Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile im płacicie?

Ankieta 316 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki operator?

• Plus
      66
    • Play
      115
    • Orange
      67
    • Heyah
      8
    • Era
      52
    • Mobileking
      2
    • Inny
      13
  2. 2. Typ umowy

• Abonament
      156
    • Karta
      132
    • Mix
      28

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Obojętnie co, każdy klient ma swój indywidualny numer konta bankowego, więc możesz tam napisać nawet Lubię Cycki a i tak kasa dojdzie.

• Odpowiedzi 461
  • Wyświetleń 117,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

jestescie poyebani, a andreal nie. Dopierd,alacie sie ze nie gada 10 minut dziennie i wystarczaja mu 2. Idzcie sie leczyc.

• Orange Flex czy inne oferty na kartę bez zobowiązań i zmieniasz co jakiś czas tam gdzie jest taniej, a nie jakieś abonamenty, które nie oferują nic więcej, a związany jesteś umową. Od kiedy przeszedłe

• Co jest trudne w ogarnieciu mixa ? Ustalasz abonament, dajmy na to 50zl na miesiac, w ciagu miesiaca masz 50zl na wydzwonienie i jesli wydzwonisz te 50zl to juz nie mozesz dzwonic. A jesli chcesz dale

Opublikowano

Hello, w jakiej sieci, na kartę będzie mi najkorzystniej?
W sensie, potrzebuję mieć ważne konto, jak najdłużej, a nie że 5 złotych starcza na dwa dni wykonywania połączeń.
50 zł w playu, to chyba 3 miechy. 30 zł w plusie to miesiąc. A co z tym nowym nju mobilem? Która sieć pozwala najdłużej wykonywać połączenia?

Opublikowano

Chyba się cofnąłeś o kilka lat :P W takim Play na kartę jeśli doładujesz konto, nieważne czy za 5 czy za 200 złotych, masz 365 dni na połączenia wychodzące, a konto ważne 455 dni. Także tragedii nie ma. Nie wiem jak w innych sieciach.

Opublikowano

49zł w Playu, w tym 200 minut do każdego, 500MB transferu i SMSy do każdego bez limitu. Przenosiłem numer, więc zmieniłem telefon na Huawei Ascend G300 - nie jest to poziom nowych smartfonów, ale ICSa spokojnie ciągnie i mi wystarcza, od czasu do czasu jakaś gierka czy sprawdzić maila, fajny sprzęt. Tylko wku.rwiam się, bo koleś w salonie mi nawciskał kitów, że root i zmiana softu = utrata gwarancji, prawda to?

Opublikowano

Chyba się cofnąłeś o kilka lat :P W takim Play na kartę jeśli doładujesz konto, nieważne czy za 5 czy za 200 złotych, masz 365 dni na połączenia wychodzące, a konto ważne 455 dni. Także tragedii nie ma. Nie wiem jak w innych sieciach.

No nie wiem, może to trza jakimś kodem coś aktywować? Parę dni temu załadowałem za 50 zł w Playu i dali na 3 miechy. Na koncie 80 zł, czyli zostały 3 dychy, a tu dzwonić nie można.

Pytam, bo ja mam w plusie, a nie playu, a to w sumie nie dla mnie.

Opublikowano

Korzystam z Play Fresh na kartę, doładowuję w razie potrzeby. Mam jednak możliwość wzięcia abo na firmę (co prawda nie swoją, bo nie mam :P) za 30,75zł brutto miesięcznie. Patrząc na poniższe zestawienie, wygląda to chyba rewelacyjnie (dużo lepiej niż dla osób fizycznych) - chyba że ktoś poleci lepsze warunki u innego operatora? Taryfa oczywiście bez telefonu - wolę kupić osobno na Allegro niż (prze)spłacać go w ratach operatorowi:

• 25 +23% VAT / miesięcznie
  • 1 GB pakiet danych
  • nielimitowane minuty/SMS-y/MMS-y do sieci PLAY
  • 300 minuty/SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci
  • nielimitowane minuty na stacjonarne
  • 12 m-cy czas trwania umowy

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Play na rozmowy a plus na neta jak dla mnie nie mają konkurencji ;-) Ja płacę za 2 telefony z 70 netto z 2.5gb internetem.

