Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy? 187 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      234
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

warto, z opisów w necie może wyglądać na sztampę (prastare zło i stawiające mu czoła dzieciaki), ale to kawał kozackiego, pomysłowego komiksu; czytałem go z zapartym tchem a z reguły nawet nie tykam takich horrorowo-przygodowych klimatów

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 756
  • Wyświetleń 267,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z najlepszych komiksów jakie kiedykolwiek miałem okazje dostać w swoje łapy mogę wymienić te tytuły:     ^ Naprawdę solidna kreska. Ciekawie ukazana historia, oraz brutalny, mroczny klimat rodem

• Wczoraj świat komiksowy stracił wybitnego rysownika Steve'a Dillona. Steve odszedł w wieku 54 lat. Dillon wraz z Ennisem zaczynał od Hellblazera, a sukces pozwolił wydać ich autorski (i kultowy dziś)

• Jak chcesz moge ci przeslac link do paczki [wstawilbym tutaj, ale nie wiem czy to dozwolone] za ktorej czytanie powoli sie zaczynam zabierac, oto zawartosc: Batman: Year One Batman and the Monster

Opublikowano

jako, że będę cię odwodził od pomysłu kończenia z Marvelem sprawdź sobie nowego Moon knighta właśnie od Alana Moore'a :P. a nie sory to Warren ellis xd.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

hahaha ok dzięki, aż sobie zaraz sprawdzę ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mały wywiad z Tomaszem Kołodziejczakiem z Egmontu 

http://www.alejakomiksu.com/artykul/6243/Tomasz-Kolodziejczak-Batman-jest-hitem/

Najważniejsze rzeczy :)

Oprócz Marvel Now będą inne tytuły tego wydawcy?

Na ten rok tylko linia Marvel Now. Odpalamy sześć serii na raz, już sama ich kontynuacja zapełnia plan. A przecież czeka jeszcze kilka innych fajnych serii, takich jak Deadpool czy Daredevil. Co dalej – zobaczymy.

Jeśli Marvel Now dobrze się sprzeda, to co będzie dalej? Więcej superbohaterów, także z DC?

W tym roku wydamy 24-28 komiksów superbohaterskich DC i 10-12 Marveli, czyli 3-4 miesięcznie. Do tego tytuły z Vertigo i Dark Horse’a. Sporo, a przecież i nasi konkurenci nie zasypiają gruszek w popiele. Jeśli te tytuły znajdą czytelników, to oczywiście z przyjemnością będziemy ich wydawać więcej. Na przykład, chciałbym docelowo wydawać miesięcznie 3 komiksy Marvela, co umożliwiłoby regularną publikację 9-10 serii, plus ciekawych łanszotów. Ale widzę też i taką opcję, że trzeba będzie nieco zwolnić. Wszystko w rękach i portfelach fanów.

Bardzo się cieszę z Deadpoola (Daredevil pewnie będzie z serii NOW!) oraz z tego iż w tym roku będą jeszcze 4-6 komiksów z serii Marvel NOW!  :sorcerer:

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

Przeczytałem 10 pierwszych komiksów z tego Deadpoola Posehna. Nie chcę już narzekać ale do mnie to w ogóle nie trafia. Za to Daredevil Waida jest super. Czyta się jednym tchem i chce się jeszcze więcej. Obok Hawkeye'a to dla mnie ulubiona i chyba najbardziej udana seria z NOW!

Opublikowano

Wydaje mi się iż wydadzą jeszcze dodatkowe 6 komiksów z Marvela, po dwa na miesiąc. Nie obraził bym się jak by to było właśnie tak:

Deadpool, Daredevil, Uncanny X-Men, Captain Marvel, Hawkeye, Moon Knight.

A tak w ogóle ktoś czytał już może Planet Hulk?

25588794.jpg

Opublikowano

@ornit: To żałuj, że nie dotarłeś do kilkuczęściowego team-upu z loganem u kapitanem Ameryką w koreańskich obozach koncentracyjnych. z secret Wars jeszcze ani jednego "tie-inu" nie przeczytałem, ale planuje wszystkie :obama:. przy civil war mi się nie udało więc może tym razem. dokładnie kiedy jest premiera tych avengersów od hickmana?

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

super że ogółem te premiery są w ten sam dzień = zakup za jednym zamachem

lipiec avengers, x-men i lobo :banderas:

Opublikowano

co za lobo wychodzi? ten nowy metroseksualny?

Opublikowano

A tak w ogóle ktoś czytał już może Planet Hulk?

25588794.jpg

co to jest

Opublikowano

Jedna z wielu serii wychodzących w secret Wars. cap trafia do battleworldu zamieszkałego przez samych hulków i ma różne przygody.

Opublikowano

chyba juz im sie (pipi)a pomysly na tytuly skonczyly.

Opublikowano

Oceny zbiera dobre, już 2 zeszyty wyszły.

http://www.comicbookresources.com/comic-review/planet-hulk-1-marvel-comics

IGN 8.6

http://www.comicvine.com/reviews/planet-hulk-2/1900-4179/

aFac9Vs.jpg

:dynia:

Jak wyjdzie zbiorcze to może kupię, jak dalej taki poziom będzie utrzymywać ^_^

A tego Lobo warto brać? Widzę, że nieźle oceniany jest.

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

chyba juz im sie (pipi) pomysly na tytuly skonczyly.

w świecie gdzie bogiem jest rabum alal wszystko jest możliwe. a tytuły tych mini-serii to swoisty hołd dla klasycznych historii. treścią nawiązują do nich tylko troszkę.

Opublikowano

Czy warto zacząć czytać Sandmana? Planuje kupić dwa pierwsze tomy i nie wiem czy inwestować w to, czy olać

Opublikowano

W jakim sensie czy warto? Czy to dobry komiks? Moim zdaniem tak, no ale ja ogólnie jestem fanem twórczości Gaimana.

Edytowane przez Shen

Opublikowano

Tak. Ale pamiętaj, że to w żadnym wypadku nie jest superhero. To zbiór opowiesci, historii, które w (bez)posredni sposób łączy postać króla czy tam pana snu, Morfeusza. Dla mnie genialna seria, zaraz za Strażnikami i Kaznodzieją.

Opublikowano

Już 21 października dostaniemy komiks Back to the Future  :banderas:

Mają one opowiadać o tym co było przed, w trakcie trylogii filmowej oraz alternatywne historie.

Pamiętam jak pożyczało się kasety VHS od kolegów i oglądało u siebie na telewizorze kineskopowym.

http://naekranie.pl/aktualnosci/powrot-do-przyszlosci-powroci-w-formie-komiksu-723244

1332053212712322991.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Postanowiłem odpocząć od superbohaterów i wziąłem się za TWD. (pipi) jakie dobre. Zakończenie drugiego tomu może namieszać nie gorzej niż patch do Wiedźmina.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tego Piotrusia Pana warto? W sensie to zbiorowe wydanie

Opublikowano

Warto! Jak go przeczytałem czułem się naprawdę nieswojo. Kiedy obczaiłem na innych forach jak ludzie potrafią go zinterpretować to zryło mi beret. Pod pozorem infantylnosci i głupiutkiej tematyki kryje się bowiem naprawdę chore (pipi), po którym zupełnie inaczej patrzy się później na tą postać i całą tą historię.