Skocz do zawartości

Rodzina Soprano

Featured Replies

Opublikowano

Największą wadą tego serialu jest to że nie dali Silvio żadnego wątku pobocznego. Oczywiście mimo to jest on świetną postacią, ale (pipi), nawet Artie dostał parę odcinków które kręciły się wokół niego, nie wspominając o Chrisie i Paulie'm, a Silvio praktycznie nic przez cały serial. Podobnie jak Ronnie z The Shield, jest gdzieś w tle jak są sceny grupowe, ale indywidualnie jedynie w ostatnim sezonie dostaje odrobinę czasu ekranowego na osobności (gdy stresuje się objęciem szefostwa w rodzinie pod "nieobecność" Tonego).

Poza tym rzeczywiście wprowadzanie nowych postaci mafijnych można było zrobić lepiej, albo chociaż żeby były jakieś wzmianki o nich od początku, albo żeby się gdzieś przewijali (taki Patsy Parisi na przykład z tego co pamiętam pojawił się stosunkowo późno, nie wiem czy nie w drugim sezonie). No i szkoda że nie dali większej głębi spotkaniom z Melfi. Z początku było to świetnie wplecione, gdy wszyscy byli w szoku do kogo chodzi boss mafii (TO A PSYCHIATRIST?!) i zdawało się to mieć wpływ na fabułę (nawet ta głupia zazdrość Carmeli o Melfi), potem jeszcze spoko wątek z gwałtem i od tego momentu te spotkania sprawiały wrażenie bycia oderwanymi od całej reszty. Oczywiście nie oznacza to że same w sobie były słabe bo uwielbiałem te sceny, po prostu można było je jakoś bardziej powiązać z innymi wątkami.

• Odpowiedzi 475
  • Wyświetleń 52,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dzięki, chyba weszły mi te dwa piwa przy oglądaniu że tego nie załapałem, teraz wydaje mi się to oczywiste.   Skończyłem S4E9 i kuuuuur,waaaaa     Jezu, ten serial je

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Wczoraj minęło 20 lat od emisji najbardziej znanego epizodu The Sopranos.    

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Trailer filmowego prequela    

Opublikowano

c0r, albo się ogarniesz i przestaniesz szkalować mesjasza, albo odpalę rozi mode i będę sypał co dzień minusami :nosacz:

Opublikowano

To tylko takie trzy lekkie niedociągnięcia, które wcale nic serialowi nie ujmują, cała reszta jest idealna i 10/10 :cool: :lapka:

No ale na wątek Silvia liczyłem do końca

:pechowiec: 

Opublikowano

Silvio strasznie w(pipi)iał oko ta swoją wiecznie krzywą mordą. Nie wiem jak można było chcieć więcej scen z nim.

Opublikowano

Chciałbym mieć w tym wieku tak gęste włosy jak on. :fsg: 

Opublikowano

When I came to open up one morning, there you were with your head half in the toilet, your hair was in the toilet water... disgusting.

Opublikowano

Zara rozyebie tego yakubu chłopaki

Opublikowano

The balls on this prick

Oooohhhhh

Opublikowano

Sil odnalazł nową drogę,  założył kapelę i koncertują.  Tutaj zaprasza na scenę jakiegoś starca i razem sobie śpiewają. 

Opublikowano

Now stop it. I don't like that kind of tawk. It upsets me.

Opublikowano

Wyobraźcie sobie Dario w The Sopranos :fsg: 

Szkoda, że Gandolfiniego już nie ma, bo byłby najelpszy cross-over w historii. :banderas:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję, że będą działać,  bo to może być kosmiczne.

• 1 rok później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj minęło 20 lat od emisji najbardziej znanego epizodu The Sopranos.

Opublikowano

Co to był za piękny serial. Ja czekam jeszcze trochę aby choć trochę zapomnieć i jeszcze raz obejrzeć to cudo.