Play dla rozmów, bo INTERNET w play (SAM internet) ma ograniczenia maksymalnej prędkości i nie korzysta z nadajników konkurencji w ramach roamingu krajowego (on jest tylko jak masz abonament z rozmowami). Już z 4 osoby namówiłem na zmianę np. z Orange i chyba nikt nie żałuje. Mój szef z kosztów 300 netto zszedł do 99 netto i go nie przekroczy bo nie ma limitów żadnych.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Play na Kartę  czy Play  Formuła Mini Max na kartę ?

obecnie  jestem w  Plusie  taryfa Simplus  interesuje  mnie jak najniższe koszta  rozmów    i internetu .

Internetu uzywam sporadycznie ale jednak . Swój numer  chcę  przenieś  bo  posiadam  go już 10 lat i masa kontaktów  ,dla żony bedzie starter  

Żona za to dużo dzwoni i pisze  smsów  do innych sieci  .

Opublikowano

Za ten sam numer, przenosząc z Plusa do Play - dolicz 5zł co miesiąc do rachunku, na necie o tym nie piszą. Ponadto kolejne 5zł, jeśli chcesz fakturę na papierze.

Jestem w playu na kartę od soboty, więc za dużo się nie wypowiem.

Opublikowano

Za ten sam numer, przenosząc z Plusa do Play - dolicz 5zł co miesiąc do rachunku, na necie o tym nie piszą.

O, a za co sobie liczą tego piątaka miesięcznie? Ja się przenosiłem z plusa i nigdy nic takiego mi nie doliczyli.

Opublikowano

Za ten sam numer, przenosząc z Plusa do Play - dolicz 5zł co miesiąc do rachunku, na necie o tym nie piszą. Ponadto kolejne 5zł, jeśli chcesz fakturę na papierze.

Jestem w playu na kartę od soboty, więc za dużo się nie wypowiem.

? ale o czym Ty piszesz ?   Ja nie chcę abonamentu   tylko prepaid  więc o jakiej fakturze  za 5zl do Prepaidu  mowa ?

Edytowane przez canuks

Opublikowano

Byłem w plusie na kartę, przeszedłem do playa z tym samym numerem, na abonament. I za to że mam ten sam numer, 5zł/miesiąc przez rok. Jeszcze pierwszej efaktury nie miałem.

Canuks, pomyłka z mojej strony.

Opublikowano

No co ty? Teraz tak jest? Ja przenosiłem numer z Orange i z T-Mobile i nie mam dodatkowych opłat ale fakt, że było to robione już jakiś czas temu. Zastanawiam się czy ta cenowa sielanka w Play się skończy bo wydaje mi się, że takie ceny mogę być ciężkie do utrzymania z biznesowego punktu widzenia. Poza tym, na każdym abonamencie jest zapis, że mam jakiś ogromny upust procentowy, itp, itd. Zastanawiam się o co w tym chodzi :/

Opublikowano

Zastanawiam się czy ta cenowa sielanka w Play się skończy bo wydaje mi się, że takie ceny mogę być ciężkie do utrzymania z biznesowego punktu widzenia.

sielanka podobno niedługo się kończy. idą podwyższki ukryte pod przykrywką obniżek? :P

http://www.spidersweb.pl/2013/09/play-4g-lte-formula-unlimited.html

http://www.telepolis.pl/wiadomosci/play-nowe-formuly-unlimited-i-start-lte,2,3,28886.html

Edytowane przez Kalinho_PL

Opublikowano

No co ty? Teraz tak jest? Ja przenosiłem numer z Orange i z T-Mobile i nie mam dodatkowych opłat (...)

Już wiem, po prostu ja przeszedłem z Plusa na kartę, do Playa na abonament, stąd te opłaty + musiałem załatwić papiery w Plusie, że to ja jestem właścicielem tego numeru i podać numer telefonu z pamięci:)

---

Jak to jest z tymi płatnościami w Play?

Zrobiłem sobie "Przelew do Play", na stronie mojego banku, pisze że aktywne, ale kasy nei pobiera, a wiszę im 119 zł :confused:

Mam nadzieję że samo się jakoś zapłaci do 26/09/2013, gdzie mam termin zapłaty.

A właśnie, to się płaci automatycznie, czy sam muszę potwierdzić gdzieś na stronie banku?

Opublikowano

No co ty? Teraz tak jest? Ja przenosiłem numer z Orange i z T-Mobile i nie mam dodatkowych opłat (...)

