Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

sorry ale Midnight Club Los Angeles nie ma sobie równych... :whistling:

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Burnout Paradise, Blur, Motorstorm: PR i nic innego się nie liczy (jeśli chodzi o wyścigi, jak dla mnie).

@Mysza, na razie zaczynam MC:LA i jak na razie wieje nudą. Mam nadzieję, że później (z lepszymi wózkami) gra się rozkręci.

Opublikowano

Need For Speed Hot Pursuit A.D. 2010 to najlepsze arkejdowe wyścigi tej generacji. :potter:

<zaciera łapska> niedawno kupiłem za 5E i już do mnie leci :D

Zassaj sobie soundtracki z NFS3, High Stakes i Hot Pursuit 2 i odpal w trakcie jazdy, KOSMOS.

Opublikowano

Burnout Paradise, Blur, Motorstorm: PR i nic innego się nie liczy (jeśli chodzi o wyścigi, jak dla mnie).

@Mysza, na razie zaczynam MC:LA i jak na razie wieje nudą. Mam nadzieję, że później (z lepszymi wózkami) gra się rozkręci.

Nie no to był taki sarkazm trochę :P ... dzisiaj rano trochę pograłem w MC:LA i pierwsze wrażenie naprawdę dobre jak dla mnie :P Nareszcie gra z za(pipi)istym tuningiem wizualnym...dawno w podobną nie grałem :D

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Ahh no zapomniałem o PGR4. Ale i tak ten NFS to najlepsza część od dekady.

Ja tam wolę żeby Criterion zajęło się kolejnym Burnout'em. Niestety, plotki mówią, że EA wysłało ich do roboty nad przyszłorocznym N4S.

Opublikowano

Panowie, to jest Console Wars, więc porozmawiajmy na "normalne" tematythumbsup.gif

Może zacznę, jak tam beta U3? Słyszałem, że w pytę...i tekstury jakieś rozmyte.

3 zwiechy konsoli już sądziłem że YLOD ale jednak dużo osób to miało/ma i jeszcze jakiś Error wyskakiwał, długo wyszukuje mecze. Menusy zwykle ani ładne ani brzydkie, fajny bajer Uncharted TV.

Jedne tekstury dobre inne rozmyte, gra działa płynnie jedynie często coś się doczyta, lepsze oświetlenie od u2, po oczach wali mega aliasing co wkurza, mapki fajne, zamek ładny chociaż zbyt mocno otoczenie się zlewa, lotnisko średnio wygląda, beta gow3 wygląda lepiej od u3 beta.

mutli tak samo jak w u2 mi nie podchodzi, do pogrania na 2-3dni, no może dłużej jak teraz posucha, zresztą U3 kupuje w dniu premiery tylko dla singla :)

Opublikowano

NFS Hot Pursuit rządzi na tej generacji w temacie arcade racerów - długie, proste trasy, śliczne widoczki, fajnie pokombinowane skróty, potężny nacisk położony na samo ściganie, a nie na udziwnioną rozwałkę (jak to jest chociażby w Burnoucie) - bonusowo możliwość władowania do gry własnej muzy. Nie ma nic lepszego niż zasuwanie 200km/h po lesie w czasie burzy, kiedy z głośników leci "Baby One More Time" od Britney Spears, po prostu nie ma!

Opublikowano

Mi HP zdecydowanie nie podszedł,baaa choć to najlepszy NFS od lat to uważam przekornie,że to najgorsza gra Criteriona od lat.

Blur, PGR4 i Pacific Rift wg mnie miażdżą inne arcade racery. Oczywiście jest jeszcze Wipeout HD ale on na dobrą sprawę nigdy w swojej dziedzinie nie miał porządnej konkurencji.

Opublikowano

Mi HP zdecydowanie nie podszedł,baaa choć to najlepszy NFS od lat to uważam przekornie,że to najgorsza gra Criteriona od lat.

Blur, PGR4 i Pacific Rift wg mnie miażdżą inne arcade racery. Oczywiście jest jeszcze Wipeout HD ale on na dobrą sprawę nigdy w swojej dziedzinie nie miał porządnej konkurencji.

Teoretycznie miał F-Zero od Nintendo, ale tam był wieśniacki design, chociaż dynamiką nie ustępował Wipeoutowi.

Opublikowano

Star Wars Racer jeszcze był kiedyś nawet nawet :P

Nie no...Wipek nigdy tak na prawdę nie miał konkurencji.

Opublikowano

Rollcage dawał radę, jeśli chodzi o PSXa.

Opublikowano

I tak żaden future racer nie przebija tego. ;] Soundtrack wyjebany! Każdy kolejny Wipeout to coraz lżejszy klimat i słabszy OST.

