Opublikowano 5 grudnia 201014 l Możliwe. Nie wiem, czy w holu na powierzchni (początek levelu) nie znajdziesz zapasowej maski i filtrów. Sprawdź ciało przy którym grzebie Miller. Po lewej są także drzwi prowadzące na "piętro", ale bez maski to raczej za daleka droga ;-) Edytowane 5 grudnia 201014 l przez K@t
Opublikowano 5 grudnia 201014 l Maskę znalazłem, na owym piętrze. Sprint i się udało. Po znalezieniu maski, przeszedłem całe Dead City.
Opublikowano 22 lipca 201113 l Odkurzyłem kilka dni temu metro i przy pierwszym przejściu zaliczyłem około połowę aczików BTW : gra ma nieziemski klimat tak samo jak książka ale mam taki pytanko czy idzie tą gre scalakować ? słyszałem że patch blokuje achivmenty z DLC i nie idzie ich zdobyć ? ktoś to może potwierdzić zanim kupię dodatek, nie chcę wywalać MSP w błoto. Edytowane 22 lipca 201113 l przez Darth Krizzo
Opublikowano 25 lipca 201113 l Znajomi normalnie poukańczali DLC bez problemów. Kurde właśnie trzeba od kogoś Metro załatwić i DLC coby wycalakować w 100%.
Opublikowano 1 sierpnia 201113 l Własnie poluje na tą grę w dobrej cenie. Jakie są DLC do niej? jakieś dla trybu single?? Pozdrawiam
Opublikowano 1 sierpnia 201113 l Jest jedno DLC dodające dwa nowe poziomy trudności, nowe bronie i achievementy. A innego DLC niż do Singla nie ma, bo gra nie posiada multiplayera. Edytowane 1 sierpnia 201113 l przez K@t
Opublikowano 16 lipca 201212 l Jestem ciekaw jak ta gra ma się do książki. Czy kończy się bombardowaniem czarnych z wieży jak w książce? Czy kierujemy Artemem, towarzyszy nam przez chwilę Hunter, czy odwiedzamy Metro-2, spotykamy sekciarzy albo tą szlamę na Kremlu? Ogólnie - czy fabuła idzie razem z książką czy są zmiany? Pamiętajcie proszę o ukrywaniu spoilerów .
Opublikowano 17 lipca 201212 l Gra dosyć poważnie różni się od książki , z jednej strony to plus z drugiej minus. Kierujemy Artemem , acz nasza podróż wygląda zupełnie inaczej .Huntera jest akurat tyle co w książce . Podróż Chana z Artemem wygląda zupełnie inaczej , większy epizod przeżywamy z Burbonem ,odwiedzamy Metro-2, biblioteke ,Wydarzenia na Kremlu przebiegają inaczej,nie ma parku Pobiedy , nie ma sekciarzy , nie ma rozmowy na Poliance ,gra nie musi kończyć się bombardowaniem ponieważ posiada 2 zakończenie dobre i złe (jeśli czytałeś książkę wiesz które jest kanoniczne) Z tego co napisałem może wynikać że gra jest okrojona względem książki . Na szczęście tak nie jest , pominięte epizody zastępują nowe (przynajmniej jeden z nich jest naprawdę genialny) Dzięki czemu zamiast nieudanej konwersji książki która słabo się nadaję na grę mamy niezłą adaptację . Edytowane 17 lipca 201212 l przez asax
Opublikowano 2 lutego 201312 l Książki nie czytałem ale gra jest dobra. Podchoidziłem do niej jak do Stalkera. Na początku trochę mnie odrzuciła ale dałem jej szansę i się wgrałem. Nie był to zły wybór. Czekam z niecierpliwościąna kontynuację.