dzialkami i innymi. Np taki Warrior kings battles, czy Stronghold 2. To może Knights&Merchants, Settlers lub Cywilizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi