Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Zona jeszcze Ci nie odlaczyla internetu ? Dziwne, ze o tej porze pozwala Ci sie klocic na forum. I w przeciwienstwie do Ciebie mam 2 konsole jak widzisz w sygnaturce, nie ma sygnatury I HATE SONY i nie probuje innym wmowic, ze ta konsola totalnie ssie pale.

Ty żony nie masz bo DUŻY dzieciak z Ciebie. Żadna poważna kobieta, nie zainteresuje się Tobą bo chłopców jest na pęczki. Co z tego, że mam w sygnaturze HATE GATES? Nie lubię polityki MS, ale nikomu nie wmawiam, że konsola Xbox ssie pałę. Dlaczego znowu kłamiesz? Lubisz wkładać w usta ludziom rzeczy, których nie mówią? Raczej na każdym kroku ty pokazujesz swoją nienawiść do japońskich firm. Masz jakieś kompleks Japonii? Cały czas psioczysz jak nie na Playstation to na PSN jak nie na multiplatformy to na PS MOVE. Znajdź mi jeden mój post, który jest pisany w takim agresywnym tonie odnośnie MS jak ty wiecznie czepiasz się SONY? Chociaż jeden? Dajmy spokój tej rozmowie bo naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ja chce jak najszybciej nowa generacje:/ Chce zeby jakas gra zmasakrowala mnie oprawa jak swego czasu Soul Calibur na Dreamcasta:/

Ale chyba na taki przeskok (jak z psx/n64 na DC) nie ma co liczyc...

A ja mam nadzieję, że nowa generacja nie nadejdzie zbyt szybko. Po cholerę to. Miażdżących wizualnie gier nie brakuje, takie PS3 co jakiś czas pokazuje, że można z niego wycisnąć jeszcze więcej, poza tym current-geny póki co mają się świetnie - rewelacyjnych gier jest opór, zapowiedzi w cholerę, niektórzy nawet czołowi developerzy dopiero co zaczęli dłubać nad swoimi pierwszymi produkcjami, jeszcze w miarę świeże Kinect i Move ładnie napędzają sprzedaż - ogólnie sielanka, której nie ma sensu burzyć wstępowaniem w kolejną generację. Current-geny wprawdzie młode nie są, ale osobiście odnoszę wrażenie, że najlepsze lata jeszcze przed nimi.

Opublikowano

Tym razem na kolejne konsole naprawdę przyjdzie nam trochę poczekać. I dobrze, bo dopiero jesteśmy na półmetku tej generacji.

Opublikowano

Ja chce jak najszybciej nowa generacje:/ Chce zeby jakas gra zmasakrowala mnie oprawa jak swego czasu Soul Calibur na Dreamcasta:/

Ale chyba na taki przeskok (jak z psx/n64 na DC) nie ma co liczyc...

A ja mam nadzieję, że nowa generacja nie nadejdzie zbyt szybko. Po cholerę to. Miażdżących wizualnie gier nie brakuje, takie PS3 co jakiś czas pokazuje, że można z niego wycisnąć jeszcze więcej, poza tym current-geny póki co mają się świetnie - rewelacyjnych gier jest opór, zapowiedzi w cholerę, niektórzy nawet czołowi developerzy dopiero co zaczęli dłubać nad swoimi pierwszymi produkcjami, jeszcze w miarę świeże Kinect i Move ładnie napędzają sprzedaż - ogólnie sielanka, której nie ma sensu burzyć wstępowaniem w kolejną generację. Current-geny wprawdzie młode nie są, ale osobiście odnoszę wrażenie, że najlepsze lata jeszcze przed nimi.

Troszkę chyba przesadziłeś :whistling:

Ale rzeczywiście prawda jest taka, że zdecydowanie za wcześnie na nową generację - obecna nie jest jeszcze wykorzystana w 100%. Więc na nowe konsole jeszcze przyjdzie nam poczekać conajmniej 3 lata.

Opublikowano

Mam nadzieję, że jednak nie przesadziłem ;] . A jeżeli nie lata, to na pewno najbliższe miesiące, bo to co się będzie dziać w drugiej połowie tego roku, to będzie istny orgazm dla posiadaczy obu maszynek.

Opublikowano

Na półmetku to może za dużo powiedziane, ale 2 lata jeszcze spokojnie na nich pociagniemy. Wysyp gier jest taki, ze człowiek nie jest w stanie ich wszystkich ogarnąć.

