Skocz do zawartości

The Walking Dead - 2010 - AMC

Featured Replies

Opublikowano

- Morgan się sra o opatrunek itd., a ma problem z odstrzeleniem swojej zmarłej żony, poza tym gada o tym, że należy unikać strzelania i zwracania uwagi trupów, a na koniec otwiera okno i urządza se strzelanko ze strzelby,

- w kilku miejscach mamy obżarte zwłoki w czystym otoczeniu (jaskrawy przykład to szpital)- gdzie bajzel i jucha?

- w mieście nagle zombiaki załączają tryb pościgu za Rickiem na koniu,

- jeżeli na posterunku jest prąd i ciepła woda oraz broń z amunicją, to czemu Morgan z synem tam się nie przeprowadzą?

Edytowane przez golab

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 239,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Oglądalność: 5,3 miliona. 8 milionów licząc powtórkę. MIAZGA. To największy wynik w historii AMC. Ciekawe jakie byłyby ratingi gdyby nie ten preair.

Opublikowano

- Morgan się sra o opatrunek itd., a ma problem z odstrzeleniem swojej zmarłej żony, poza tym gada o tym, że należy unikać strzelania i zwracania uwagi trupów, a na koniec otwiera okno i urządza se strzelanko ze strzelby,

- w kilku miejscach mamy obżarte zwłoki w czystym otoczeniu (jaskrawy przykład to szpital)- gdzie bajzel i jucha?

- jeżeli na posterunku jest prąd i ciepła woda oraz broń z amunicją, to czemu Morgan z synem tam się nie przeprowadzą?

No mozna to jakos wytlumaczyc:

1. Koles bylby zagrozeniem dla niego i syna wiec sie sr,ał, a zabicie zny to emocje i milosc, moze kiedys zrozumiesz ;]

2. Moze sprzataczka została ugryziona na koniec?

3. A daczgo mialyby nie gonic jedzenia?

4. Bo moze i che sie przeprowadzic, ale najpierw chce odstrzelic swoja zonke, dlatego urzadza strzelaninke na gorze, zeby przyszla.

Takie sobie serial, moze sie rozkreci, ogladam nalogowo horrory i w sumie nic nowego nie zobaczylem.

Opublikowano

ale mętne tłumaczenia

3. no nie wiem, "kanonowe" zombie nie biegają?

Edytowane przez golab

Opublikowano

aha, no jesli nie powinny biegac to luz, ja nigdy nie studiowałem zombiologii ;]

A z tym murzynem tłumaczenie i dobre, sam fakt ze został w miescie zamiast spie,rdlalac samochodem po smierci zony jest dziwny i bez sensu.

Sam fakt ze przezyl w szpitalu tez naciagany, chyba ze zalozymy ze serial opowiada o kolesiu któremu wlasnie sie poszczescilo, i pielegniara przez przypadek napisala mu na karcie ze ma syflis i nikt go nie chcial wpie,rdolic.

Opublikowano

A z tym murzynem tłumaczenie i dobre, sam fakt ze został w miescie zamiast spie,rdlalac samochodem po smierci zony jest dziwny i bez sensu.

w komiksie nie żadnej żony, a murzyn postanowił trzymać się z dala od większych skupisk ludzkich, co w świetle sytuacji w Atlancie okazało się dobrym posunięciem

Sam fakt ze przezyl w szpitalu tez naciagany, chyba ze zalozymy ze serial opowiada o kolesiu któremu wlasnie sie poszczescilo, i pielegniara przez przypadek napisala mu na karcie ze ma syflis i nikt go nie chcial wpie,rdolic.

przecież leżał w zamkniętej salce, pewnie w ferworze walki o życie zwyczajnie o nim zapomniano

Opublikowano

Aha, ja komiksu nie czytalem, lykam co podaja.

Spojrzalem na pierwsze 3 tomy, i widze ze to co trwa w serialu 10 minut, jest pokazane w komiksie w 3 okienkach ;]

nie ma czarnej zonki, nie ma czołgu, nie zabija kumpla za siatka.

Kto to ta zombiegirl przy rowerze?

Edytowane przez caps_LOCK_masta

Opublikowano

Pilot zrobil na mnie spore wrazenie. Dobra atmosfera. Lubie taki klimat post apokaliptycznej, martwej Ziemi. Charakteryzacja na wysokim poziomie. W jaki sposob Walking Dead jest od 14 lat? Bo nie ma cyckow? Bylo pare ujec ktore byly wrecz zbyt dobre dla telewizji. Chociazby ostatnie. Chcalbym to obejrzec na duzym ekranie.

