Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Boardwalk Empire

Featured Replies

Opublikowano

a później spin-off o czikago

• Odpowiedzi 436
  • Wyświetleń 33,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No to i ja coś napiszę o sezonie, bo omijałem wcześniej temat bojąc się spojlerów.   Ja nie jestem zawiedziony, bo nie spodziewałem się nie wiadomo czego, jak nagle trzeba przyspieszyć wszystkie wąt

• Właśnie skończyłem oglądać ten serial. Rozumiem, że jak tu już było pisane co się stało, to nie ma co się bawić w spojlery? Bo przynajmniej ja mam zwyczaj, że jak czegoś nie oglądałem, to nie czytam o

• Ja (pipi)e za mało scen z omarem i tym drugim murzyncem, skradli odcinek

Opublikowano

kur.wa nie:(

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

KURWA NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

poyebalo ich ? liczylem na te 7 sezonow spokojnie.

Opublikowano

No ale z postaci z pierwszego sezonów (tych pierwszo-planowych) został tylko Nucky no i van Alden. Można by pociągnąć fabułę w formie spin-offu no ale wtedy to już Capone jako główna postać no i van Alden jako ogniwo spajające Atlantic City z Czikago.

Opublikowano

Jeśli chcą w tym jednym sezonie zakończyć z przytupem wszystkie wątki to w każdym odcinku będzie musiało być tyle istotnych wydarzeń i zwrotów akcji co w każdym odcinku Gry o Tron. (no ale tam chcieli zmieścić 1000 stronnicową książkę w sezonie)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

dobra, wczoraj obejrzałem ostatni ep 4 sezonu, nie będę się rozpisywał bo wszystko zostało już napisane. serial mistrzostwo, jednak u mnie soprano nie przebije chyba nic. w każdym razie BE cholernie blisko, podobny poziom wykonania. szkoda z jednej strony, że szykuje się ostatni sezon, ale z drugiej lubię jak serial się 'domyka'. oby tylko 5 sezon trzymał poziom no i liczę na niespodziewane akcje co w sumie jest więcej niż pewne. spin off w chicago mile widziany.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Scenarzyści jakoś musieli wybrnąć z mieszania fikcji z faktami historycznymi i akcja ostatniego sezonu robi duży przeskok 7 lat do przodu na 1931r.

Na temat fabularnych szczegółów finałowego sezonu produkcji HBO "Zakazane imperium" wypowiedział się Michael K. Williams. Aktor grający w serialu Alberta "Chalky'ego" White'a poinformował dziennikarzy, że fabuła 5. sezonu rozgrywać się będzie w 1931 roku.

Oznacza to, że ostatni sezon serialu "Zakazane imperium" opowiadał będzie o wydarzeniach mających miejsce 7 lat po tym, co obejrzeliśmy w finale 4. serii. - Fabuła przeskakuje o 7 lat do przodu, dlatego też noszę teraz taką dużą brodę - dodał Williams.

Premiera finałowej serii "Zakazanego imperium" zaplanowana jest na wrzesień. Seria 5. podobnie jak poprzednie składa się z 12 odcinków.

http://hatak.pl/artykuly/dlugi-przeskok-w-czasie-w-5-sezonie-serialu-zakazane-imperium

Ciekawe czy zobaczymy na początku jakieś streszczenie choćby ze

śmiercią Rothsteina

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Premiera 5 sezonu 7 września. Nie dość, że ostatni sezon, to będzie miał tylko 8 odcinków.  Już się boję o poziom finału, a jedynym wyjściem z tej sytuacji jest wywalenie zapychaczy, których nie brakowało głównie w sezonach 3 i 4.

dawson-crying-o.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A zauważyłeś oklapnięte oko Lucky'ego? Może to ma związek z tym, że 

w 1929 został prawie zabity?

Edit: Tak, to ma z tym związek.

Edytowane przez Rozi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sezon będzie podzielony na 8+8? Bo na fb jest coś o ośmiu odcinkach- ośmiu postaciach...

Opublikowano

Serial który ma spokojnie potencjał an 8 dobrych sezonów skończy się na 5, szkoda trochę. Oby przynajmniej te 8 odcinków było świetne, bo coś mam obawy, że będą się w nich za bardzo spieszyć. :/

Swoją drogą niedawno właśnie zobaczyłem wszystkie dostępne sezony i wrażenia bardzo pozytywne. Klimat, fabuła, postacie - wszystko na wysokim poziomie. Szkoda tylko, że w 5 sezonie(mocny spoiler z zakończenia 4sezonu!)

nie będzie już Harrowa. Dawno nie było mi tak żal serialowej postaci. Z wszystkich bohaterów właśnie jemu życzyłem happy endu, a tu taki szok. Plus za to, że świetnie go pożegnali.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

o ku.rwa szybko zleciało. jutro finał leftover i start boardwalka  :banana: .

Opublikowano

muszę ten recap obejrzeć bo za  cholerę nie pamiętam co się w poprzednim sezonie stało. Ale hype jest !

Opublikowano

U mnie podnieta jest, ale już nie taka jak w przypadku poprzednich sezonów. 8 odcinków to strasznie mało i nadal nie wierzę, że dobrze uda im się domknąć całość w tak krótkim sezonie. Jedyna szansa jest taka, że podkręcą tempo, wywalając zbędne sceny rodem z opery mydlanej.

Opublikowano

8 odcinków do końca, a oni wrzucają sporego retrosa z dzieciństwa Thompsona. xD Nawet jeśli jest dobry, to chyba nie czas już na to.  Mocno razi ten przeskok i jeśli nie nadrobią co ciekawszych wydarzeń flashbackami, to będzie słabo. Na przykład wspomnienie tylko o śmierci Arnolda to trochę mało. Jak na razie nie wiadomo nawet za co został skazany Chalky, choć sama scena ucieczki była dobra. Luciano jest już w szczytowej formie, a Nucky błąka się po Kubie (świetny klimat jak z Godfathera II), starając się na zaś poszerzać wpływy na legalu, myśląc  przyszłościowo o zniesieniu prohibicji. Jedynym zaskoczeniem była próba egzekucji Thompsona.  Luciano i Lansky próbują wykosić każdego, kto ma jakieś wpływy. 

No nic, czekam na więcej.

Edytowane przez Zwyrodnialec