Jump to content

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy?  

185 members have voted

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      232
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Sandman, Lobo, stare komiksy ze Spider-Man'em... Komiks Gaiman'a za scenariusz i ciekawy świat, Lobo za... Lobo, a Spider-Man'a za moje dzieciństwo ;]

Edited by Shankor
Posted

Produkt z naciskiem na Osiedle Swoboda(plus album osiedle swoboda - 6 czesci) --najlepszy i kropka

Aliens Labirynt 2 czesci -- najlepszy komiks o obcych

Aliens vs. Predator wydanie 94 -- reszta komiksow avp przy tym to syf

Obergeist -- swietny komiks z swietna fabula

Kasta Metabaronów 8 czesci -- ostatnio dorwalem i musze powiedziec ze bardzo pozytywnie po(pipi)a historia ;)

Posted

Miniseria "Marvel Zombies" wymiata, co powiecie na zzombifikowanych bohaterów Marvela ;) ? IMO najlepsza miniseria komiksów jaką czytałem ;)

Posted

Marvel zaczął właśnie wydawać drugą serię tej mini serii, nic tylko czytać xD Co do serii numero uno, to istnieją także prequele, są to: "Marvel Zombies vs Army of Darkness" (Ash z Evil Dead included :P ) i "Marvel Zombies: Dead Days". Oba komiksy godne przeczytania. Polecam.

Posted

Marvel Zombies vs Army of darkness i dead days zaliczone :twisted2: teraz trzeba sie wziasc za druga serie..mega swietny komiks :slinotok:

Posted

Obecnie czytam:

,,Śmierć"- Neila Gaimana, moja ulubiona bohaterka serii ,,Sandman" doczekała się świetnego komisu, w którym odgrywa pierwsze skrzypce.

,,Sandman: Przebudzenie"- świetne zakończenie przygód Władcy Snów. Gaiman jak zwykle w formie.

Poza tym mam zamiar uzupełnić ,, Kaznodzieję" o dwa ostatnie tomy. Jestem ciekaw jak zakończy się historia wielebnego Custera i czy załatwi niedokończone sprawy z Twórcą.

• 1 month later...
Posted

DC Comics: Batman, Lobo. Crossovery universów, no i Sandmany, Preachery. Wczesny Spawn. Długo by wymieniać, bo wartościowego stuffu jest multum.

• 2 months later...
Posted

Czym Crow się wyróżnia, jest masa lepszych serii... żeś pojechał.

• 1 month later...
Posted

dal mnie debeściakami są 3 komiksy Moore'a Watchmen i niestety nie wydane (mam nadzieję że niedługo będą) u nas From Hell (kilka lat temu był film z Deepem - komiks jest zupełnie inny i ze 1000x lepszy) oraz seria Miracleman (scenariusz najpierw pisał Moore potem Gaiman). Z nowszego stuffu bardzo podszedł mi Pride of Bagdad i Fables (jeszcze jeden odcinek (w USA oczywiśćie) i koniec niestety ale jest znakomity). Dość ciekawe ale bez rewelacji jest Grimm fairy tales oraz Y the last man. Dla mnie osobiśćie jako seria (cała) totalnie rządzi Usagi Yojimbo ale trzeba przeczytać kilka tomów by w pełni docenić ten komiks.

• 2 weeks later...
Posted

z polskich to osiedle swoboda (i PRO :D )

z zagranicznych czytalem sandman'a i the preacher ( ten pierwszy bardziej 'mroczny', chociaz preacher ma ciekawe motywy)

tak samo calkiem podobaja mi sie komiksy frank'a millera -sin city i genialny '300' (jak ktos chce to moge przeslac ;p )

pozdro

• 2 months later...
Posted (edited)

bardzo lubie serie Lobo to chyba moja ulubiona, poza tym Aliens Labirynt jest konkretny jak juz ktos pisał. Ostatnio kupiłem sporo nowych komiksów z wyprzedaży i co by nie mówic jestem zadowolony. Świetny jest "Eryk Ostatni Szrama" i mroczny "Odmieniec", chętnie poczytam ich kolejne części.

zapomnialbym o Appleseed moim ulubionym komiksie ever :)

Edited by Plugawy
  • 5 months later...
Posted (edited)

Ja tam nie mogę się nazwać jakimś fanatykiem komiksów, nie kupuję ich często, nie trzymam pod kluczem, ale jakiś tam sentyment wyniesiony z dzieciństwa mam, za gnoja matka mi kupowała jakieś Tytusy, Asterixy i takie tam lajtowe.

Teraz do moich ulubionych należą:

-Kaznodzieja - genialne, mocne motywy dające ostro po bani

-Sandman - klimat

-Hellboy - za to że nie jest podobny do filmu, imho beznadziejnego

Jak znacie coś w podobnych klimatach (DC Vertigo) to polećcie.

Nie znoszę wszelkich komiksów z superbohaterami. Nawet za dzieciaka ich nie lubiłem.

Piona mj

Edited by Łu#
  • 4 months later...
  • 3 months later...
Posted

Kajko i Kokosz, naprawde dobra kreska i zabawny humor, relaksujące i lekkostrawne, Lobo i wszelkie marvele mi nie podeszły, batman byl lepszy ze wzgledu na swoj ciezszy klimat, no i thorgal, klasyka sama w sobie.

Guest _Milan_
Posted

daredevil w starym MMarvelu to byl kosmos, do dzisiaj czesto go kartkuje, chocby dla rysunkow, yebane dzielo sztuki, przynajmniej pierwsza czesc.

Posted

moze mi ktos napisac w jakiej kolejnosci czytac Lobo?

na pebie jest Lobo : Ostatni Czarnian a na chomikuj to juz w ogole jest z 10 czesci i nie wiem jak sie za to zabrac

Posted

Na początek wrzuć sobie Lobo: Ostatni Czarnian, jak od tego tomu zacząłem, przypadkiem. I po przeczytaniu kilku kolejnych dalej uważam to za dobry wybór na początek.