FLooK 1 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Alien vs. Predator z 1994 ponoć dobre czytał ktoś? Za grosze można wyrwać na aukcjach. 1 Quote
Shankor 1666 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 (edited) Sandman, Lobo, stare komiksy ze Spider-Man'em... Komiks Gaiman'a za scenariusz i ciekawy świat, Lobo za... Lobo, a Spider-Man'a za moje dzieciństwo ;] Edited January 14, 2008 by Shankor Quote
BieŃ 925 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Produkt z naciskiem na Osiedle Swoboda(plus album osiedle swoboda - 6 czesci) --najlepszy i kropka Aliens Labirynt 2 czesci -- najlepszy komiks o obcych Aliens vs. Predator wydanie 94 -- reszta komiksow avp przy tym to syf Obergeist -- swietny komiks z swietna fabula Kasta Metabaronów 8 czesci -- ostatnio dorwalem i musze powiedziec ze bardzo pozytywnie po(pipi)a historia Quote
Marv 0 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Miniseria "Marvel Zombies" wymiata, co powiecie na zzombifikowanych bohaterów Marvela ? IMO najlepsza miniseria komiksów jaką czytałem Quote
BieŃ 925 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 woohoo..wlasnie skonczylem czytac..baardzo dobra seria...Marv ma calkowita racje Quote
Marv 0 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Marvel zaczął właśnie wydawać drugą serię tej mini serii, nic tylko czytać xD Co do serii numero uno, to istnieją także prequele, są to: "Marvel Zombies vs Army of Darkness" (Ash z Evil Dead included ) i "Marvel Zombies: Dead Days". Oba komiksy godne przeczytania. Polecam. Quote
BieŃ 925 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Marvel Zombies vs Army of darkness i dead days zaliczone :twisted2: teraz trzeba sie wziasc za druga serie..mega swietny komiks :slinotok: Quote
Gonzitto 0 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Obecnie czytam: ,,Śmierć"- Neila Gaimana, moja ulubiona bohaterka serii ,,Sandman" doczekała się świetnego komisu, w którym odgrywa pierwsze skrzypce. ,,Sandman: Przebudzenie"- świetne zakończenie przygód Władcy Snów. Gaiman jak zwykle w formie. Poza tym mam zamiar uzupełnić ,, Kaznodzieję" o dwa ostatnie tomy. Jestem ciekaw jak zakończy się historia wielebnego Custera i czy załatwi niedokończone sprawy z Twórcą. Quote
Guest Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 DC Comics: Batman, Lobo. Crossovery universów, no i Sandmany, Preachery. Wczesny Spawn. Długo by wymieniać, bo wartościowego stuffu jest multum. Quote
Ari 1 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 (edited) jak już pisac o komiksie, to the Crow pominąć nie można. Edited May 20, 2008 by Ari Quote
Guest Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Czym Crow się wyróżnia, jest masa lepszych serii... żeś pojechał. Quote
Lalalilo 3 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 dal mnie debeściakami są 3 komiksy Moore'a Watchmen i niestety nie wydane (mam nadzieję że niedługo będą) u nas From Hell (kilka lat temu był film z Deepem - komiks jest zupełnie inny i ze 1000x lepszy) oraz seria Miracleman (scenariusz najpierw pisał Moore potem Gaiman). Z nowszego stuffu bardzo podszedł mi Pride of Bagdad i Fables (jeszcze jeden odcinek (w USA oczywiśćie) i koniec niestety ale jest znakomity). Dość ciekawe ale bez rewelacji jest Grimm fairy tales oraz Y the last man. Dla mnie osobiśćie jako seria (cała) totalnie rządzi Usagi Yojimbo ale trzeba przeczytać kilka tomów by w pełni docenić ten komiks. Quote
mj 13 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 z polskich to osiedle swoboda (i PRO ) z zagranicznych czytalem sandman'a i the preacher ( ten pierwszy bardziej 'mroczny', chociaz preacher ma ciekawe motywy) tak samo calkiem podobaja mi sie komiksy frank'a millera -sin city i genialny '300' (jak ktos chce to moge przeslac ;p ) pozdro Quote
Plugawy 3735 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 (edited) bardzo lubie serie Lobo to chyba moja ulubiona, poza tym Aliens Labirynt jest konkretny jak juz ktos pisał. Ostatnio kupiłem sporo nowych komiksów z wyprzedaży i co by nie mówic jestem zadowolony. Świetny jest "Eryk Ostatni Szrama" i mroczny "Odmieniec", chętnie poczytam ich kolejne części. zapomnialbym o Appleseed moim ulubionym komiksie ever Edited October 7, 2008 by Plugawy Quote
lmz 48 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 (edited) Ja tam nie mogę się nazwać jakimś fanatykiem komiksów, nie kupuję ich często, nie trzymam pod kluczem, ale jakiś tam sentyment wyniesiony z dzieciństwa mam, za gnoja matka mi kupowała jakieś Tytusy, Asterixy i takie tam lajtowe. Teraz do moich ulubionych należą: -Kaznodzieja - genialne, mocne motywy dające ostro po bani -Sandman - klimat -Hellboy - za to że nie jest podobny do filmu, imho beznadziejnego Jak znacie coś w podobnych klimatach (DC Vertigo) to polećcie. Nie znoszę wszelkich komiksów z superbohaterami. Nawet za dzieciaka ich nie lubiłem. Piona mj Edited March 20, 2009 by Łu# Quote
Nemesis 1293 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Alien vs. Predator: War, Batman vs. Predator 2. Najlepsze komiksy, jakie czytałem. Mam je do tej pory. Quote
standby 1727 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Kajko i Kokosz, naprawde dobra kreska i zabawny humor, relaksujące i lekkostrawne, Lobo i wszelkie marvele mi nie podeszły, batman byl lepszy ze wzgledu na swoj ciezszy klimat, no i thorgal, klasyka sama w sobie. Quote
Sqtr78 1038 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 - Skąd sie bierze woda sodowa - Antresolka Profesorka Nerwosolka - Podróż smokiem diplodokiem - Tytus Romek i a'tomek - Thorgal - Szninkiel Quote
tk___tk 4795 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Moim zdaniem komiksy sa spoko, ale to jeszcze zalezy jakie. Quote
Guest _Milan_ Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 daredevil w starym MMarvelu to byl kosmos, do dzisiaj czesto go kartkuje, chocby dla rysunkow, yebane dzielo sztuki, przynajmniej pierwsza czesc. Quote
tk___tk 4795 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 To ten ślepy w czerwonych rajtuzach? Obecnie czytam "Persepolis" - spox. Quote
Narkus 2 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 moze mi ktos napisac w jakiej kolejnosci czytac Lobo? na pebie jest Lobo : Ostatni Czarnian a na chomikuj to juz w ogole jest z 10 czesci i nie wiem jak sie za to zabrac Quote
Guest Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Na początek wrzuć sobie Lobo: Ostatni Czarnian, jak od tego tomu zacząłem, przypadkiem. I po przeczytaniu kilku kolejnych dalej uważam to za dobry wybór na początek. Quote
Recommended Posts