Już wiem, po prostu ja przeszedłem z Plusa na kartę, do Playa na abonament, stąd te opłaty + musiałem załatwić papiery w Plusie, że to ja jestem właścicielem tego numeru i podać numer telefonu z pamięci:)---Jak to jest z tymi płatnościami w Play?Zrobiłem sobie "Przelew do Play", na stronie mojego banku, pisze że aktywne, ale kasy nei pobiera, a wiszę im 119 zł :confused:Mam nadzieję że samo się jakoś zapłaci do 26/09/2013, gdzie mam termin zapłaty.A właśnie, to się płaci automatycznie, czy sam muszę potwierdzić gdzieś na stronie banku?

Musisz zrobić polecenie zapłaty a nie przelew.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jednak na abonament się nie zdecydowałem. Przy moim profilu (głównie SMS/minuty w ramach PLAY oraz przeglądanie neta, rzadko kiedy stacjonarne i reszta sieci) wystarczyło mi przejście ze starego Play Fresh na Play Na Kartę. Wada - krótszy okres ważności rozmów wychodzących (ale jak najbardziej przyzwoity i tak), zalety - wszystko inne. Za jedyne 50 zł co 100 dni mam non-stop darmowe minuty i SMSy do playa, a co miesiąc kodem zdejmującym mi z konta 10zł dodaję sobie 1GB neta. Poza tym przy doładowaniach zawsze trafiam na jakieś promocje na Facebooku (np. 60-90% gratis) i obecnie na koncie głównym mam zebrane chyba 90zł, a na promocyjnym ze 150 zł i nie mam jak wydać :). A na siłę poza Playa dzwonić nie będę gdyż zarówno rodzina jak i bliżsi znajomi mają play.

Edytowane przez _Red_

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A czym się różni play na kartę od fresh? z tego co czytałem to to samo tylko nowa nazwa.

Zyskuje coś zmieniając fresh na "play na karte"?

Opublikowano

"Play Fresh" różni się od "Play na kartę". W zasadzie Fresha już chyba nie ma w ofercie na stronie, za to jest jego odpowiednik "Play na Kartę Rok Ważności Konta" i o tym zapewne myślałeś http://www.play.pl/pomoc/karta/formalne/zestawienie/

Dla mnie "Play Na Kartę" jest dużo lepszą ofertą niż "Fresh/Rok ważności konta":
- pakiet internetowy 1GB=10zł na miesiąc

- darmowe SMSy i rozmowy do Play przez cały okres ważności (100 dni po doładowaniu 50 zł)

We Freshu zaletą w zasadzie jest tylko 365 dni ważne konto (kto dziś tyle potrzebuje? Chyba że ktoś chce za 5 zł rocznie mieć aktywny numer do odbierania itp.), ale pakiety netowe są kiepskie (1GB=25zł) no i darmowe rozmowy w Play lub darmowe SMSy są ograniczone czasowo (np. 50 dni po doładowaniu 50 zł). Miałem wcześniej włączony pakiet 1min za każde 2 odebrane spoza sieci Play, ale rzadko kiedy mi się kumulowało, bo głównie rozmawiam w Playu.

Skalkuluj co Tobie bardziej się opłaca, ale na pewno z Fresha nie masz co przechodzić na Play Na Kartę Rok Ważności, bo to praktycznie to samo o ile się nie mylę.

BTW. mogliby lepsze nazwy dawać, bo też dużo musiałem się naczytać zanim zrozumiałem tę ich ofertę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

We wtorek biorę abo z fonem. Po odjęciu ceny telefonu, która obowiązuje w Apple Store wychodzi mi 80zł brutto za rozmowy bez limitu, smsy bez limitu, internet 2GB. PLAY

Opublikowano

Panowie ma ktoś ofertę w nju mobile ? zastanawiam się czy nie przenieść tam numeru. O ile się orientuję to jest to własność T-mobile ?

Opublikowano

Z tego co czytałem, właścicielem Nju jest PTK Centertel (Orencz)

Opublikowano

Panowie ma ktoś ofertę w nju mobile ? zastanawiam się czy nie przenieść tam numeru. O ile się orientuję to jest to własność T-mobile ?

_Red_ obrze prawi Orange.

Generalnie bardzo fajna opcja, jeżeli nie interesuje cie telefon to masz bardzo korzystne stawki.

38zł płacisz miesięcznie za nielimitowane rozmowy i SMS

za dodatkowe 19zł dostaniesz pakiet internetowy 1 giga, ale to już nie jest zbyt dobra cena :)

Umowa krótkoterminowa miesięczna.

T-Mobile(PTC) posiada(posiadało?) podobną ofertę o nazwie "Red Bull cośtam".