Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 598,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

Spoko, że wspomniałeś, ale to co ja wrzuciłem to oficjalne do promowania filmu, więc i tak będzie fuzja.

Opublikowano

Widzę, że manga chyba dość znacznie odbiega od anime. Gohan? Zawsze szanowałem ;)

Opublikowano

...ale zebym dobrze zrozumiał-czemu pojawienie sie np Broliego w nowym filmie ma sprawic ze stanie sie on "kanoniczny"?

Opublikowano

tak samo jak i golota. czy tam galareta czy jak mu tam

#teamvegito

Opublikowano

Chyba kwestia większego zaangażowania Toriyamy w porównaniu do starych filmów DBZ (wówczas jego rola ograniczała się zazwyczaj do projektu postaci), no i przy tych starych pełnometrażówkach założenie było takie, że to są historie toczące się "obok" wydarzeń z serii (stąd obecność postaci czy ich form, które w danym momencie głównej fabuły nie miałyby sensu czy możliwości występować). 

Opublikowano

a jaki jest prog zaangazowania toriyamy w produkcje, ktory musi byc przekroczony, aby stala sie ona kanoniczna ? kiedys slyszalem, ze to ma byc conajlmniej 2 godziny w biurze toei tygodniowo plus conajmniej 2 sekundy wideokonferencji pomiedzy toriyama, a dyrekcja produkcji na kilogram masy ciala dziennie.

ale to bylo tlumaczone z japonskiego wywiadu wiec moge sie mylic

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Wydarzenia z filmu prawdopodobnie pojawią się też w mandze, jak tylko Toyotaro skończy Tournament of Power.

Nawet sam Goku w trailerze odwołuje się do zakończonego w anime turnieju, no i można śmiało założyć, że jak DBS wróci na antenę, to albo wzorem poprzednich kinówek (RoF i BoG) zaadaptują film z Brolym jako nową sagę, albo ruszą z wydarzeniami dziejącymi się tuż po nim. W każdym razie od teraz Broly na pewno nie będzie już dla Goku i spółki postacią anonimową. To znaczy będzie należał do głównego kanonu.

+ wypowiedź Toriyamy: “I went ahead and watched the movies from back then, and I felt this could be quite interesting once I rearrange some things. I got right to work trying my hand at a story that incorporates him into the Dragon Ball Super series.”

Opublikowano

Goten i Trunks dalej są krasnalami :( Coraz bardziej wątpię czy seria kiedyś wyjdzie z okresu Buu - End Of Z (Z drugiej strony, takie Gwiezdne Wojny też przez długi czas tkwiły w Wojnach Klonów)

Opublikowano
To samo, co wyżej Sprite wrzucił, tylko nieco wyraźniej :)

Edytowane przez Frantik

Opublikowano
3 godziny temu, metalcoola napisał:

Goten i Trunks dalej są krasnalami :(

Nie przepadam za nimi, szczególnie za małym Trunksem, więc mam nadzieję, że będzie ich jak najmniej.

Opublikowano

Tutaj juz by sie przydala jakas zmiana warty, a nie stawianie ciagle na Goku i Vegete. Ile mozna kureła.  Gohan juz do piachu poszedł, jakis przeskok czasowy zrobic i skupic sie na Trunksie, Gotenie, Pan i Marron.

Opublikowano

A ten Piccolo to po co tam? Pierwszy który dostanie w papę i odpadnie?

Opublikowano

Po obejrzeniu DBS i odświeżaniu DBZ (Kai, bo szkoda czasu na fillery, a tutaj akcja gna do przodu) jak na dłoni widać, jaką miękką frytą był Krillin :D Jak walczył to tylko dlatego, że nie miał jak uciekać, zawsze pierwszy do trzęsienia gaciami i sugerowania "nic tu po nas, zmywamy się". Za co ja tak tego łysola bez nosa lubiłem to nie pamiętam, teraz to jest constant beka generator.

Opublikowano

Krillin miał swoje momenty, a że na tle saiyan każdy wyglądał na słabiaka, to inna historia. Jak sie rzucił na Cella to zle sie to dla niego skonczylo.

Opublikowano

Nie chodzi o jego "osiągnięcia", bo taki Tien choć zazwyczaj dostaje srogi oklep i wie, że nie ma startu do 9/10 z villanów to jednak nie wali po majtach i nie ciąga nikogo za rękaw "dobra, chodź, przyjdzie Goku to się tym zajmie".

Opublikowano

czy tylko mi sie wydaje ze na chwile obecna ten stary brolly bardziej kozacko jednak wygladal ?

Opublikowano
3 godziny temu, Bzduras napisał:

Nie chodzi o jego "osiągnięcia", bo taki Tien choć zazwyczaj dostaje srogi oklep i wie, że nie ma startu do 9/10 z villanów to jednak nie wali po majtach i nie ciąga nikogo za rękaw "dobra, chodź, przyjdzie Goku to się tym zajmie".

Ja tam właśnie go lubię za to, że się zazwyczaj nie wpierdalał w beznadziejne sytuacje jak taki Goku. Znał swoje możliwości.