PS. Lons - Ty to jednak jesteś matoł... :(

Edytowane przez easye

Opublikowano

Zona jeszcze Ci nie odlaczyla internetu ? Dziwne, ze o tej porze pozwala Ci sie klocic na forum. I w przeciwienstwie do Ciebie mam 2 konsole jak widzisz w sygnaturce, nie ma sygnatury I HATE SONY i nie probuje innym wmowic, ze ta konsola totalnie ssie pale.

Ty żony nie masz bo DUŻY dzieciak z Ciebie. Żadna poważna kobieta, nie zainteresuje się Tobą bo chłopców jest na pęczki. Co z tego, że mam w sygnaturze HATE GATES? Nie lubię polityki MS, ale nikomu nie wmawiam, że konsola Xbox ssie pałę. Dlaczego znowu kłamiesz? Lubisz wkładać w usta ludziom rzeczy, których nie mówią? Raczej na każdym kroku ty pokazujesz swoją nienawiść do japońskich firm. Masz jakieś kompleks Japonii? Cały czas psioczysz jak nie na Playstation to na PSN jak nie na multiplatformy to na PS MOVE. Znajdź mi jeden mój post, który jest pisany w takim agresywnym tonie odnośnie MS jak ty wiecznie czepiasz się SONY? Chociaż jeden? Dajmy spokój tej rozmowie bo naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.

Jeżeli ktoś zachowuje się tutaj nieodpowiednio, to wyłącznie Ty. Razem z całą tą swoją agresją i pyskowaniem, niczym dzieciak z gimnazjum, który przechodzi właśnie najtrudniejszy okres w swoim życiu. Niestety, jeździsz po innych, ale nie zwracasz uwagi na samego Siebie. A warto zacząć.

Nikomu nie wmawiasz, że konsola Xbox ssie pałę, niemniej przy każdej możliwej okazji bronisz konsoli Sony nie dopuszczając do siebie myśli, że może być z nią coś nie tak. Dla Ciebie nie można mieć odmiennej opinii, bo jedynie Twoja jest tą właściwą...

Niestety tak też bywa.

Nie chce zbytnio odchodzić od tematu, dlatego od siebie dodam, że dla mnie obecna generacja mogłaby potrwać jeszcze kilka lat. Nie śpieszy mi się do nowych konsol, nie potrzebuję nowych bebechów, bo obecne zagwarantują jeszcze ogrom wrażeń. Te konsole to potęga, patrząc na to, co wyciśnięto z PS2, wierzę, że developerzy wycisną jeszcze bardzo wiele z X360 i PS3. :)

Opublikowano
Żadna poważna kobieta, nie zainteresuje się Tobą bo chłopców jest na pęczki

"Chłopców" to sobie poszukaj w gey klubie.Siejesz flejm, wyzywasz innych od mentalnych dzieciaków a sam spinasz się jak młokos "o boziu jaki ten kinect casual friendly jest, nie cierpie Billa no". Powspominaj jeszcze trochę o dzieciach i wkładaniu do ust to zadzwonię na policję i pograsz w karty z łysymi koksami na celi.

Zarówno kinect i move sa spoko, tylko kin trochę drogi. Nawet jak będą casualowe i do party no to co ? Nie kupicie ich i nic nikomu nie ubędzie a hardcorowe gry będą robić dalej i tak. Obecna generacja jeszcze sporo pożyje, na pewno Sony zadba o PS3 jak pokazało na przykładzie dwóch poprzednich konsol, micro też coś zapowiadał że nie zrobi tego co z pierwszym x-em i będą go dłużej suportować, łby do góry.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Panowie nie karmic tego zalosnego trolla :whistling:

Kinect to fajna zabawka, Dance Central szczegolnie daje rade, ale gdyby nie fakt, ze jestem maniakalnym fanem REZa to pewnie bym juz sprzedal (obsluga kamerki przez Child of Eden). Niby sporo jest zapowiedzi, ale chcialbym zobaczyc w koncu jakis gameplay np. z Project Draco, zeby wiedziec na co czekam. Od premiery straszna posucha jezeli chodzi o ten sprzet. PS Movie zreszta tez nie blyszczy w tej kwestii.

Ogolnie to Singstar i Lipsy nadal niepokonane jezeli chodzi o casual gaming w moim domu ;)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

U mnie buzz.

