Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Mówiłem, że procek i karta grafiki będą od AMD, mówiłem :rolleyes:

Co do tych masowo tworzonych studiów developerskich - wszystko układa się wedle planu, który kiedyś ktoś z M$ opisał: Xbox - platforma testowa; X360 - budowa marki; X720 - dominacja na rynku

w poprzedniej generacji zdobyli drugie miejsce, teraz spadli na trzecie (przy tym więcej inwestując), więc jakoś nie widzi mi się ta ich "dominacja" na rynku

w poprzedniej generacji ps2 150mln teraz ps3 przez 4.5 roku 50mln, xbox ok 30mln, x360 54mln, gamecube mniej niż xbox, wii 87mln

up - FF versus

Edytowane przez Daddy

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 257,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Co do tych masowo tworzonych studiów developerskich - wszystko układa się wedle planu, który kiedyś ktoś z M$ opisał: Xbox - platforma testowa; X360 - budowa marki; X720 - dominacja na rynku

w poprzedniej generacji zdobyli drugie miejsce, teraz spadli na trzecie (przy tym więcej inwestując), więc jakoś nie widzi mi się ta ich "dominacja" na rynku

Skąd masz info że microsoft spadł na 3 miejsce ? Według oficjalnych danych od Sony i Microsoftu x360 wyprzedza o 4 miliony PS3.

Opublikowano

Co za głupoty gadasz. X360 ciągle jest drugi.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Nie znam się na grach muzycznych, ale to sprawi, że wyciągnę w końcu swojego Washburna z pokrowca i zacznę się uczyć grać :D

http://www.giantbomb.com/rocksmith-sxsw-sizzle-trailer/17-4031/

Będzie trzeba chyba jakąś przystawkę kupić żeby jakoś podłączyć swoją gitarę.

Opublikowano

Yyy w RB3 juz mozna grac na gitarze ktora wprawdzie jest dedykowana, ale nie odbiega niczym od prawdziwej.

Choc myk z podlaczeniem dowolnej moze byc niezlym pomyslem, wychodzilo by, ze chca siano tylko na software zrobic.

Ewentualnie na:

Będzie trzeba chyba jakąś przystawkę kupić żeby jakoś podłączyć swoją gitarę.

Do RB3 to nie kosztuje wiele, ale jest konieczne tez.

Edytowane przez El Loco Chocko

Opublikowano

Właśnie znalazłem info, że będzie w zestawie specjalny kabel USB, więc nawet nie będzie trzeba szukać po sklepach :) Dla mnie to idealne rozwiązanie, kupiłem elektryka bo chciałem coś tam pobrzdąkać, a z tą grą będzie o wiele łatwiej.

http://translate.google.nl/translate?js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=nl&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.psx-sense.nl%2F47670%2Frocksmith-usb-kabel-maakt-het-mogelijk-om-te-gamen-met-een-echte-gitaar%2F&act=url

Opublikowano

Wyszedl niedawno nowy trailer MW3 i co - niby stary silnik, niby graficznie nie wiele zmian, a czlowiek od razu ma cisnienie i mega chec znowu w to zagrac! Activision po prostu wie, jak swoja gre oskryptować and im loving it! :thumbsup:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Skąd masz info że microsoft spadł na 3 miejsce ? Według oficjalnych danych od Sony i Microsoftu x360 wyprzedza o 4 miliony PS3.

był taki news na ppe.pl... (ale chyba coś przespałem?)

tak czy siak do dominacji klocka się nie zapowiada, a te 4 miliony dużej różnicy nie robią (i tak pewnie mają już RROD) ;]

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano

Ten "nius" to jeden z wiekszych farmazownow tego smiesznego portaliku xD

PS. Wiesz, ze wg PPE Halo CE Remake jest oficjalnie potwierdzone ? :) Normalnie jako jedyny portal na swiecie maja ta informacje :teehee:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Od kiedy news na ppe > raport finansowy Microsoftu? Według niego 50 milionów już dawno zeszło, nawet biorąc pod uwagę vgchartz X360 ma nadal jakąś tam przewagę.

Opublikowano

alexx-1: Poziom polskich portali leci na łeb na szyję i bez znajomości źródeł anglojęzycznych nie ma się na nie co powoływać.

Oczywiście, że 4 mln to żadna różnica, ale fakt faktem, że PS2 było 150 mln, a Xbox'a 25 mln. Teraz jest PS3 50 mln i X360 54 mln. Kto tu cholernie dużo stracił, a kto zyskał widać gołym okiem.

