Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No jezeli bedzie na modle tych gier, ktorymi sie podniecasz to dla mnie Halo moze przestac istniec. Nowe, swieze podejscie owszem, ale niech nie cofaja sie w rozwoju.

Ale Ins, ja nigdzie tego nie napisalem. Ale na bank musza zmienic feeling strzelania, zeby bylo czuc moc pukawek, bo ladujac magazynek za amgazynek w Elitow czuje sie jakbym strzelal kapiszonami.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 242 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Tutaj to juz trzeba by zmienic design i zalozenia gry. Rezygnacja z oslon i wrzucenie jakis slabych przeciwnikow takich jak np. ludzie ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja tak troszkę z innej beczki. Byłem dzisiaj w Bielsku Biała w Media Markt i omal nie rozpłakałem się ze śmiechu po tym jak zobaczyłem ceny większości gier. Ot, na przykład taki Lost Planet 2 w "okazyjnej" cenie 229zł, Final Fantasy XIII (platyna) tylko 119zł i wiele innych gier w równie "niskich" cenach.

Naprawdę współczuję rodzicom bądź jakimś nierozeznanym w temacie sklepów ludziom, którzy mają zamiar kupić gry w MM. Z takimi cenami to raczej szybko się tytułów z półek nie pozbędą.

Dobrze, że zawsze istnieje alternatywa pokroju Zavvi,The Hut, EBay,Allegro czy też Ultima bo gdybym miał zaopatrywać się w gry w sklepach typu Empik/ MM to prawdopodobnie moja kolekcja gier na konsole składała by się tylko z paru tytułów.

Opublikowano

No ja kupuje gry w MM, ale tylko na premierę, w tym roku: BFBC2 za 169zł (3 dni przed premierą) gow3 tez 169zł (preorder w MM) i gt5 za 199zł taniej niź w sklepie internetowym + wysyłka a tak mam ją odrazu.

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

właśnie oglądam nagrody roku Gametrailers. Bez większych niespodzianek do tej pory.

Best Racing Game: GT5

Best Action Adventure: GoW 3

Best new IP: Bayonneta

BEst Strategy game: Starcraft 2

oby z grą roku i FPSem roku nie było takiego bullshitu jak w 2009 :|

Opublikowano

Obstawiam GOTY dla GT5 :ninja:

Opublikowano

Multi to potega.

Rzadko się z Tobą zgadzam, ale tym razem nie mogę się nie zgodzić :thumbsup: IMHO BFBC2 to najlepsze multi w jakie kiedykolwiek przyszło mi grać. Dotychczas królował u mnie Wolfenstein: Enemy Territory, ale dzieło DICE go jednak zdetronizowało.

Przyznaję natomiast, że singiel nie zachwyca. To raczej taka zabawka mająca pokazać możliwości silnika gry. Zgadzam się też co do poziomu trudności, choć z drugiej strony nieskończone respawny z World at War również z wymagającą rozgrywką nie mają nic wspólnego ;) To raczej sztuczne utrudnianie, a nie coś co można by traktować jako wyzwanie dla gracza.

Opublikowano

Fenomenalny developer gier akcji, Treyarch wypuścił wczoraj łatkę do Black Opsa na PS3 który nie naprawia a jeszcze więcej błędów dodaje... widocznie ci magicy mają teraz inne priorytety, mappacki, DLC i $$$ rynną płynie, a ci którzy już grę kupili? No cóż jak zapłacili to już kogo oni obchodzą...

Nic tylko wzorować się na tej fenomenalnej serii :thumbsup:

Opublikowano

Geez naprawia nastepnym.

Opublikowano
  • Autor

już 5 patchy wyszło z tego co piszą ludzie jest coraz gorzej zamiast lepiej.

:P Jak zobaczylem tego posta po wejsciu do tematu to tylko mysle sobie, niech on nie dotyczy GT5 bo bede musial zainterweniowac :P

Na szczescie nie dotyczy i jest spokoj. Co do BO to fatalna sprawa ze strony Treyarch z supportem gry. Ostatnio odpalilem sobie ponownie BO i chcialem zagrac szybki mecz po powrocie z pracy poznym wieczorem ale lipa. Nigdzie nie moglem sie dolaczyc wiec olalem sprawe i wylaczylem gre. Nie tak to powinno wygladac ;/

Opublikowano

Kotick sprawdza granice, jak niedopracowaną grę można wypuścić, a ludzie ją kupią. Mogę się założyć, że już na pewno wpadł na rewolucyjny pomysł, gdzie będzie trzeba płacić za patche, inaczej baw się zabugowaną grą.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Ciekaw jestem czy się doczekam jak MW2 i Black OPS zejdą do 60 zł za nówki tak bym mógł sobie skompletować :P

Opublikowano

Czy tylko ja mam wrazenie, ze PS3, mimo slabszym imo gier na wylacznosc (Halo, Forzy, Fable kompletnie do mnie nie przemawiaja, jedynie Gowy, L4D) jest gorsza konsola w tej generacji od Xboxa ? No kurde, mam konsole od wczoraj, a juz tyle rzeczy mi w niej nie pasuje.