Opublikowano

Jeżeli ktoś zachowuje się tutaj nieodpowiednio, to wyłącznie Ty. Razem z całą tą swoją agresją i pyskowaniem, niczym dzieciak z gimnazjum, który przechodzi właśnie najtrudniejszy okres w swoim życiu. Niestety, jeździsz po innych, ale nie zwracasz uwagi na samego Siebie. A warto zacząć.

Nikomu nie wmawiasz, że konsola Xbox ssie pałę, niemniej przy każdej możliwej okazji bronisz konsoli Sony nie dopuszczając do siebie myśli, że może być z nią coś nie tak. Dla Ciebie nie można mieć odmiennej opinii, bo jedynie Twoja jest tą właściwą...

Niestety tak też bywa.

Nie chce zbytnio odchodzić od tematu, dlatego od siebie dodam, że dla mnie obecna generacja mogłaby potrwać jeszcze kilka lat. Nie śpieszy mi się do nowych konsol, nie potrzebuję nowych bebechów, bo obecne zagwarantują jeszcze ogrom wrażeń. Te konsole to potęga, patrząc na to, co wyciśnięto z PS2, wierzę, że developerzy wycisną jeszcze bardzo wiele z X360 i PS3. :)

Ja jeżdżę po innych? Zastanów się człowieku co ty w ogóle piszesz. Pierw zarzucasz mi coś czego nie mówiłem i zwracasz mi honor, a teraz znów coś masz do mnie?. Radzę tobie tak jak koledze Easyemu nie wkładanie mi w usta rzeczy, których nie mówiłem, a rozmowa będzie prostsza. Jak mam min poważnie rozmawiać z Tobą kiedy kłamiesz mówiąc coś czego ja nie mówiłem?. To coś złego że bronie konsoli SONY? Weź się zastanów człowieku bo taki argument jest śmieszny wręcz. Jeżeli według was pisanie, że różnica według mnie podkreślam według mnie między PSN a XBL jest w głównej mierze cross czat, zakładanie grup oraz więcej bajerów na rzecz XBL jest czymś fanbojskim i broniącym do upadłego konsoli SONY to wybaczcie, ale o czym tu rozmawiać? Nie można mieć innego zdania niż większość? Co to jest towarzystwo wzajemnej adoracji? Mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmienię. Jeszcze raz wyraźnie napisze do tych tych osób co kłamią wkłądając mi w usta rzeczy, których nie mówiłem. Nie uważam, że PSN jest lepszy od XBL, ale uważam, że konsola SONY jest solidniejszą konsolą od MS. To mówi wielki FANBOJ LONS! Miał czelność napisać słowo solidniejszą nic więcej. Komedia.

Opublikowano

Ja jeżdżę po innychZastanów się człowieku co ty w ogóle piszesz. Pierw zarzucasz mi coś czego nie mówiłem i zwracasz mi honor, a teraz znów coś masz do mnie?. Radzę tobie tak jak koledze Easyemu nie wkładanie mi w usta rzeczy, których nie mówiłem, a rozmowa będzie prostsza. Jak mam min poważnie rozmawiać z Tobą kiedy kłamiesz mówiąc coś czego ja nie mówiłem?. To coś złego że bronie konsoli SONY? Weź się zastanów człowieku bo taki argument jest śmieszny wręcz. Jeżeli według was pisanie że różnica według mnie podkreślam według mnie między PSN a XBL jest w głównej mierze cross czat, zakładanie grup oraz więcej bajerów na rzecz XBL jest czymś fanbojskim i broniącym do upadłego konsoli SONY to wybaczcie, ale o czym tu rozmawiać? Nie można mieć innego zdania niż większość? Co to jest towarzystwo wzajemnej adoracji? Mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmienię. Jeszcze raz wyraźnie napisze do tych tych osób co kłamią wkłądając mi w usta rzeczy, których nie mówiłem. Nie uważam, że PSN jest lepszy od XBL, ale uważam, że konsola SONY jest solidniejszą konsolą od MS. To mówi wielki FANBOJ LONS! Miał czelność napisać słowo solidniejszą nic więcej. Komedia.

