Opublikowano 4 sierpnia 20195 l Największą wadą tego serialu jest to że nie dali Silvio żadnego wątku pobocznego. Oczywiście mimo to jest on świetną postacią, ale (pipi), nawet Artie dostał parę odcinków które kręciły się wokół niego, nie wspominając o Chrisie i Paulie'm, a Silvio praktycznie nic przez cały serial. Podobnie jak Ronnie z The Shield, jest gdzieś w tle jak są sceny grupowe, ale indywidualnie jedynie w ostatnim sezonie dostaje odrobinę czasu ekranowego na osobności (gdy stresuje się objęciem szefostwa w rodzinie pod "nieobecność" Tonego). Poza tym rzeczywiście wprowadzanie nowych postaci mafijnych można było zrobić lepiej, albo chociaż żeby były jakieś wzmianki o nich od początku, albo żeby się gdzieś przewijali (taki Patsy Parisi na przykład z tego co pamiętam pojawił się stosunkowo późno, nie wiem czy nie w drugim sezonie). No i szkoda że nie dali większej głębi spotkaniom z Melfi. Z początku było to świetnie wplecione, gdy wszyscy byli w szoku do kogo chodzi boss mafii (TO A PSYCHIATRIST?!) i zdawało się to mieć wpływ na fabułę (nawet ta głupia zazdrość Carmeli o Melfi), potem jeszcze spoko wątek z gwałtem i od tego momentu te spotkania sprawiały wrażenie bycia oderwanymi od całej reszty. Oczywiście nie oznacza to że same w sobie były słabe bo uwielbiałem te sceny, po prostu można było je jakoś bardziej powiązać z innymi wątkami.
Opublikowano 4 sierpnia 20195 l c0r, albo się ogarniesz i przestaniesz szkalować mesjasza, albo odpalę rozi mode i będę sypał co dzień minusami
Opublikowano 4 sierpnia 20195 l To tylko takie trzy lekkie niedociągnięcia, które wcale nic serialowi nie ujmują, cała reszta jest idealna i 10/10 No ale na wątek Silvia liczyłem do końca
Opublikowano 4 sierpnia 20195 l Silvio strasznie w(pipi)iał oko ta swoją wiecznie krzywą mordą. Nie wiem jak można było chcieć więcej scen z nim.
Opublikowano 4 sierpnia 20195 l When I came to open up one morning, there you were with your head half in the toilet, your hair was in the toilet water... disgusting.
Opublikowano 4 sierpnia 20195 l Sil odnalazł nową drogę, założył kapelę i koncertują. Tutaj zaprasza na scenę jakiegoś starca i razem sobie śpiewają.
Opublikowano 4 sierpnia 20195 l Just when I thought Yakubu had decent cinema taste, he proved me wrong again.
Opublikowano 4 sierpnia 20195 l Wyobraźcie sobie Dario w The Sopranos Szkoda, że Gandolfiniego już nie ma, bo byłby najelpszy cross-over w historii.
Opublikowano 6 maja 20213 l Wczoraj minęło 20 lat od emisji najbardziej znanego epizodu The Sopranos.
Opublikowano 7 maja 20213 l Co to był za piękny serial. Ja czekam jeszcze trochę aby choć trochę zapomnieć i jeszcze raz obejrzeć to cudo.
Opublikowano 7 maja 20213 l Ja nie widziałem Sopranosów z 8 lat, więc rewatch wjedzie bardzo niedługo.