Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Bawilem sie dzisiaj z Kinectem i musialbym byc pijany i pod wplywem extasy, zeby to kupic. Spoko uzywa sie menu i bawi z konsola, ale jezeli gra znajdzie sie w czytniku, to cala zabawa sie psuje. Gry sa malo grywalne, duzy lag nie daje wyniesc z tego nalezytego funu. Kamerka do detekcji i sterowania konsola, ale na tym jej uzytkowosc sie konczy. 1,1 miliona amerykanow to kupilo - 1,1 miliona nie ma co robic z kasa. Ani Move ani Kinect nie zacheca, zeby to kupic. Te technologie musza sie rozwinac, na razie to wywalona kasa w bloto.

W jakiejs sportowce na Kinecta (Motion Sport? Od Ubi tak czy inaczej) rzuty karne to najwieksze jaja na tym sprzecie. Kamera rusza sie w zaleznosci z ktorej strony "podchodzimy do pilki" i na tym konczy. Gdy pochodzisz do pilki, okrag sie zmniejsza i pokazuje sie napis shoot. Tyle, ze Kinect nie rozpoznaje ruchu noga, chocbym nie wiem jak sie gimnastykowal, najefektywniej bylo ruszyc reka, choc i tak pilka w ogole nie leciala tam, gdzie wskazala w wymachu reka. Komedia, ludzie sie patrzyli i smiali w glos, co za szit. Konfigurowalem wszystko zanim w cos zagralem, ale to jest komedia.

Bijcie sie na wyniki sprzedazy Kinecta i Move, ale oba te sprzety nie sa warte by placic za nie tyle ile kosztuja. Szczegolnie za Kinecta 6 baniek.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Bawilem sie dzisiaj z Kinectem i musialbym byc pijany i pod wplywem extasy, zeby to kupic. Spoko uzywa sie menu i bawi z konsola, ale jezeli gra znajdzie sie w czytniku, to cala zabawa sie psuje. Gry sa malo grywalne, duzy lag nie daje wyniesc z tego nalezytego funu. Kamerka do detekcji i sterowania konsola, ale na tym jej uzytkowosc sie konczy. 1,1 miliona amerykanow to kupilo - 1,1 miliona nie ma co robic z kasa. Ani Move ani Kinect nie zacheca, zeby to kupic. Te technologie musza sie rozwinac, na razie to wywalona kasa w bloto.

W jakiejs sportowce na Kinecta (Motion Sport? Od Ubi tak czy inaczej) rzuty karne to najwieksze jaja na tym sprzecie. Kamera rusza sie w zaleznosci z ktorej strony "podchodzimy do pilki" i na tym konczy. Gdy pochodzisz do pilki, okrag sie zmniejsza i pokazuje sie napis shoot. Tyle, ze Kinect nie rozpoznaje ruchu noga, chocbym nie wiem jak sie gimnastykowal, najefektywniej bylo ruszyc reka, choc i tak pilka w ogole nie leciala tam, gdzie wskazala w wymachu reka. Komedia, ludzie sie patrzyli i smiali w glos, co za szit. Konfigurowalem wszystko zanim w cos zagralem, ale to jest komedia.

Bijcie sie na wyniki sprzedazy Kinecta i Move, ale oba te sprzety nie sa warte by placic za nie tyle ile kosztuja. Szczegolnie za Kinecta 6 baniek.

Jakoś nie wierze że jesteś potencjalnym kupcem kinecta. Z opinii recenzentów i użytkowników kinect to za(pipi)isty sprzęt, tylko drogi. Narazie czytając opinie na forach to 9 na 10 osobom kinect bardzo się podoba.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Dziwne to co piszesz. Oglądałem przez kilkanaście minut jak na żywo goście z GiantBomb grali w Kinect Sports i w takim rzucie dyskiem kamera wykrywała nawet kąt nachylenia dłoni z dyskiem.

Opublikowano

Czy ktoś z was korzystał już z serwisu Onlive? Ja wczoraj próbowałem obadać jakieś demko ale jak widać moje łącze 8mbit jest za słabe laugh.gif Jeśli jednak wszystko działa tak jak to opisują to może być to prawdziwa rewolucja.

Edytowane przez Krilioner

Opublikowano

A OnLive jest dostępne w Polsce ?

A jak 8mbit nie daje komfortu to raczej nigdzie się nie przyjmie. Pod warunkiem, że sieć której używasz faktycznie ma takie parametry i przepustowość, a nie tylko na papierze.

