Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forumowy Turniej w Forza Motorsport 3

Featured Replies

• Odpowiedzi 776
  • Wyświetleń 52,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• awaryjny liderboard:

• marbel007- masz racje z tym ''a3 do a1''. mój błąd (pozostało mi po pierwszej części (tam był taki podział)). już to zmienilem wygrany z danego etapu wybiera kolejny event ( trasa/ pojazd/ klasę) pu

Opublikowano

Cholera panowie, wybaczcie ale niestety w drugiej rundzie też nie dodam czasa :/ Nie miałem czasu się do tego przyłożyć, a jutro już spadam na majówkowy melanż...

Do trzeciej rundy już podejdę na 100%.

Życzę owocnych czasów jutro.

wrzuć czasówkę (nawet z cienkim czasem) zawsze jakiś punkcik wpadnie

Opublikowano

jak tam czasówki - zaliczył już ktoś 01.46.xxx??? ja wciąż walczę z podsterownością

Ja bardziej z nadsterownoscia na wyjsciach....chociaz i tak latwiej opanowac ta ferrarke niz Vipera.

Anyway... 1:45,864

2n9d20.jpg

Opublikowano

na widoku z kokpitu taki czas - szacuneczek :good:

podajemy czasy

(pipi) czas Magika jest wyebany w kosmos

Edytowane przez maciekww28

Opublikowano

W FM3 najlepiej mi sie jezdzi wlasnie z kokpitu.

W przeciwienstwie do serii GT zupelnie nie czuje tutaj widoku ze zderzaka....gra ma przy takim widoku zbyt wyskoki FOV jak dla mnie.

Opublikowano

1:48,473

http://img406.imageshack.us/img406/9253/20100501177.jpg

Sorry za kiepską jakość zdjęcia. Dość, że mam CRT i komórkę, to jeszcze w niej miałem ustawioną najgorszą jakość :( Masakra. Zauważyłem po fakcie.

BTW czy osoby z czasem o 2 sek lepszym ode mnie miały czysty przejazd?? Ja nie wiem, gdzie tam można urwać więcej niż 0,5 sek. Choć jeździłem na ustawieniach defaultowych - mechanikiem nie jestem, a i czasu nie mam :/

Opublikowano

1:45,466

6jj9sz.jpg

@Marbel - w poście nr 222 podałem czas wykręcony na ustawieniach fabrycznych. Było to moje absolutne maximum i wg. mnie na standardowym setupie nie wiele więcej można wycisnąć.

Obecny czas jest zrobiony po solidnej ingerencji we wszystkie możliwe ustawienia, począwszy od skrzyni biegów (chyba najważniejszy element), skończywszy na ciśnieniu w układzie hamulcowym.

Także odpowiednie ustawienia dają bardzo dużo.

Edit: o wyłączeniu wszystkich "spowalniaczy" typu ABS, kontrola trakcji i temu podobnych ustrojstwach już nie wspomnę ;)

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

1:50,687

Cieniutko, ale trudno, trzeba będzie jeszcze bardziej przećwiczyć następny tor

zdjcie0040b.jpg

Opublikowano

1.Michał102 - 01.45.466

2.maciekww28 - 01.45.861

3.Magik - 01.45.864

4.krzysiucd - 01.48.337

5.marbel007 - 01.48.473

6.BOdz1o - 01.50.687

post pod postem - trudno

gdzie jest czas oriona???

Michał - gratuluje - wybierasz trasę oraz auto na następne zawody

Edytowane przez maciekww28

Opublikowano

Maciek - dzięki.

Warunki na następną rundę podam rano.

Wielka szkoda, że Orion gdzieś nam przepadł ze swoim czasem :confused: Podejrzewam, że bez większych problemów zrobiłby 1:45,1xx albo i lepiej, bo zapas jeszcze był.

Opublikowano

szkoda, szkoda. nie sadziłem ze mógłby nie podać czasówki. ja się cieszę z mojej pozycji w tym wyścigu - punkciki się przydadzą (Magik mnie przeklnie)

Opublikowano

heh..w poprzedniej rundzie rowniez przegralem drugie miejsce i kilka tysiecznych :potter:

Brawo Michal (wiedzialem ze wygrasz:p)

Opublikowano

Kolejna runda:

auto - Lotus Exige Cup 240 (klasa nie większa niż B457, ustawienia setupu dowolne)

tor - Le Mans Circuit de la Sarthe (Bugatti Circuit)

Ogólnie nie lubię takich "mułów", ale nie wszyscy też pewnie preferują auta typowo wyścigowe.

Także jakiś kompromis jest ;)

Opublikowano

znów pewnie kluczem do sukcesu będzie setup. no nic - i tak dam maxa a i od poniedziałku będę miał troszkę więcej wolnego czasu

Opublikowano

Skoro nie ma możliwości zainstalowania wyczynowych części, to i w setupie nie wiele pozmieniasz ;)

i dobrze - wole jeździć niż siedzieć w garażu i kombinować co by tu zmienić żeby uzyskać dodatkowe 0.1sek :thumbsup:

Opublikowano

Skoro nie ma możliwości zainstalowania wyczynowych części, to i w setupie nie wiele pozmieniasz ;)

i dobrze - wole jeździć niż siedzieć w garażu i kombinować co by tu zmienić żeby uzyskać dodatkowe 0.1sek :thumbsup:

Popieram. Też już nie mam tyle czasu co kiedyś by męczyć do oporu grę. Jeździłem tylko wczoraj. W sumie jakieś 30-40 okrążeń, z czego 10 była nieczysta :/ Samochód faktycznie wolny. Ale trasa niezbyt fartownie wybrana. Online wszyscy tną jedną szykanę... Chciałbym by wszyscy jeździli czysto... ale to nie do zweryfikowania jest w tym turnieju.

BTW podobny problem jest z Laguna Seca. Gra za mało karze za cięcie niektórych szykan. W FM 2 były przynajmniej kary czasowe...

Opublikowano
  • Autor

Cześć Wam.

Przepraszam, że nie dalem czasu, ale kumpel miał wolną chatę i zaproponował żebym wpadł z piwkami i konsolą to nie mogłem odmówić. Świetne czasy, gratuluje. Ta fura to faktycznie muł, ale damy rade :) Sorry za niedopisanie, więcej się nie powtórzy.

Opublikowano

Ja tam lubie bawic sie w ustawianie fur :blush:

Gorzej juz z kupowaniem nowych czesci. Uwazam ze powinnismy trzymac sie zasady by indeks wydajnisci byl zawsze taki jaki ma podstawowa wersja auta.

W przeciwnym wypadku bedziemy znuszeni to zakupu danej fury by moc ja zmodyfikowac...na Viperka wydalem polowe moich wszystkich kredytow :ermm:

Edit. na dobry poczatek 1:49.043

Edytowane przez Magik

Opublikowano

Wybrałem wolniejszą furę, bo pewnie gdybym dał coś szybkiego, to zaraz by ktoś marudził - "czemu znów tak szybkie auto?".

Niestety nie każdemu da radę dogodzić :confused: , chciałem tylko, by było różnorodnie...

Nie rozumiem też, czemu niby ta trasa jest niezbyt fortunnie dobrana? Jakieś argumenty poproszę.

Jeśli Wam te warunki nie leżą, to możecie je anulować i niech wybiera następny określony w regulaminie, ja tam nie będę miał nic przeciwko :thumbsup: Wszak jest mi obojętne czym i po czym będziemy śmigać :)

Edit: może być nawet coś pokroju Mazdy Demio + jakiś owal rodem z serii GT :rofl2:

Edytowane przez Michał102