Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

@lons - nie poczuj się urażony tym co napiszę, ale bije od Ciebie fanatyzmem jak od bobana/feisara/marcepana (niepotrzebne skreślić).

Gdzie tylko ktoś napisze, że coś na konsolę Sony nie jest doskonałe, to Ty od razu wpadasz i siejesz zamęt. Weź wyluzuj...

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Nawet budowa zdań i dobór argumentów są identyczne, jak u Pana, którego nicki wymieniłeś ;)

Opublikowano

@lons - nie poczuj się urażony tym co napiszę, ale bije od Ciebie fanatyzmem jak od bobana/feisara/marcepana (niepotrzebne skreślić).

Gdzie tylko ktoś napisze, że coś na konsolę Sony nie jest doskonałe, to Ty od razu wpadasz i siejesz zamęt. Weź wyluzuj...

Wybacz, ale nie czytasz ze zrozumieniem to co ja piszę. W ogóle wiesz od czego zaczęła się ta cała dyskusja? To ci przypomnę. Napisałem: Uważam, że różnica między PSN, a XBL nie jest taka wielka jak ludzie tutaj piszą, a polega według mnie na czacie crosowym, zakładaniu grup oraz większej ilości bajerów. To nie spodobało się kilku osobom tutaj i zaczęli mnie atakować i wyzywać. Weź bądź trochę bardziej obiektywny i poczytaj moje posty i kolegów w stosunku do mnie. Zobaczysz kto wyzywa, kto atakuje i uprawią prostackie chamstwo.

Nawet budowa zdań i dobór argumentów są identyczne, jak u Pana, którego nicki wymieniłeś ;)

Nie wiem jak piszę jakiś BOBAN. Mam rozumieć, że nie podoba ci się jak on pisze tak? Rozumiem, że rozmowa na zasadzie wyzwisk, że ktoś jest pier.dolnięty, pisze bzdury etc jest cool dla ciebie tak? To jest ok? Tutaj juz nie widzisz niczego złego, ale u innych "patrz" jakiś BOBAN to już tak? Zadziwiający u was jest obiektywizm.

Edytowane przez lons

Opublikowano

[? Rozumiem, że rozmowa na zasadzie wyzwisk, że ktoś jest pier.dolnięty

No, a jesli ktos jest? :rolleyes: I pisze te bzdury i te farmazony i udowadnia mu sie to na kazdym kroku przedstawiajac fakty, a on dalej swoje? To co dalej? Jesli ktos uwaza, ze 2+2 = 5 to zdrowy na pewno nie jest.

Wezmy np ceny move'a i konsoli sony. Lons uwaza, ze ceny sa fantastyczne. Raz mu pokazalem jakie sa ceny, inni tez mu pokazali, wszystko wyliczone na tacy - nie odniosl sie do tego, tylko za kilka stron dalej spamowal to samo - ze ceny sa kozackie, a PS3 jest tansze od Xboxa. Na dodatek koles porownuje starter packa z jedna rozdzka do kinecta i wg niego ma taka sama (a nawet wieksza) funkcjonalnosc :potter: I tak z KAZDYM jego argumentem. Nic do niego nie dociera, zyje w swoim wyimaginowanym swiecie. Najlepsze jest to, ze zbijajac kazdy jeden jego argument on dalej mowi, zeon przedstawia argumenty, a inni nie i tylko go wyzywaja :potter: Czy to nie jest wariat? Wariat bez dwoch zdan! Zrozum, ze ludzie nie maja cierpliwosci do trolli.

Edytowane przez yaczes

Opublikowano

Bo jak zwykle odniosles sie jedynie do wybranych argukentow. Skoncz (pipi)ic lons o cross chacie i ustosunkuj sie do lagow w najwiekszych exclusivach sony. Dlaczego w motorstorma wciaz nie da sie grac? Dlaczego przez oszczednosc Sony w LBP jest wciaz za malo serwerow, a gra laguje? Killzone? Porownaj go do Halo i powiedz mi, dlaczego w najwiekszym hicie wciaz sa lagi, przy becie pada caly PSN, a ludzie czesto nie moga sie polaczyc. Daczego w Fife wciaz rozlacza uzytkownikow PSN, a problemy z gra online zdarzaja sie o wiele czesciej, niz na konsoli konkurencji?

To sa dla Ciebie drobne roznice? Nawet poziom komunikacji glosowej to niebo,a ziemia. Grajac w Fife na PS3 co sec musialem prosic, by moj przeciwnik powtorzyl, to co powiedzial, no ale Ty komunikacji pewnie takze nie uzywasz, wiec dla Ciebie to szczegol, nie?

Zreszta, na tym forum jedynie Lons jest obiektywny, cala reszta z innym zdaniem niz on to fanboye.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie wiem jak piszę jakiś BOBAN. Mam rozumieć, że nie podoba ci się jak on pisze tak? Rozumiem, że rozmowa na zasadzie wyzwisk, że ktoś jest pier.dolnięty, pisze bzdury etc jest cool dla ciebie tak? To jest ok? Tutaj juz nie widzisz niczego złego, ale u innych "patrz" jakiś BOBAN to już tak? Zadziwiający u was jest obiektywizm.

Po pierwsze, to nie zwracaj się do mnie w kategoriach "My" bo ja wypowiadam się we własnym imieniu, a nie w imieniu wszystkich osób, którym nie podoba się Twoje zachowanie. Po drugie - to nie ja i nie wszyscy tutaj mają jakiś problem, a Ty. ;)

Natomiast po trzecie - rozmowa o PSN vs. XBL zakończyła się jakiś czas temu, niemniej Ty dalej ją kontynuujesz i prowokujesz, a w obliczu postów takich jak Twoje, nie da się być spokojnym. Dobierasz słowa w taki sposób (nie wiem tylko, czy umyślnie, czy nie) że wyczuć można bijący od Ciebie fanatyzm.

Btw.

Z tą komunikacją to akurat fakt, sam mam problemy z jakością takiego połączenia i wielokrotnie musiałem prosić o powtórzenie jakiegoś zdania, bo za nic na świecie nie dało się zrozumieć, co ktoś mówi. Często przerywa, albo występują jakieś zakłócenia, czy szumy.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Nie mam zamiaru wdawać się tutaj w dyskusję... i nie komentuję treści merytorycznej żadnych wypowiedzi na ostatnie tematy (kłóćcie się dalej :P.. w końcu od tego ten temat jest ;) )..

Muszę jednak zwrócić uwagę na to, że akurat yaczes powinien dostać za ostatnie kilka stron przynajmniej 2 warny... bo akurat bezpośrednie obrażanie usera (jaki by on nie był) czy to z "wkładaniem do ust k.u.t.a.s.a" było z pewnościa niezgodne z regulaminem i z deka szczeniackie. Powinienien troche przystopować bo zdecydowanie za dużo sobie pozwala...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Dostalem, ale warto bylo ;]

Najlepsze jest to, ze jak zaczyna sie fajna dyskusja, na poziomie, z argumentami to zaraz wpada ten troll, pluje jadem i farmazonami i znowu jest sajgon. Poczytaj sobie jak ta dyskusja wyglada jak sie tutaj nie udzielasz lons, Tobie emet tez polecam. Moze zobaczysz czemu tak, a nie inaczej z niego zlewam. Jakbys przejrzal moje posty to bys zobaczyl, ze ja obrazam tylko trolli (czyli wszystkich 3 jak dotad przez tyle lat :potter: ), bo oni UDAJAC, ze dyskutuja tak naprawde wszczynaja flame'y, a ty to lykasz jak NRDowska biegaczka sterydy. Ludzie sie staraja, pisza mu, ze tu i tu nie ma racji, a on to zlewa i przechodzi do swoich nastepnych rewelacji rodem ze strefy 11. A potem wraca do poprzednich rewelacji (ktore zostaly juz omowione) i tak w kolko. Jak tu sie nie wsciec? Nie da sie.