:ninja:

Podsumujmy zatem fakty:

+ ps3

- bardziej multimedialna

- online za darmo

- lepsza grafika gier dostepnych tylko na te platforme w porownianiu do gier dostepnych tylka na xboxa

- lepszy d-pad

- move bardziej dla graczy hardkorowych (jedna dostepna gra, zero zapowiedzianych, ale to i tak o jedna wiecej; prawie tyle samo guzikow co dual w samej rozdzce)

+ xbox

- lepsza grafika gier multiplatformowych

- lepsza, szeroko pojeta, usluga sieciowa

- lepszy pad ogolnie

- kinect bardziej casual friendly

- 3 lata gwarancji door 2 door (2 zwyklej i 3 na rod, czyli 90% usterek).

Opublikowano

łap plusa sku,rwys,yu!

Edytowane przez Merson

Opublikowano

W zasadzie wszystko racja, tylko z tym lepszym padem do X'a mógłbym się kłócić, no i nie jestem pewny czy te casual friendly gierki na kinecta to rzeczywiście taki plus.

Opublikowano
  • Autor

- move bardziej dla graczy hardkorowych (jedna dostepna gra, zero zapowiedzianych, ale to i tak o jedna wiecej; prawie tyle samo guzikow co dual w samej rozdzce)

Jest ich wiecej zarowno w zapowiedzianych jak i juz dostepnych ;)

Opublikowano

zalezy jak rozumiec gry hardkorowe. No teraz wyszedl topspin w sumie. Czemu kinect casual jako plus? Bo jak ktos jest casualem, albo lubi party games to jest to niewatpliwie lepszy wybor niz skomplikowany i ograniczony do reki [rak] move.

Opublikowano
  • Autor

Dla gier czysto casualowych typu Kinect Sports, Animals i inne temu typu podobne to oczywiscie, wybor lepszy. Natomiast Move laczy i hardcorow i casualowcow.

Move ma jedna ogromna zalete, ktorej niestety brak w Kinect - precyzja i niemalze zerowe opoznienie.

Opublikowano

W jaki sposob Voytec ? Rozumiem, ze Ty online w Killzona grasz pistoletem ? Czym sie roznia gry typu pingpong, siatkowka i inne rzeczy miedzy Kinectem i PS Move poza tym ze nie trzeba trzymac kontrolerow ruchu...

So what - za to dostajesz zupelnie nowe doznanie, przez to, ze 2 urzadzenie skanuje cale Twoje cialo. Grajac natomiast w DanceCentral w ogole nie widze opoznien swoich ruchow, podobnie w YourShape, wiec jak widac sie da.

Mnie osobiscie nie interesuje granie na kontrolerach ruchu w FPSy, Wyscigi itp. Szukam czegos nowego, jakiegos nowego pomyslu, nowych doznan, dodatkowych rozwiazan w grach, jak w nadchodzacej Forzy, nize trzymanie rak, czy paleczek w powietrzu.

Tego poki co w PS Move nie widze, bo to juz wszystko bylo na konsoli Nintendo, no ale obydwa kontrolery to calkowita nowosc. Zobaczymy pewnie za pol roku w ktorym kierunku pojda,bo poki co na jednym jak i na drugim nie ma jeszczez tylu gier, by oceniac, co jest dla kogo.

Edytowane przez easye

Opublikowano

@voytec

Zatem czekamy na polaczenie obydwu technologii :) nintendo?:)

@easye

uwazam tak samo. prawdziwie hardkorowi gracze i tak w (pipi)e maja mozliwosc grania rozdzka zamiast padem, ale liczy sie, ze jest taka mozliwosc.

Opublikowano

i to bylby pomysl, mogliby wystartowac z konsola nowej generacji jako pierwsi. :thumbsup:

Opublikowano

Musze to opantentowac :ninja:

Opublikowano
  • Autor

Która możliwościami technicznymi będzie troszkę lepsza od PS3/X360, ale i tak pojawia sie tam Linki z Marianami i bedzie gadanie, ze zmiazdzyli konkurencje.

Opublikowano

Nie moga juz sobie pozwolic na konsole z kiepskimi mozliwosciami graficznymi.

Opublikowano

Oceniając kontrolery ruchu oprócz spraw czysto technicznych warto również patrzeć pod kątem ceny/wydajności oraz jakości. Cena Kinect = cena najtańszej konsoli Xbox. Czy warto? Kwestia indywidualna.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Cena kompletu move > kinect.

Po co te manipulacje z Twojej strony? O co Ci chodzi?

Moze ocenmy wygode? Dwa kontrolery, ktore muszetrzymac i ladowac albo cialo jako kontroler (ktore laduje jedzeniem;).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.