Najgorsze sa chyba ciagle loadingi. A raczej LOOOOAAADINGIII. Dopiero dzisiaj podlaczylem konsole do netu i chcialem pnownie pograc w Uncharteda, a wyskoczylo mi 9 rzeczy do pobrania, i to nie po pare mega a od 15-120mb. Czekam juz 20 min zeby zagrac w gre, a sciagnelo sie dopiero 5/9 plikow. Jasne, to kwestia pr3edkosci lacza, ale przeciez nie bede zmienial lacza na 10mb zeby moc zagrac szybciej, ja po prostu chce grac ;/

Punkty tez sa sa imo o wiele lepszym rozwiazaniem niz ceny. Online wiadomo, Xbox Live party, bezproblemowe ustawki czy zwykle rozmowy z kumplem ktory gra w cos zupelnie innego. Achievementy >>Trofea. Pad jedynie lepszy w PS3 do bijatyk, ale dla mnie Tekken sie skonczyl na piatce, wiec to zadna strata, tym bardziej ze do xboxa mozna kupic arcade sticka.

Jedyne co w tej chwili do mnie przemawia to exclusivy, ale dla nich nie zamierzam trzymac tej konsoli, jak tak dalej pojdzie to ogram exy i wroce do xboxa, ktory moim zdaniem do zwyklego pogrania od czasu do czasu sprawdza sie o niebo lepiej.

Edit: Po prawie 30min w koncu moge pograc, jupii ;/

Edit2: Juz ponad 10 min czekam zeby zagrac pierwszy raz online w U2, genialne.

Edytowane przez Siwy_

Opublikowano

To po co kupujesz PS3? trzeba było brac xbox'a. Pozatym że coś ci nie chodzi w PS3 czy jakieś tam problemy masz nie oznacza, że PS3 jest gorszą konsolą w tej generacji od x'a :lol:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Po 1, to tylko moje wrazenie, a xboxa mialem juz wczesniej, po ps3 spodziewalem sie tylko sprawnego dzialania no i jak na razie jestem zawiedziony.

Opublikowano

Czekam juz 20 min zeby zagrac w gre, a sciagnelo sie dopiero 5/9 plikow. Jasne, to kwestia pr3edkosci lacza, ale przeciez nie bede zmienial lacza na 10mb zeby moc zagrac szybciej, ja po prostu chce grac ;/

Edit: Po prawie 30min w koncu moge pograc, jupii ;/

Edit2: Juz ponad 10 min czekam zeby zagrac pierwszy raz online w U2, genialne.

1. Odłącz konsole od internetu.

2. ???

3. Profit.

Opublikowano

Można tak dywagować w nieskończoność, która konsola lepsza. Ja w sumie po kilku miesiącach od kupna PS3 i dopełnienia kolekcji zaczynam widzieć wady wszystkich sprzętów na raz. Wymienię tylko to co mi się nie podoba:

PS3 (PS3 Slim 250GB):

- ściąganie zawartości z PSN i konieczność instalacji dem

- ściąganie łatek do gier (ta zawartość nie może być pobrana w tle)

- system trofeów jest trochę nieprzemyślany. Z jednej strony podobają mi się platyny, których nikt mi nie zabierze wydając głupie DLC, ale z drugiej wkurza mnie to, że pucharki są przydzielane do gier wg widzimisię developerów

- gorsza grafika w wielu multiplatformach - wina po połowie; Sony za trudną architekturę a łasi na kasę leniwi twórcy gier nie mają ochoty za dużo kombinować. (zagrałem wczoraj w demo ME2 na PS3 i się załamałem - a obiecywali gruszki na wierzbie) Naughty Dog pokazał, że można zrobić na PS3 grę, która pod kątem oprawy AV zrywa z głowy beret, więc argumenty, że jest to niewykonalne można wsadzić sobie głęboko. W następnej generacji Sony mogłoby jednak pomyśleć nad bardziej przyjazną architekturą.

- przeciągające się godzinami aktualizacje PSN

- apdejty softu konsoli (tu "pozdrowienia" dla kradzieji korzystających z przeróbki - to przez nich)

- wszystko chodzi odrobinę wolniej niż na Xie - nawet menu się musi załadować gdy rozwijam pasek np. z multimediami lub grami.

- rok gwarancji od Sony - śmiech na sali, na szczęście chroni nas prawo unijne. Tylko tracą na tym sami sprzedawcy.