A dalej moze byc tylko lepiej. Choc szkoda z ponoc tylko 6 odcinkow ma ten sezon.

Opublikowano

Rewelacja. Jestem wielkim fanem klimatów zombie, ale zazwyczaj podchodzę krytycznie do produkcji w nich utrzymanych. Pierwszy odcinek Walking Dead zachwycił mnie pod każdym względem: rozmachu, klimatu opuszczenia i beznadziei, gry aktorskiej, ujęć "mięsnych", które nie są ani za brutalne ani zbyt ugrzecznione. Czułem się jakbym oglądał dobry kinowy film, a to przecież kurka pierwszy odcinek serialu. Można się nawet wzruszyć. Moja dziewczyna też oglądała i jej również się bardzo podobało, a nie jest jakąś wielką fanką takich klimatów.

Mogliby popełnić grę na jego postawie (klimaty Zombie + post-apo) tylko jak to zwykle z grami na podstawie seriali bywa, pewnie byłaby kupa :<

Opublikowano

Tak, mi też się podobało. Klimat, aktorstwo, tylko czasem krew była sztuczna.

a jaka miała być? prawdziwa?

Boże

Opublikowano

Nie wiem, przypomniał mi się Tokar czy tam stona marudzący o District 9 o to, że UFO nie było zielone i miało za dużo komputerów w domu

Opublikowano

Jedyne co bym zaliczył na minus, to słabe CG.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Ale należy wspomnieć, że jest go mało, a i tak jest lepsze od megaprodukcji i arcydzieła serialowego lost

Opublikowano

dzisiaj wciagam i oglądam, jestem fanem komiksu, który podobał mi się głownie ze względu na to jak ukazane zostało zachowanie sie ludzi w takich warunkach (bo ziombiaków wbrew pozorom nie ma az tak duzo w komiksie, głównie to ludzie sami są zagrożeniem dla siebie).

Ciekawi mnie jak rozwiążą sprawy, które w komiksie były już dla mnie hardkorowe zdeka (np. żona Ricka). Średnio widze żeby to cenzura puściła..

a jak wypadła dziewczyna Majkela z Prison Breaka? Dalej gra tak samo dretwo ? ;/

Opublikowano

Z tej żonki to chyba zrobili jeszcze wieksza suke? W komiksie o ile pamietam byla dosc powsciagliwa w stosunku do Shane'a

oprocz tej jednej nocy. W kazdym badz razie, akurat co do niej mam nadzieje, ze wszystko pojdzie jak w komiksie ;)

Opublikowano
a jak wypadła dziewczyna Majkela z Prison Breaka? Dalej gra tak samo dretwo ? ;/

Zdecydowanie nadaje sie na zombie

Opublikowano

dalej ma zeza

Opublikowano
Ciekawi mnie jak rozwiążą sprawy, które w komiksie były już dla mnie hardkorowe zdeka (np. żona Ricka). Średnio widze żeby to cenzura puściła..

AMC to kablówka, więc raczej nie będą się pieścić.

Opublikowano

Właśnie obejrzałem i po prostu jestem zachwycony. Fachowy design zombiaków, dosadny klimat i solidne gore (biedny konik), to jedno. Natomiast ciekawe i mroczne ujęcia (cała scena w szpitalu za-je-bis-ta) oraz przynajmniej akceptowalna gra aktorska, to drugie - tutaj już naprawdę poczułem się miło zaskoczony. Najbardziej jednak spodobały mi się zachowania i reakcje bohaterów na otaczającą ich brutalną rzeczywistość - przedstawione znacznie mniej plastikowo niż w tego typu filmach, bardziej przekonywujące, rzekłbym nawet, że z pewną dawką głębi.

W każdym razie było na co czekać.

Opublikowano

Po obejrzeniu pierwszego odcinka jest to dla mnie pozycja obowiązkowa, a scena w parku, kiedy szeryf wraca do czołgającej się zombiaczki to małe mistrzostwo świata. Serial emitowany jest w niedzielę, tak? Wiadomo, ile odcinków ma mieć pierwszy sezon?

Opublikowano

Tylko tyle?! Ale w porządku, można być przynajmniej pewnym co do ich jakości. A emisja będzie cotygodniowa, czy już są w planach jakieś przerwy?

Opublikowano

jeśli nic nie wyniknie po drodze to będą co tydzień do 05.12