PS. Jak myślicie, kiedy MS wypuści nowego klocka to będzie można używać tych samych kont na Live na nowym sprzęcie ?

Opublikowano

z tym ze ps2 nadal sie sprzedaje. Xbox raczej nie.

wyjdzie nastepna generacja to znow pewnie ps3 i ps4 beda rownoczesnie na rynku.

Ciekawe jak bedzie z xbox'em po wyjsciu 720 czy 360 bedzie wspierana czy tez odcieta ?

Opublikowano

PS. Jak myślicie, kiedy MS wypuści nowego klocka to będzie można używać tych samych kont na Live na nowym sprzęcie ?

Na 100% beda to te same konta. Bedzie tak samo jak w przypadku Xboxa i X360 - usluga bedzie wyglac inaczej ale konta pozostana te same.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

A jak było z Xbox --> X360?

No ja nie wyobrażam sobie, żeby nie można było używać konta z tej konsoli, z jego gamerscore i achievementami na nowym klocu, ludzie by się wkur.wili (ja też).

Opublikowano

A jak było z Xbox --> X360?

No ja nie wyobrażam sobie, żeby nie można było używać konta z tej konsoli, z jego gamerscore i achievementami na nowym klocu, ludzie by się wkur.wili (ja też).

Nie miałem X'a to nie wiem jak to wyglądało. Ciekawe jak będzie z opłatami za Live, lepiej żeby nie trzeba było płacić za Live na X360 i X720 osobno :P Chociaż Live jest do konta przypisany to taka sytuacja byłaby nielogiczna w sumie.

Opublikowano

Na pierwszym Xboxie i 360tce obowiazuje te samo konta i byla jedna oplata. Osobno moga byc predzej achievementy dla X360 i X720.

Opublikowano

up - FF versus

No kiedyś (Squaresoft z czasów PSX'a) mogła to być duża strata, obecnie ich gry nie są tak dobre by było czego żałować.

Opublikowano

alexx-1: Poziom polskich portali leci na łeb na szyję i bez znajomości źródeł anglojęzycznych nie ma się na nie co powoływać.

Oczywiście, że 4 mln to żadna różnica, ale fakt faktem, że PS2 było 150 mln, a Xbox'a 25 mln. Teraz jest PS3 50 mln i X360 54 mln. Kto tu cholernie dużo stracił, a kto zyskał widać gołym okiem.

będzie można o tym mówili już dawno temu, nikt sobie nie strzeli w stopę by miliony ludzi z kontami pozbawić dostępu do nowej konsoli

Opublikowano

co z PS Store? Miał być dostępny od dzisiaj

Opublikowano

wieczorem mają wyłaczy psn , pewnie przy okazji uruchomiania sklepiku...oby własnie dlatego :whistling:

Opublikowano

up - FF versus

No kiedyś (Squaresoft z czasów PSX'a) mogła to być duża strata, obecnie ich gry nie są tak dobre by było czego żałować.

Nie są tak dobre, co nie znaczy , że nie było by czego żałować :thumbsup: . FF13 jest moim ulubionym jrpg tej generacji, ale jestem fanbojem tej serii. Na domiar złego zapowiada się, że FF Type-0 na PSP nie wyjdzie poza Japonię <_<

Opublikowano

up - FF versus

Nie są tak dobre, co nie znaczy , że nie było by czego żałować :thumbsup: . FF13 jest moim ulubionym jrpg tej generacji, ale jestem fanbojem tej serii. Na domiar złego zapowiada się, że FF Type-0 na PSP nie wyjdzie poza Japonię <_<

Do takich rzeczy to się lepiej nie przyznawaj ;)

Jak już będziesz miał te X360 i PS3 to ograj sobie Lost Odyssey (X360), Resonance of Fate (X360/PS3) i Tales of Vesperia (X360) i nie kompromituj się na forumku ;)

Opublikowano

Lost Odyssey to w ogóle kalka Finali z psx w oprawie godnej tej generacji - zdecydowanie wg mnie najlepszy przedstawiciel gatunku jrpg na tej generacji.

A final 13 podobał mi się mniej niż Final 12 co już jest niewątpliwym "sukcesem" tej pozycji - prócz oprawy a/v i samych walk w mojej skromnej opinii wszystko inne jest mówiąc wprost ZJ.EBANE

Edytowane przez Ficuś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.