Opublikowano

Liczy sie tez ping. Ja na 4 mb chcialem potestowac, ale w Europir OnLive nie ma serwerow, a pingi do USA wykluczaja plynny streaming i response na to co robi grasz w takiej np Polsce. Czytalem gdzies, ze w Polsce TPSA ma byc partnerem OnLive.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Ani potencjalnym kupcem Kinecta ani Move nie jestem. Ten sprzet to jeszcze raczkuje i jest niedopracowany. W menu dzialalo precyzyjnie, natomiast gra to byla padaka. Dziwne, mozliwe ze to ta gra od Ubi jest zwalona, sprobuje jeszcze z innymi grami. Zeby wyrobic koncowa opinie, trzeba potestowac wiecej gier. Na razie jestem zawiedziony, zarowno Kinectem jak i Move.

Pady sa niesmiertelne.

Opublikowano

Liczy sie tez ping. Ja na 4 mb chcialem potestowac, ale w Europir OnLive nie ma serwerow, a pingi do USA wykluczaja plynny streaming i response na to co robi grasz w takiej np Polsce. Czytalem gdzies, ze w Polsce TPSA ma byc partnerem OnLive.

No właśnie przez ping nie chce mnie połączyć. Transfery mam spokojnie po 1 megabajt / sek. Myślałem, że komuś z forum może udało się połączyć.

Opublikowano

Raczej nikomu z Polski.

Opublikowano

VoytecCFC sprawdz lepiej Dance Central lub Your Shape: Fitness Evolved. Reszta gier to mniejsze badz wieksze goowienka, w ktorych nie wszystko dziala tak jak nalezy.

Opublikowano

x360 = ps3 po godzinach spędzonych z tym pierwszym a 3 latami granie w to drugie.... Naprawdę obie mają do zaoferowania tyle samo :)

Edytowane przez xzdunx

Opublikowano

x360 = ps3 po godzinach spędzonych z tym pierwszym a 3 latami granie w to drugie.... Naprawdę obie mają do zaoferowania tyle samo :)

Nie do końca się z tym zgodzę. PS3 ma blu-ray co dla nie których jest istotne (dla mnie nie). Ciekawe jest jednak to że pomimo iż X wyszedł znacznie wcześniej to nie jest wcale dużo słabszy (jeśli w ogóle jest). Moim zdaniem w następnej generacji walka nie będzie już taka wyrównana. Jeśli skośni się ogarną, wygra PS4. Jeśli nie, (a amerykanie nic nie spieprzą) wygra Xbox 4cośtam.

Opublikowano

Po co Kinect. Po Co Move...

Mamy przeciez I-Dong!

za jedyne 600zl otrzymujemy podróbkę kinecta oraz 2 podróbki move :D

czego chciec wiecej?

Opublikowano

http://allegro.pl/nintendo-nintendo-wii-limitowana-super-mario-bros-i1329287709.html

Cholera szkoda, że nie mam teraz kasy. Najlepsza oferta jaką widziałem :/

PS. Tak się powinno robić multiplatformy :)

http://www.lensoftruth.com/?p=24458

PS2. Rosyjski oddział SCE puścił farbę, że Bioware pokazało im teaser ME3, który zostanie wyemitowany na VGA.

http://www.ripten.com/2010/11/19/mass-effect-3-russia-mauler/

Jeśli to prawda to strasznie wcześnie by zapowiedzieli, no chyba że mają zamiar wypuścić na gwiazdkę 2011.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

he mimo , że mam 2 konsole i zawsze obiektywnie wypowiadam się na temat 2 sprzętów, to jak czytam taki tekst to, to odpowiedź n/t obiektywizmu mamy wpisaną w pogrubione akapity.

Obie konsole są za(pipi)iste i że by to poczuć trzeba mieć na raz 2 systemy i nie musieć wybierać, po kilku godzinach. Proste. Xzdunx nie zarzucam ci tego bo jesteś ogarnięty gość ale...

Opublikowano

http://allegro.pl/ni...1329287709.html

Cholera szkoda, że nie mam teraz kasy. Najlepsza oferta jaką widziałem :/

PS. Tak się powinno robić multiplatformy :)

http://www.lensoftruth.com/?p=24458

PS2. Rosyjski oddział SCE puścił farbę, że Bioware pokazało im teaser ME3, który zostanie wyemitowany na VGA.

http://www.ripten.co...-russia-mauler/

Jeśli to prawda to strasznie wcześnie by zapowiedzieli, no chyba że mają zamiar wypuścić na gwiazdkę 2011.

Oby to była prawda :wub: ale co do premiery myślę,że wypuszczą ją jak ME 2 czyli w styczniu ale w 2012 oczywiście ;P

Opublikowano

Nie do końca się z tym zgodzę. PS3 ma blu-ray co dla nie których jest istotne (dla mnie nie). Ciekawe jest jednak to że pomimo iż X wyszedł znacznie wcześniej to nie jest wcale dużo słabszy (jeśli w ogóle jest). Moim zdaniem w następnej generacji walka nie będzie już taka wyrównana. Jeśli skośni się ogarną, wygra PS4. Jeśli nie, (a amerykanie nic nie spieprzą) wygra Xbox 4cośtam.

