Opublikowano 5 lipca 201014 l Autor Haha. Ja właśnie teraz Texhnolyze męczę A czy w Lain jest 1 ligowa kreska? Na pewno oczy są dobrze zrobione, ale IMO najlepszą kreskę z tego co widziałem miał Afro Samurai.
Opublikowano 24 listopada 201410 l Pierwszy zeszyt kupiłem o ile mnie pamięć nie myli w 1999 roku. Wreszcie koniec.
Opublikowano 24 listopada 201410 l Tak, jak chcesz boxa to zamow w sklepie wydawnictwa. Ja mam wszystkie tomy z boxami.
Opublikowano 24 listopada 201410 l Boxy mnie nie interesują, ale dobrze wiedzieć, że wyszedł już ostatni tom, bo tylko jego mi brakuje z tego co pamiętam. Ciekawe co tam wysmarowali na zakończenie.
Opublikowano 24 listopada 201410 l Dla mnie to byłoby zbyt trudne. Znowu płakać nad losem Ayanami? No nie wiem
Opublikowano 25 listopada 201410 l Ja stanąłem z kupowaniem na 4 tomie,może jak teraz wyszedł ostatni tom to zmobilizuję się do zebrania reszty. Wstyd się przyznać ale nie oglądałem jeszcze nawet animowanego Evangeliona. I sam w sumie nie wiem czy brać się za mangę,reedycje czy też starą serię.
Opublikowano 25 listopada 201410 l Ja mam zamiar kupić na BD te "kinówki". 2 chyba już wyszły. Ciekaw jestem czy jakieś zmiany tam wprowadzili względem anime.
Opublikowano 25 listopada 201410 l Ciężko określić czym są nowe Evangeliony ogólnie. Jednych mogą wpienić za takie rozwiązania, ale przecież NGE to tytuł numer 1 co do hejtów, więc mi pasi hehe,
Opublikowano 26 listopada 201410 l Ta manga to sztywny odpowiednik anime,czy trochę inaczej poprowadzona historia ? Oglądałem animca i to całe end of evangelion i zastanawiam się,czy jest sens łykać mangę.
Opublikowano 26 listopada 201410 l Anime skończyło się dużo wcześniej niż sama manga więc różnice są.
Opublikowano 26 listopada 201410 l Kiedy pojawił się 5 tom mangi, anime już dawno było skończone wraz z zakończeniem The End. Manga inaczej prowadzi inne wątki, inne natomiast rozwija, ukazuje w nowym świetle. Nowe filmy z serii to skok na kasę. O ile pierwsza (You Are (Not) Alone) i druga (You Can (Not) Advance) są streszczeniem serii TV, z dodaną nową postacią żeńską i odpicowaną animacją, tak trzeci film You Can (Not) Redo to niewypał jakich mało. Nie wiem, co przyświecało reżyserowi, ale dzieło jest wewnętrznie niespójne, przekombinowane i głupie. Nie chce nic spoilować, oglądajcie na własną odpowiedzialność.
Opublikowano 14 lipca 20195 l Ja ogólnie nie ogarniam wszystkiego co stworzyli. Obejrzałem serial + End of Evangelion i nic innego dla mnie może nie istnieć, bo z opisów wszystko wygląda jak pełno metrażowe kopie serialu w poyebanej kolejności.
Opublikowano 20 lipca 20195 l Po tym co sie odjaniepawliło w końcówce serialu, ta kontynuacja ma jakiś logiczny sens? Animacyjnie wygląda fajnie, lubie takie robocgi.
Opublikowano 20 lipca 20195 l Logika trzyma się w normach całej tej serii. Pytanie czy Rebuild był potrzebny światu
Opublikowano 23 lipca 20195 l Przeczytałem mangę chyba do 12 tomu, za anime nigdy się nie brałem. Z mangi już ch.uj pamiętam, chciałbym odświeżyć. W jakiej kolejności to oglądać, czytać, czy coś olać?
Opublikowano 23 lipca 20195 l 9 minut temu, Bjały napisał: Przeczytałem mangę chyba do 12 tomu, za anime nigdy się nie brałem. Z mangi już ch.uj pamiętam, chciałbym odświeżyć. W jakiej kolejności to oglądać, czytać, czy coś olać? ->NGE ->Director's Cut epy ->End of Evangelion ->Rebuilds
Opublikowano 23 lipca 20195 l A jesteś pewien, ze nie lepiej ostatnie dwa odcinki NGE oglądnąc jednak po End of Evangelion? Łatwiej będzie zrozumieć co się w nich dzieje.
Opublikowano 26 lipca 20195 l Tak, masz alternate ending. Ale EoE się powinno obejrzeć po całym animcu.