Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 572,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

12-ta z Janembą. Super Android 13 chyba też miał fajne starcie.

@DB Super

Jak turniej mi się jeszcze podobał, tak teraz wychodzą straszne głupoty. Najbardziej mnie boli to powiązanie Boga Zniszczenia z Bogiem Światów.

Opublikowano

8voTO51.jpg

Ciekawe o co w tym całym DBS w tym momencie chodzi - turniej, Zeno, Zamasu ? wtf.
fajnie się to ogląda, ale już się pogubiłem 

Jestem trochę zażenowany poziomem SSJ Blue - miało być nie wiadomo co, a problemy były już z Golden Frieza, Hitem, a teraz Black zrobił Vegetę jak ostatniego lamusa..  

Edytowane przez II Noxx II

Opublikowano

No to z grubsza przewidziałem rozwój wypadków - Vegeta niemal natychmiast dostał criticala, nawet bez większego wysiłku ze strony Blacka, którego najwidoczniej faktycznie otrzymywane obrażenia boostują. Teraz Goku wskoczył na scenę zapewne z jakąś cudowną strategią\asem w rękawie. :P

Mam nadzieję, ze chociaż Trunks odegra jakąś ciekawą rolę w tym wszystkim.

No i ciekawe to z tym Zamasu. Może, jako kaio, po prostu 

stworzył Blacka, albo to zombie Goku, który umarł na serce w innej linii czasowej?

Przewiduję, że pewnie niemili panowie zrobią sobie fuzję kolczykami, a Goku przypomni sobie wtedy o magicznym przycisku #takbedzie

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Naprawdę tak bardzo nie podobał się wam ten odcinek? Ok, książę Sayan mógł by wytrzymać trochę dłużej, ale motyw z końcówki odcinka moim zdaniem był świetny. Pod tym względem fabuła jednak nie jest aż tak przewidywalna.

Opublikowano

Podobno Vegeta miał w tej serii grać większą rolę, tymczasem dostaje w(pipi) raz po raz...
Schemat rozpoczęty na początku DBZ ciągnie się nadal - dla mnie to lekki fail.

Odcinek jest okej, dobra kreska itd, ale zwroty akcji są lekko z dupska, podobnie jak ten Pokemon - Zeno  :ph34r:

Opublikowano

Moja teoria jest taka, że Black to Bóg zniszczenia i jest połączony z Zamasu.

Wystarczy że zabija Zamasu i Black znika.

Niby po co mieli by wyskakiwać z takim info o takim połączeniu właśnie teraz.

No i liczę na fuzje ;x

Opublikowano

Pomysł połączenia Blacka z Zamasu jest bardzo dobry, gdyby udało się zabić Zamasu to byłby ciekawy sposób na pokonanie głównego wroga, plus, byłoby to pyrrusowe zwycięstwo dla Goku i Vegety, bo wygrali dzięki szczęściu i "oszustwu"

Edytowane przez metalcoola

Opublikowano

Ja tam wierzę w teorię że

Black to Goten. Szczególnie, jeśli weźmie się pod uwagę że cała Cell Saga trwała ledwie tydzień-dwa. Wystarczająco żeby Goten się narodził

Opublikowano

W wymiarze czasowym Trunksa, Goku zmarł pół roku przed przybyciem cyborgów, nie wiadomo ile czasu upłynęło od pierwszych symptomów do śmierci.

Edytowane przez metalcoola

Opublikowano

Ale zonk. Wyszło na to, że Black to prawdopodobnie

twór super smoka. Zamasu pewnie zażyczył sobie coś w stylu "Zrób mi złego Goku i żeby był moim ziomkiem"

Nie spotkałem się w internetach z tą akurat teorią. Punkt dla scenarzysty. :)

Opublikowano

a nie zażyczy sobie przypadkiem nieśmiertelenego ciała ?

Opublikowano

A czy super smok nie mógł czasem spełnić dwóch życzeń? Wtedy sytuacja byłaby jasna. A jeśli tylko jedno, to mamy kolejną zagadkę.

Opublikowano

Bardzo dobry odcinek, pierwszy raz od dawna nie przewijałem.

Opublikowano

A czy super smok nie mógł czasem spełnić dwóch życzeń? Wtedy sytuacja byłaby jasna. A jeśli tylko jedno, to mamy kolejną zagadkę.

Z tym spełnianiem życzeń to dziwna sprawa. Najpierw spełniał 1 życzenie. Później 3 życzenia a teraz znowu 1 życzenie ktore Beerus wypowiedział zaraz po turnieju. Można się pogubić.

Opublikowano

Jeszcze jest kwestia Potary. Zarówno Black jak i Zamasu maja po jednym kolczyku.

Opublikowano

A pamiętacie sam początek arcu? Była tam scena, lub nawet kilka, gdzie Black w przyszłości Trunksa przemieszczał się pod postacią m.in. Shenlonga złożonego z jakby czarnego dymu, a dopiero później się "materializował". Jakoś nie daje mi to spokoju. Może Zamasu poprosił super smoka, żeby zrobił mu "prywatnego" smoczka spełniającego życzenia i to właśnie jest Black?  :woot:

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Raczej nie. "Złota rybko, chciałbym mieć milion życzeń" raczej nigdy się nie sprawdza.

Opublikowano

...wiem, że niewiele się wyjaśni, ale czekam na stream :)

oby w Vegeta było lepiej !

meh...szukałem jakiejś grafiki by podhajpować, a tu coś takiego (fanart) :
maxresdefault.jpg

Paaaanie kochany, to je dobre

Edytowane przez II Noxx II

Opublikowano

Oczywiście jest błąd logiczny w DBS :

skoro sayan god w starciu z berusem załamywał rzeczywistość podczas wallki, to jakim cudem goku nie rozwalił calego uniwersum podczas starcia z blackiem? Poza tym trunks ktory jest na strzała trafił zamasu? Troche żart....