Edytowane przez yaczes

Opublikowano

A warto było? xD

e: ok...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Bo jak zwykle odniosles sie jedynie do wybranych argukentow. Skoncz (pipi)ic lons o cross chacie i ustosunkuj sie do lagow w najwiekszych exclusivach sony. Dlaczego w motorstorma wciaz nie da sie grac? Dlaczego przez oszczednosc Sony w LBP jest wciaz za malo serwerow, a gra laguje? Killzone? Porownaj go do Halo i powiedz mi, dlaczego w najwiekszym hicie wciaz sa lagi, przy becie pada caly PSN, a ludzie czesto nie moga sie polaczyc. Daczego w Fife wciaz rozlacza uzytkownikow PSN, a problemy z gra online zdarzaja sie o wiele czesciej, niz na konsoli konkurencji?

To sa dla Ciebie drobne roznice? Nawet poziom komunikacji glosowej to niebo,a ziemia. Grajac w Fife na PS3 co sec musialem prosic, by moj przeciwnik powtorzyl, to co powiedzial, no ale Ty komunikacji pewnie takze nie uzywasz, wiec dla Ciebie to szczegol, nie?

Zreszta, na tym forum jedynie Lons jest obiektywny, reszta, co ma inne zdanie niz on to fanboye.

Ostatnim zdaniem to popłynąłeś. To ja mam inne zdanie niż Wy odnośnie SONY oraz PSN i z tego powodu jestem brany za fanatyka. Kompletne kuriozum. Człowiek, który broni swoich racji jest brany za fanatyka, a jeżeli ma odmienne zdanie niż WY to jest oszołomem. Uczestniczysz tutaj w towarzystwie wzajemnej adoracji. Towarzystwo to ma wybranych tych złych patrz BOBAN etc i tych dobrych patrz WY. Nie ważne już jest, że w gronie tego towarzystwa jest perfidne chamstwo, to już nie ważne, MY możemy, ale inni to już NIE.To ci źli są oszołomami nie MY. Kij z tym, że wyzywają od pier.doniętych, oszołomów, alfonsów,matołów, bzdur etc Nie ważne..... a co tam.... Zły jest Lons, i jakiś Boban. Odnośnie lagów na PSN. Wiem, że dużo zależy od łącza. Sam jak mieszkałeś poza miastem i miałeś łączę, o którym pisać nie będę to nawet twój REWELACYJNY bez lagowy XBOX LIVE nie pomagał. Oczywiście zdarzają się lagi na PSN. Akurat odnośnie KILLZONE w moim przypadku nie ma żadnych lagów! Znajomi co grają w FIFA nie przypominam sobie by mieli również problemy. Być może z LB czy Motor Storm są, nie wiem nie grałem. W gry, które ja gram są na przyzwoitym poziomie nie mam problemów, które ty masz. Błagam skończ już pisać wreszcie o tej komunikacji głosowej bo dla mnie to jest nie istotne. Rozumiesz? Nie mam takiej potrzeby by gadać przez headset. Mam znajomych, nie jest to dla mnie priorytet. Tak jak mówiłem zdarzają się problemy, ale nie są one dla mnie tak znaczące bym wiecznie psioczył i narzekał. XBL jest usługa płatną i na pewno lepszą( czytajcie czepialscy ze zrozumieniem) od darmowej PSN. Natomiast różnice dla mnie nie są tak znaczące bym miał płacić za granie online. Grałem za darmo na PC i gram za darmo na PS3. Nie mam zamiaru płacić za coś co mi daje nie wiele więcej jak mam za darmo. Proszę przestać wreszcie widzieć świat biało czarny. Już tobie nie raz mówiłem i powtórzę po raz setny. To nie jest tak jak ty uważasz, że albo coś jest SUPER albo beznadziejne patrz PES czy FIFA patrz PSN czy XBL. Są rzeczy "za" i "przeciw. Przestań wreszcie wszystko sprowadzać do oceny super wypas lub beznadzieja. Ty nie potrafisz napisać pozytywnie o jednej i drugiej rzeczy. Zawsze jedną atakujesz a drugą wychwalasz pod niebiosa.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Trzeba jednak przyznać, że fanatycy PS3 przez ostatnie 2 lata zostali w sumie trochę przytemperowani na forum kiedy to kolejne "argumenty" wpadały na miny i to już nie jest ta sama "dyskusja" co kiedyś. Z początku lons vs reszta świata było jeszcze śmieszne, ale teraz to już jest egzekucja.

