Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No proste że musieli obciąć zieleninę.

BTW, rób screeny w 720p [choć na kĄsoli pewnie max to i tak będzie skalowane 1024] i z AA, będzie to lepiej wyglądało. Bo coś dziwnie słaby ten Crysis u Ciebie ;)

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Przy tych podzespołach co są w PS3 i X360 wogóle powinniśmy sie cieszyć, że wychodzi Crysis1. Była przecież mowa iż to niemożliwe dla obecnych konsol pociągnąć tą gre. Oczywistym jest, że graficznie nie dorówna PC bo do PC można dowalić najnowszą GF i 8 Gb ramu i jak to sie ma do 512 mb w konsolach ? I tak jestem pod mega wrażeniem co zrobili. Szkoda, ze to kolejny FPS o czym juz pisałem...

Opublikowano

To dlaczego Ci robi screeny 4x3? o.O

No i tego AA to tak u Ciebie nie widać za bardzo.

Tak czy srak widać o wiele większą różnicę pomiędzy obiema wersjami niż w BF3.

Opublikowano

Bo mam taki monitor? lol.

Crysis tak szczerze mówiąc to już nie robi jakiegoś szczególnego wrażenia po 4 latach. Szczerze powiem że Crysis 2 na xklocku wywołał u mnie większy wow.

Crysis Warhead za to nie dość że ładniejszy to jeszcze na dodatek sporo lepiej chodzi. 8xAA tutaj działa jak należy

2zgui6a.png

2cpx1t0.png

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Na GT jest wywiad z nowymi urywkami i pięknie widać jak obraz tearuje... Podczas co większych wybuchów to mamy 3 schody na ekranie...

Opublikowano

Screen tearing to akurat rzecz, którą spokojnie można naprawić. Przykładem może być GT5, w którym tearing był zauważalny, a po wydaniu patcha nie było go już w ogóle.

Opublikowano

To jest trochę durne, bo na tym samym trailerze mamy scenę która wygląda jak very low w stosunku do PC

CrysisConsole.jpg

2s7x6dv.jpg

a z drugiej strony kolejna scena równie dobrze może pochodzić z drogiego peceta

oh_snapw2bv.gif

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Zupelnie zmienili oswietlenie...o ile ciemne urywki wypadaja znacznie lepiej na PC tak oswietlenie za dnia bardziej mi sie podoba w wersji konsolowej

Opublikowano

Chcecie screeny z max do(pipi)anej wersji z patchami? Czy lepiej nie? :D

Opublikowano

Żeby nie pojawiały się takie suchary ;)

Zupelnie zmienili oswietlenie...o ile ciemne urywki wypadaja znacznie lepiej na PC tak oswietlenie za dnia bardziej mi sie podoba w wersji konsolowej

Opublikowano

Ja nie widzę sensu w ogóle przywoływania Crysisa z modami, patchami, lepszymi configami itd porównujmy konsolową wersję do zwyczajnej pecetowej wersji. Już jeden kolo na neogafie wrzucił to

crysis2011090912510250.jpg

sugerując że tak niby pecetowy crysis od początku wyglądał.

Opublikowano

Producenci zwietrzyli po prostu konsolowy biznes, porównali wyniki sprzedaży i trochę zmądrzeli. Co prawda Crysis 1 będzie nadal ciekawostką w cyfrowej dystrybucji, ale nie zdziwię się jak sprzeda się go i tak więcej niż na PC-tach. I CryTek kolejne gry będzie tworzył z myślą o konsoli i pod nie optymalizował kod. Bo wśród świata gier, to konsole > PC. Koniec wojny.

Opublikowano

Nikt nie sugeruje, ale porównywanie do wersji która wyszła X lat temu i jaranie się lepszym światłem też jest słabe ;f

Producenci zwietrzyli po prostu konsolowy biznes, porównali wyniki sprzedaży i trochę zmądrzeli. Co prawda Crysis 1 będzie nadal ciekawostką w cyfrowej dystrybucji, ale nie zdziwię się jak sprzeda się go i tak więcej niż na PC-tach. I CryTek kolejne gry będzie tworzył z myślą o konsoli i pod nie optymalizował kod. Bo wśród świata gier, to konsole > PC. Koniec wojny.

Mędrus, wojnę masz chyba tylko Ty w głowie ;)

A Crysis na PieCa to była sprzedażowa padaczka o ile dobrze pamiętam. Padaczka nawet jak na realia PeCetowe.

Opublikowano

bo crysis to benchmark a nie gra wiec po co to kupowac ;)

Opublikowano

bo crysis to benchmark a nie gra wiec po co to kupowac ;)

Smutne, ale prawdziwe.

Opublikowano

Zwrócił ktoś uwagę na dysproporcję w cenie Crysis jaka może być na PSN i XBL ?

PSN - 16 funtów / 79 zł po dzisiejszym kursie

XBL - 1600 MSP / 60 zł po obecnej stawce

Kursy walut szaleją, istna ruletka. Szkoda, że nie kupiłem miesiąc temu dwóch kodów na 2100 MSP zamiast jednego bo bym miał Crysisa za 50 zł.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Zwrócił ktoś uwagę na fanbojstwo donsteryda?

Od kiedy umiejętność mnożenia/dzielenia to przejaw fanbojstwa ? Jak sobie wmówisz, że jestem fanbojem to Crysis na PSN potanieje ?

Nienormalna sytuacja na rynkach walutowych powoduje, że ceny gier w krótkich okresach czasu zmieniają się jak w kalejdoskopie. W przeciągu miesiąca 2100 MSP podrożało o 13 zł O_o Jeszcze trochę i znowu będzie za ponad 80 zł...

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Kursy walut szaleją, istna ruletka. Szkoda, że nie kupiłem miesiąc temu dwóch kodów na 2100 MSP zamiast jednego bo bym miał Crysisa za 50 zł.

A Ty wiesz, że Sony nie przelicza cen po dzisiejszym kursie?

Opublikowano

Rzeczywiście na PSN jest prawie pięć razy taniej :sorcerer:

Opublikowano

Rzeczywiście na XBL jest ponad 10x taniej ;) i C1 możesz mieć za 5zł, chyba że skorzystasz dodatkowo z nieograniczonego przenoszenia konta i znajdziesz chętnych to gra będzie ciebie kosztowała mniej niż małe Prince Polo.

Opublikowano

przeciez crysis na psn jest po 16 zl chyba nawet na komputerku stonki tak tanio nie ma ;p

Edytowane przez szpic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.