Skocz do zawartości

Stawy co i jak

Featured Replies

Opublikowano

Joint Synergy niegdys bylo nie do wyje.ba.nia . Od MRM. Sile mma przeciwstawiam sile miesni, wiec bede pod Tesco.

:P

• Odpowiedzi 53
  • Wyświetleń 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• fore, tyle, że ja nie jestem takiej budowy chuderlaka co łapie się za coś na co sił nie ma, bo mięśnie mi na to pozwalają, tylko stawy póki co nie bardzo, ale znalazłem już rozwiązanie   poszedłem

Opublikowano

A to z aptek jak się nazywa? Ile kosztuje? Jakie dawkowanie i na ile paczka starczy?

Jaczes, tego Twojego nie mogę znaleźć, pewnie wszystko zmysliłeś ^^

Opublikowano

Ja miałem "Glukozamina C" - 24.51 zł za pudełko. W pudełku jest 60 tabsów, bierze się je 3 razy dziennie wg. producenta.

Opublikowano

To faktycznie jest różnica... w cenie. Między posiłkami to brałeś?

Opublikowano

MRM chyba nie ma juz w Polsce. Nie wiem. A sama glukozamina nie wystarczy.

Opublikowano

Znaczy się zależy do czego, tak jak mówiłem, moją kilkuletnią kontuzje - męczyłem się z tym parę lat, ale bez żadnego lekarza, co fakt - po miesiącu jak ręką odjął. Nie pamiętam jak to brałem dokładnie.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A polecilibyście mi jakąś maść/specyfik/tabletki na ból stawów kolanowych (podczas biegu)? Raz jedno nadwyrężyłem przy ostrym podbiegu pod górkę i niestety ból często wraca, nawet po przerwach w treningu.

Edytowane przez TeBe

Opublikowano

A polecilibyście mi jakąś maść/specyfik/tabletki na ból stawów kolanowych (podczas biegu)? Raz jedno nadwyrężyłem przy ostrym podbiegu pod górkę i niestety ból często wraca, nawet po przerwach w treningu.

Oprócz biegania należy ćwiczyć z ciężarami. Nie miałbyś teraz kontuzji.

Opublikowano

Oprócz biegania należy ćwiczyć z ciężarami. Nie miałbyś teraz kontuzji.

Gdyż ponieważ? Ogólnie warto wzmacniać stawy (kostki w szczególności), ale nie trzeba do tego koniecznie ciężarów.

A, poza tym dobre na stawy są wyroby zawierające żelatynę wieprzową (czyli żelki i galaretki).

Opublikowano

Gdyż ponieważ mięśnie mają za zadanie stabilizować pracę stawów. Dobrze wyćwiczone spełniają tą funkcję lepiej. Każdy szanujący się biegacz wykonuje ćwiczenia siłowe.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wielkie dzięki, na pewno spróbuję.

Opublikowano

A, poza tym dobre na stawy są wyroby zawierające żelatynę wieprzową (czyli żelki i galaretki).

To samo słyszałem.

Podobnie jak żółtka jajek, które najlepiej jeść bez białka.

Ciekawe czy to prawda, czy mit?

Opublikowano

No co do żelatyny to raczej nie mit, bo pytałem o to lekarza który mi operował kolano. Co do żółtek to nie wiem.

Opublikowano

Czyli moja odwieczna miłość żelki haribo może wpłynąć pozytywnie na jakość treningu nóg? :)

Opublikowano

No na jakość treningów może nie, ale na żywotność nóg owszem.

Edytowane przez Pan Pieczarka

Opublikowano

Myślę, że bezpieczniej jeść kolagen z zup na kościach i jeść skórę, chrząstki i żółtka jaj. Wszystko to podobno ma dużo kolagenu.

No i oczywiście zniesławiony salceson, który wręcz ocieka od kolagenu.

Opublikowano

Sam se jedz salceson :F

Opublikowano

Żelki wpi.erdalam codzień prawie (xD) bo tak to lubię, że nigdy z nich nie zrezygnuję (przesadzam, że codzień ale raz w miechu to na 100%, nie rzadko więcej).

A stawy jak mnie bolały to też jadłem żelki i nic. Dopiero glukozamina i jest git.

Natomiast teraz problem z kostkami mam... Ale to jak każdy dobrze wie już nie uleczalne.

Opublikowano

Po miesiącu brania Xpacka nie wróciły problemy z kolanami przy przysiadach itp. ćwiczeniach. Jak problem kiedyś wróci to sięgnę po jakiś tańszy środek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ta glukozamina to drogi interes? Bo bym coś wziął na ładniejszą regenerację kolana, bo po intensywnym treningu na następny dzień czuję dosyć. No i gdzie dostać można.

Opublikowano

To co ja brałem to w aptece za gdzieś 20 zł, ale te gów.ienka z allegro co polecał Tori i chyba nie tylko on zdecydowanie lepsze (bo we ch.uj tam innych wspomagaczy jest, a w aptece to glukozamina z witaminą C ;)).

Edytowane przez Oran

Opublikowano

Panowie mam prośbę o kilka dobrych rad.

W niedzielę "skręciłem" kolano grając w piłkę kopaną: ciężkie, grząskie boisko, zrobiłem zwrot, lewe kolano się wygięło i coś mi tam trzasnęło.

Lekarz pomachał mi tą nogą, przepisał tabletki, maść w spray'u i kazał "ćwiczyć nogę".

Zanim odczekam swoje w kolejce do prywatnego ortopedy mam kilak pytań bo osiwieję: miał ktoś już podobną kontuzję? Ile mniej więcej trwa powrót to zdrowia? Podejrzewam, że teraz dużo czasu będę musiał spędzić na rowerze w celach rehabilitacji - są jeszcze jakieś inne ćwiczenia?

Opublikowano

Ja Ci mogę odpowiedzieć, bo miałem dwa razy podobny wypadek. Za pierwszym razem zajęło mi to rok, ponieważ kolano było w bardo złym stanie. Rok temu na wiosnę przekręciłem kolejny raz, gips na 2 tygodnie, a potem rehabilitacja samemu w domu. Po miesiącu spokojnie chodziłem, ale zanim odbudowałem mięśnie w nodze (a uda mam masywne) to minęło więcej czasu. Do pełnej sprawności wróciłem po około pół roku (czyli mogłem grać w piłkę bez żadnych problemów). Choć w dalszym ciągu mam jakąś psychiczną blokadę, żeby znów czegoś nie zrobić.

Edytowane przez Musiol

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

MRM chyba nie ma juz w Polsce. Nie wiem. A sama glukozamina nie wystarczy.

Yaczes, powyzej to stary post. Moze od tego czasu sie cos zmienilo? Skoro Joint Synergy nie ma w Polsce (dziwne, skoro byl najlepszy) to moze jest cos innego, skutecznego?

Moje stawy maja juz swoje lata i moga miec problem ze zniesieniem wiekszych obciazen jakie im ostatnio aplikuje.