Dzisiaj łezka w oku mi się kręci jak sobie przypomnę dyskusje z przed ponad 2 lat jak to posiadacze PS3 pisali, jak to PS3 jest high endowym sprzętem wykonanym ze szwajcarską precyzją - później posypały się YLODY i BD (ta plaga mocno zgasiła 3 największych fanbojów forum, których osobiście to dotknęło), a dzisiaj mamy budżetowego i skrzypiącego PS3 Slim, a po drugiej stronie solidnie wykonaną i wzbogaconą rewizję X360. Chichot losu :P

Opublikowano

hahaha - FIFA vs PES ; ] Wez sie nie pograzaj. Kto w tych kącikach mial bana za banem, bo niczym pracownik Konami wszystkim wmawial, ze kupila ich agresywna polityka EA, reklamy, wypowiedzi tworcow gry i licencje ? Nawet nie dales sobie przetlumaczyc, ze FIFA po prostu innym sie podoba - "nie easye, jestes fanboy, mozna Cie kupic tania reklama, Ruter powiedzial ze to symulacja, dlatego w nia grasz"

Stary - powaga - jeszcze troche i bedziesz musial skonsultowac sie ze specjalista...

Opublikowano

Ale to jest forum o grach video, podworkowy luz jest wskazany, przeciez nie bedziemy udawac ze rozmawiamy o wczesnym malarstwie wloskim i silic sie na elokwentne elaboraty, uwazajac przy tym by niekogo nie urazic - byc jak najbardziej poprawny. Zreszta przeczytaj nazwe tematu, tutaj mamy taki maly dziki zachod.

Opublikowano

Po pierwsze, to nie zwracaj się do mnie w kategoriach "My" bo ja wypowiadam się we własnym imieniu, a nie w imieniu wszystkich osób, którym nie podoba się Twoje zachowanie. Po drugie - to nie ja i nie wszyscy tutaj mają jakiś problem, a Ty. ;)

Natomiast po trzecie - rozmowa o PSN vs. XBL zakończyła się jakiś czas temu, niemniej Ty dalej ją kontynuujesz i prowokujesz, a w obliczu postów takich jak Twoje, nie da się być spokojnym. Dobierasz słowa w taki sposób (nie wiem tylko, czy umyślnie, czy nie) że wyczuć można bijący od Ciebie fanatyzm.

Btw.

Z tą komunikacją to akurat fakt, sam mam problemy z jakością takiego połączenia i wielokrotnie musiałem prosić o powtórzenie jakiegoś zdania, bo za nic na świecie nie dało się zrozumieć, co ktoś mówi. Często przerywa, albo występują jakieś zakłócenia, czy szumy.

Wypowiadasz się w swoim imieniu, ale zgodnie z zasadą wzajemnej adoracji. Widzisz chamstwo u innych, ale już tegoż chamstwa u drugich nie dostrzegasz. Widzisz tylko jedna stronę medalu. Jak już masz coś do jakiegoś Bobana to odnieś się do innych kolegów co używają słów prosto z rynsztoka. Dalej kontynuują swoje epitety np wariat. Tutaj, w tym przypadku jakoś nie widzę u ciebie jakiś uwag. Dziwnie jednostronny jesteś. Nie dość, że zarzucałeś mi coś czego nie powiedziałem, to jeszcze widzisz zło, fanatyzm, prowokacje tylko z mojej strony.