Opublikowano

Nie wiem co w tym Wipeout widzicie. Takie gry to były fajne z 10 lat temu.

Opublikowano

Teoretycznie miał F-Zero od Nintendo, ale tam był wieśniacki design, chociaż dynamiką nie ustępował Wipeoutowi.

F-zero bylo bardziej przystepne.

Opublikowano

Nie wiem co w tym Wipeout widzicie. Takie gry to były fajne z 10 lat temu.

11ub9tf.gif

Akurat Wipeout i Rollcage to mega gierki, szkoda że pierwsza IMO trochę podupadła, a drugiej nie ma kontynuacji :(

Opublikowano

Jak ktoś lubi zap*erdalanie na pałę niczym w NFS Nitro to Wipeout HD jest jak znalazł. Tak jak napisałem, takie gry to były dobre 10 lat temu.

Opublikowano

Jak ktoś lubi zap*erdalanie na pałę niczym w NFS Nitro to Wipeout HD jest jak znalazł. Tak jak napisałem, takie gry to były dobre 10 lat temu.

no własnie nie zapierda.lanie na pałe jak w NFS Pursuit ale zapierda.lanie skilowe :potter:

tak skilowe, ze jak dla mnie za skilowe :potter: tym samym najbardziej sobie cenie obecną werse, gdzie mogę sobie pomóc auto pilotem, który trochę koryguje i nie walam sie po bandach co rusz

Opublikowano

W Wipeout HD jedyne co jest "skillowe" to ogarnięcie mechaniki skrętu, ale pierwsze słyszę by ułomne sterowanie było zaletą. To tak jakbyś w FPS'a ciągle grał strefami.

Opublikowano

Jasne, jak chcesz to zapie.rdalaj na pałę na takim Sol 2, powodzenia przy spadaniu.

Wipeout jest arcade, ale też wymaga umiejętności manualnych i refleksu, a także pamięci do trasy. Przy takich prędkościach trudno wyrobić tuż przed końcem przy zakręcie 90 stopni (Cita Nouva tutaj przychodzi mi na myśl), a i co lepsi potrafią kręcić beczki na prawie płaskich trasach. No i przynajmniej jest urozmaicenie w postaci broni. Wipeout to dla mnie klasa sama w sobie i wszystko co podobne nie godne jest swej nazwy, tylko określenia: "klon Wipeout'a".

O, i w końcu Sony dotrzymało słowa w kwestii pełnej paczki Welcome Back i wreszcie dali coś też użytkownikom PS Home. Śmiała paczka kostiumów, oraz mebli.

To korzystając z okazji - czy MS dał jakieś gry swoim użytkownikom jak przez 12 dni przed świętami nie mogli się logować do XBL bo działał tak że nie działał i media określiły go tak samo jak awarię PSN czyli "outage" ? Tak z ciekawości pytam.

Dobra, wracam do Infamous'a... albo Dead Nation? Eee... a może The Last Guy? Hm... LBP to też dobry wybór, ale będę tam później. O wiem, zagram w Super Stardust HD... albo w każdą inną grę od Sony, którą dostałem ZA DARMO (co mądrzejsi mogli sobie ściągnąć więcej gier na jedną konsolę).

Ps. Albo w sumie zagram sobie w jakąś darmową grę od Sony na PSP ;)

Opublikowano

Mendrek: Jesteś taki głupi czy tylko udajesz :) ? Nie było żadnego "outage" na XBL. Ile razy można to tłumaczyć ?

Opublikowano

W Wipeout HD jedyne co jest "skillowe" to ogarnięcie mechaniki skrętu, ale pierwsze słyszę by ułomne sterowanie było zaletą. To tak jakbyś w FPS'a ciągle grał strefami.

przecież to tylko opcja ...opcjonalna :potter:

jedyne co jest skillowe powiadasz...no moze i jedyne. Np tak jak w Formule 1 , też trzeba jedynie balansowac w zakrętach przy ogromnych prędkosciach . Bułka z masłem, co nie?

Opublikowano

1. Donsterydo nie wypowiadaj sie juz na temat Wipeouta ;P

2. Mendrek jestes debilem - ile razy mozna ci powtarzac, ze Live nie padl i mozna bylo grac po sieci?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

XBL nie padł tylko miał problemy z logowaniem się, i nie dla wszystkich, i nie trwało prawie to 2 miesiące i można było grać online, i sklep też nie padł, i ludziom nie pokradli danych, i MS nie podawał fałszywych informacji, i nie ustalał dat usunięcia problemów po to by potem z nich się nie wywiązywać.

I dał z XBL Arcade grę Undertow.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.