W następnej generacji będziecie ściągać 20GB danych, żeby pograć w pierwszy z czterech epizod z gry na którą tyle czekaliście. Więc cieszcie się z tego co macie i w ogóle w jakiej formie kupujecie teraz gry. W ogóle cieszcie się, bo podobno w 2012 ma być koniec świata. I w sumie może dobrze bo w chuyową stronę to wszystko zmierza.

Opublikowano

Nie grałem w sporty, ale podobno ta gra ma dobrą detekcję ruchów.

Nie wiem, dlaczego nie odczytywało ruchu nóg, a rąk już tak. Prowdopodobne, że kamerka była źle ustawiona: albo za wysoko, albo wycelowana w górę.

W takim Dance Central gra rozpoznaje, czy kładziemy lewą dłoń na prawą, czy prawą na lewą. Kilka razy podchodziłem do jednego ruchu, by w końcu załapać, że gra rozpoznaje takie niuanse.

Do tego dochodzi fakt, że powinno się ustawić identyfikację w menu konsoli. W tedy kinect automatycznie rozpoznaje nasz wzrost, twarz i loguje do gier.

Opublikowano

Następna generacja raczej tak szybko nie nadejdzie, toteż nie ma większego sensu martwić się na zapas ;]

A PS3 moim zdaniem ma tą delikatną przewagę nad Xboksem, że posiada nieco ciekawsze zaplecze ekskluziwów (nie przep*erdala jednego za drugim), no i darmowe granie po sieci.

Poza tym starcie Sony-Microsoft względnie wyrównane.

Opublikowano

chłopak grał w jakiegoś crapa z dobrych gier gdzie wszystko działa jak należy w które grałem: kinect adventures, kinect sports, dance central, your shape, może też źle skalibrował kamerkę, wiadomo że kinect wariuje od lamp błyskowych w aparatach, dlatego na kilku pokazach oszalał jak robili foty.

nie ma czegoś takiego że kinect ma dużego laga, bo jest on porównywalny z GTA4, Mit przedpremierowy kinecta stworzony przez fanów ps3.

Zresztą pisał że mu działa precyzyjnie i szybko w menusach, tak właśnie działa kinect, to tak jakbym po dynasty warriors oceniał x/ps :)

up - ps3 nie przpier.dala exów ? a to ciekawe historie

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Jak ktoś ma mocnego PC'ta (i oczywiście na nim gra), to może spokojnie zaliczyć większość exów z XO, natomiast by pograć w gry na wyłączność na PS3 musisz mieć tą konsolę.

Opublikowano
ps3 nie przpier.dala exów ? a to ciekawe historie

Chodzi mi o to, że nie jest tak, że wychodzi na ps3 jakiś ex-pewniak, a po roku czy dwóch okazuje się, że jednak był to tylko exclusive "tymczasowy", jak to było z takim Xboxowym Ninja Gaiden, Tales of Vesperia czy teraz właśnie z Mass Effect. MGS4, Heavy Rain, Uncharted - to, że te tytuły nigdy nie ukażą się na konsoli Microsoftu jest pewne. Ale czy to samo można powiedzieć chociażby o takim Alan Wake w przypadku X'a? Szczerze, to wcale by mnie nie zaskoczyła informacja na temat ewentualnej konwersji na sprzęt Sony.

Edytowane przez Renton

Opublikowano

Nie ma raczej żadnych szans, bo tak jak w przypadku pierwszego Mass Effect to Microsoft wyłożył kasę.

Opublikowano
  • Autor

chłopak grał w jakiegoś crapa z dobrych gier gdzie wszystko działa jak należy w które grałem: kinect adventures, kinect sports, dance central, your shape, może też źle skalibrował kamerkę, wiadomo że kinect wariuje od lamp błyskowych w aparatach, dlatego na kilku pokazach oszalał jak robili foty.

nie ma czegoś takiego że kinect ma dużego laga, bo jest on porównywalny z GTA4, Mit przedpremierowy kinecta stworzony przez fanów ps3.

Zresztą pisał że mu działa precyzyjnie i szybko w menusach, tak właśnie działa kinect, to tak jakbym po dynasty warriors oceniał x/ps :)

up - ps3 nie przpier.dala exów ? a to ciekawe historie

Nie bylo ani jednej lapmy blyskowej, nikt nie robil zdjec. Kinect dzialal bardzo dobrze w menu konsoli jak wspomnialem. I tak, najwidoczniej zagralem w crapa bo po prostu gra nie sprawiala frajdy.

Nie mow, ze Kinect nie ma laga...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.