Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Idzie to kupić gdzieś normalnie w sklepach, czy w typowo alkoholowych lokalach? 47% mocy, no nieźle :obama:

Edytowane przez Faka

• Odpowiedzi 870
  • Wyświetleń 99,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• @bluber O ile w wielu kwestiach się zgadzam, tak sączenie flaszki samemu może i jest dekadenckie (ciekawostka: dekadentyzm przypada na czasy, gdzie problem z alkoholem był ogromny), ale ja wciąż nie

• dobrze cie wyszkolili, rasowy z ciebie polaczek, pijacy tylko czysta wodeczke. to takie slowianskie. tyle ze przepije cie pierwszy lepszy gimnazjalista z ukrainy. niech zgadne- zazwyczaj chlejesz na u

• Smakowe to mój żywioł, po drugiej zmianie pracy w korpo często z kumplem bierzemy po secie. A więc Yakubu jak wspomniał kes, pigwa, do tego orzech z naciskiem na laskowego, śliwka oraz jagoda. Choć na

Opublikowano
Godzinę temu, Faka napisał:

Idzie to kupić gdzieś normalnie w sklepach,

w tesco był na promo, chyba 8 dych

Opublikowano

Również polecam Krakena, choć ostatnio znalazłem coś lepszego, mianowicie Dictador 12-letni:banderas:

Opublikowano

Kraken w każdym większym markecie prawie już jest dostępny. Wersja 47% to nie jest butelka na nasz rynek, jest 40% na Europę. 

Opublikowano

No nigdzie nie znalazłem u siebie, na zadupiu, skończyło się na kupnie morgana. Najwyżej przez neta zamówię tego Krakena i od razu wezmę też Dictador jak już polecata.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

I jest pyszny, kwiatowy, mocno ziołowy. A co najlepsze, to gin produkowany dla Lidla. 

Opublikowano

Jeśli mnie zawiedziesz, to spotkasz się z zerowymi konsekwencjami, Chyba, że odwiedzę Zawiercie,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nigdy nie piłem wódki premium np. Belvedere, Beluga. Jakoś zawsze whisky wchodziła. Pytanie czy na prawdę czuć różnicę między powiedzmy Finka, Absolutem i cała resztą? Jest to jakoś smaczniejsze? Mniejszy kac? Pod koniec miesiąca mi się gruby melanż planuje i zastanawiam się czym się na(pipi)ać :)

Opublikowano

No pewnie, że czuć. W gładkości przede wszystkim. Kup sobie Baczewskiego, zdecydowanie moja ulubiona wódka ze średniej półki. I z ziemniaków :) 

Opublikowano
  • Autor

Mi akurat Belveder nie smakował, miał mocny intensywny, nieprzyjemny finisz, zdecydowanie przereklamowana wódka albo ja się nie znam:)

Ja bardzo polecam następujące wódki ze średniej półki; tak jak kolega pisał wyżej- Baczewski bo to naprawde świetny alkohol, w dodatku rewelacyjnie się prezentujący, wyglądający jak artykuł klasy premium. A na drugim miejscu Amundsen. Tego warto przed podaniem bardzo mocno zmrozić aby wyglądem, nawiązywał do słynnego odkrywcy :D

Opublikowano
W dniu 7.11.2020 o 18:46, Rozi napisał:

https://winnicalidla.pl/wild-burrow-gin-irish-gin.html

O mój Jezusie, jakie to dobre :obama: Można znaleźć normalnie na półkach w Lidlu. 

Kurła panie, ostatnio pijam giny, bo mnie już wszystko znudziło :)

Trzeba będzie spróbować.

Pijam z kwaśnymi sokami, nie czuć w ogóle alkoholu. I tak polecam pić, niż z jakimiś tonikami.

Opublikowano

Ja tam z tonikiem i cytrynką, moje ulubione połączenie <3

Opublikowano

Ja jednak gustuje w albo czystym alkoholu, albo z wodą ewentualnie cola zero. Z niczym innym nie pijany.

Opublikowano

Grzybiarz przecież Gin i Tonic to idealne połączenie:dance: Co oczywiście nie znaczy, że inaczej też nie smakuje wybornie, np Tom Collins

50 ml ginu

30 ml soku cytrynowego

15 ml syropu cukrowego

Dopełnić wodą gazowaną

Opublikowano

@grzybiarz, sprawdź drinki od Patryka:

Opublikowano

Nigdy nie piłem Ginu. To prawda, że to raczej spożywa się w małych ilościach jeden, max dwa drineczki?  

Opublikowano

Nie. Ja i 0,7 potrafię wypić. Gin jest pyszny. 

Opublikowano

tonik to jest klasyka, ale polecam wam z sokami kwasnymi, np. z pomaranczowym. wydaje mi sie że jeszcze lepiej smakuje :)

no i dobrej jakosci sok na pewno zdrowszy niz tonik

Opublikowano
2 hours ago, grzybiarz said:

no i dobrej jakosci sok na pewno zdrowszy niz tonik

Kłóciłbym się. Moim zdaniem i to i to syf, ale mówimy o piciu alkoholu więc raz na rok nikogo nie zabije. Ewentualnie kac większy cukru :) Chyba się skuszę na Baczewskiego. Nigdy nie piłem, a to chyba Polska marka to.

Opublikowano

Tonik jest zdrowy, bo ma chininę :cool: 

Opublikowano
8 hours ago, Rozi said:

Tonik jest zdrowy, bo ma chininę :cool: 

A no tak. Wszyscy przecież chorują na malarię ;)