Opublikowano

hahaha - FIFA vs PES ; ] Wez sie nie pograzaj. Kto w tych kącikach mial bana za banem, bo niczym pracownik Konami wszystkim wmawial, ze kupila ich agresywna polityka EA, reklamy, wypowiedzi tworcow gry i licencje ? Nawet nie dales sobie przetlumaczyc, ze FIFA po prostu innym sie podoba - "nie easye, jestes fanboy, mozna Cie kupic tania reklama, Ruter powiedzial ze to symulacja, dlatego w nia grasz"

Stary - powaga - jeszcze troche i bedziesz musial skonsultowac sie ze specjalista...

Śmieszne to było jak znalazłeś się na forum Pes.com.pl gdzie mój drogi miałeś do czynienia z ludźmi na innym poziomie niż z onetu i dostałeś od razu bana od Admina. Wielce oburzony byłeś co? Nie ten poziom szczeniacki? Od razu utemperowany zostałeś. Może tutaj jesteś "wielki" wśród swoich bo na forum gdzie były poważne osoby momentalnie byłeś sprowadzony do parteru.

Edytowane przez lons

Opublikowano

haha - Lons-jeszcze 2 posty temu liberal, a tutaj juz zongluje faktami i pochwala administratorow, ktorzy banuja za jechanie po PESie, ktory byl zenujaco slaby... No ale dla Ciebie PES 2009 to powrot krola, nie ? Kiedys znajde czas, to powklejam wszytskie Twoje smiechowe wypowiedzi, chociaz w sumie po co - każdy i tak Cie juz kojarzy, bo twoje farmazony wqrwiaja juz niemal wszytskich, a z kazdym kolejnym postem prowadzisz do tego co zawsze - zasluzonego odpoczynku od forum.

Edytowane przez easye

Opublikowano

haha - Lons-jeszcze 2 posty temu liberal, a tutaj juz zongluje faktami i pochwala administratorow, ktorzy banuja za jechanie po PESie, ktory byl zenujaco slaby... No ale dla Ciebie PES 2009 to powrot krola, nie ? Kiedys znajde czas, to powklejam wszytskie Twoje smiechowe wypowiedzi, chociaz w sumie po co - każdy i tak Cie juz kojarzy, bo twoje farmazony wqrwiaja juz niem al wszytskich a z kazdym swoim postem prowadzisz do tego co zawsze - zasluzonego odpoczynku od forum.

Ty nie jechałeś po PESie tylko wszystkim próbowałeś wmówić co jest dobre ,a co nie i dlatego dostałeś bana. Wmawiać możesz dzieciom co jest dobre a co złe, ale nie ludziom dorosłym, którzy mają swoje zdanie. Admin i wiele osób ze strony tobie to mówiło i zostałeś za słusznie ukarany. To samo przekłada się w innych dziedzinach. Albo coś jest SUPER albo beznadziejne. Wtedy zaczynasz swoją krucjatę jak to Admin miał przyjemność powiedzieć wmawiania i uprzykrzania ludziom życia co jest DOBRE, a co jest ZŁE.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Panowie proponuje ignorowac tego trolla, bo to nie ma sensu.

Opublikowano

lons, nie bierzesz internetów zbyt poważnie?

Nie biorę "internetów" zbyt poważnie.

Edytowane przez lons

Opublikowano
batman-dark-knight-joker.jpg
Opublikowano

Ja tam dałem sporo argumentów za tym, że PSN i Store zasysają. Cross-chata nawet nie wypisywałem, bo mnie nie interesuje zupełnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.