Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metro 2033

Featured Replies

Opublikowano

Możliwe. Nie wiem, czy w holu na powierzchni (początek levelu) nie znajdziesz zapasowej maski i filtrów. Sprawdź ciało przy którym grzebie Miller. Po lewej są także drzwi prowadzące na "piętro", ale bez maski to raczej za daleka droga ;-)

Edytowane przez K@t

• Odpowiedzi 84
  • Wyświetleń 33,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Klimat to ta gierka ma, nie można powiedzieć. Grafika ładna, fajne potworki, czasem potrafią wystraszyć. Po odpaleniu gry od razu przestawiłem dialogi na ruski , wiadomo. Też jestem na początku i już

Opublikowano

Maskę znalazłem, na owym piętrze. Sprint i się udało. Po znalezieniu maski, przeszedłem całe Dead City.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Odkurzyłem kilka dni temu metro i przy pierwszym przejściu zaliczyłem około połowę aczików thumbsup.gif BTW : gra ma nieziemski klimat tak samo jak książka ale mam taki pytanko czy idzie tą gre scalakować ? słyszałem że patch blokuje achivmenty z DLC i nie idzie ich zdobyć ? ktoś to może potwierdzić zanim kupię dodatek, nie chcę wywalać MSP w błoto.biggrin.gif

Edytowane przez Darth Krizzo

Opublikowano

Znajomi normalnie poukańczali DLC bez problemów. Kurde właśnie trzeba od kogoś Metro załatwić i DLC coby wycalakować w 100%.

Opublikowano

Jest jedno DLC dodające dwa nowe poziomy trudności, nowe bronie i achievementy. A innego DLC niż do Singla nie ma, bo gra nie posiada multiplayera.

Edytowane przez K@t

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Jestem ciekaw jak ta gra ma się do książki.

Czy kończy się bombardowaniem czarnych z wieży jak w książce? Czy kierujemy Artemem, towarzyszy nam przez chwilę Hunter, czy odwiedzamy Metro-2, spotykamy sekciarzy albo tą szlamę na Kremlu? Ogólnie - czy fabuła idzie razem z książką czy są zmiany?

Pamiętajcie proszę o ukrywaniu spoilerów ;).

Opublikowano

Gra dosyć poważnie różni się od książki , z jednej strony to plus z drugiej minus. Kierujemy Artemem , acz nasza podróż wygląda zupełnie inaczej .Huntera jest akurat tyle co w książce . Podróż Chana z Artemem wygląda zupełnie inaczej , większy epizod przeżywamy z Burbonem ,odwiedzamy Metro-2, biblioteke ,Wydarzenia na Kremlu przebiegają inaczej,nie ma parku Pobiedy , nie ma sekciarzy , nie ma rozmowy na Poliance ,gra nie musi kończyć się bombardowaniem ponieważ posiada 2 zakończenie dobre i złe (jeśli czytałeś książkę wiesz które jest kanoniczne)

Z tego co napisałem może wynikać że gra jest okrojona względem książki . Na szczęście tak nie jest , pominięte epizody zastępują nowe (przynajmniej jeden z nich jest naprawdę genialny) Dzięki czemu zamiast nieudanej konwersji książki która słabo się nadaję na grę mamy niezłą adaptację .

Edytowane przez asax

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Książki nie czytałem ale gra jest dobra. Podchoidziłem do niej jak do Stalkera. Na początku trochę mnie odrzuciła ale dałem jej szansę i się wgrałem. Nie był to zły wybór. Czekam z niecierpliwościąna kontynuację.

• 1 rok później...
Opublikowano

Porównanie Metro 2033 z wersją Redux:

Metro_2033_2.jpg

metro_redux_1.jpg