X360 (mam Premium 60GB na płycie Jasper):

- PŁATNE MULTI :/ - niech już MS zmieni chociaż system na to, że powiedzmy konta free mogą grać online, a Goldy miałyby takie przywileje jak PSN+ oraz np. możliwość czatu bez względu na ogrywany tytuł - czyli to, czego nie ma na PSN. Reszta musiałaby gadać tylko wewnątrz gry.

- mała pojemność dysku twardego i brak WiFi - teraz MS rozwiązał ten problem dając 250 w droższych slimach, ale mówiąc szczerze wolałbym rozwiązanie rodem z PS3 - czyli wkładam własny dysk bez kombinowania i świadomości, że łamię regulamin użytkowania konsoli

- głośna praca urządzenia - sam Xbox przy graniu z dysku jest głośniejszy od mojej PS3 Slim, ale idzie się jeszcze przyzwyczaić. Gorzej gdy wsadzę do napędu płytę - wtedy hałas jest potworny. Znajomy mówił, że jego (padnięty już) Falcon miał cichszy napęd od Jaspera, którego kupił w wakacje. Wkurza mnie po prostu, że przy sprzęcie za prawie 1000zł jest ruletka czy będzie chodził cicho, czy warczał jak trabant na wstecznym.

- kombinowanie typu - robię migrację i muszę zapisać dodatki na dysku, bo już ich nie odzyskam, albo męczę się z ograniczeniami regionalnymi. Poza tym kilku rzeczy z których oglądam (np. filmiki IGN) w polskiej wersji Live nie ma. Nie działają też triale 48h.

- system zdrapek - wolę mieć pewność co do złotówki na co wydaję. Zdrapki to tani chwyt marketingowy - ot bardziej opłaca się kupić większą, bo wypada taniej. A potem będę się zastanawiał co zrobić z niewykorzystanymi punktami.

To w sumie tyle różnić. W przypadku obu platform nie leżą mi niektóre exy; Killzone wygląda sympatycznie ale mnie nie podnieca, tak samo Halo, i obie gry ukrywające się pod skrótem GoW - a w wyścigi nie gram, więc o Forzy/GT nie mam powodu się wypowiadać. PS3 ma u mnie plus za dizajn menu i całą otoczkę urządzenia (multimedialny sprzęt przyszłości) a Xbox za achievementy i Avatary. Podobnie jak muszę pochwalić Sony za świetne polonizacje ich flagowych tytułów, a Microsoft za uczciwe ceny ostatnich hitów - Alan Wake, Halo Reach, Fable 3.

Edytowane przez Antares

Opublikowano

a jak byś chciał pograć w demo bez najpierw jego instalacji? No i że problemem jest też ściągnięcie takiego dema? to w jaki inny sposób byś chciał je sprawdzić?

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Jak dzisiaj odpaliłem siostrze Halo: Reach to sobie tak naprawdę uzmysłowiłem jak wszystkie CoD'y, Medale i Bad Company są upośledzone względem tej gry - "same" celują, przeciwnicy wbici w ziemię jak kołki, prowadzą za rączkę jak przedszkolaka.

Siostra po przejściu MW1, 2x WaW i BC2 nie wiedziała o co kaman w Reach na normalu. Najbardziej ją chyba zaskoczyli ruchliwi przeciwnicy i że po zrobieniu zooma trzeba faktycznie celować :P

Chwała Bungie, że nie zyebali swojego ostatniego Halo :D

Najgorsze jest to, że za 5 lat takie gry jak Halo mogą nie mieć racji bytu jak wszyscy gracze się ograniczą do schematów ala CoD.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

a jak byś chciał pograć w demo bez najpierw jego instalacji? No i że problemem jest też ściągnięcie takiego dema? to w jaki inny sposób byś chciał je sprawdzić?

A tak jak na xboxie 360, instalacja w czasie ściagania-nie wydłuża to wcale czasu downloadu.

Opublikowano

A tak jak na xboxie 360, instalacja w czasie ściagania-nie wydłuża to wcale czasu downloadu.

Korzystając wyłącznie z XBL to takie rzeczy się dla człowieka robią oczywistą oczywistością. Nigdy się nawet nad tym nie zastanawiałem.

PS. Myślałem je yebne na plecy ze śmiechu jak odpaliłem siostrze Reach - wszędzie Grunty biegały i strzelały z blasterów, a siostra "Co to jest Cartoon Network" :teehee:

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Można tak dywagować w nieskończoność, która konsola lepsza. Ja w sumie po kilku miesiącach od kupna PS3 i dopełnienia kolekcji zaczynam widzieć wady wszystkich sprzętów na raz. Wymienię tylko to co mi się nie podoba:

PS3 (PS3 Slim 250GB):

- ściąganie zawartości z PSN i konieczność instalacji dem

- ściąganie łatek do gier (ta zawartość nie może być pobrana w tle)

- system trofeów jest trochę nieprzemyślany. Z jednej strony podobają mi się platyny, których nikt mi nie zabierze wydając głupie DLC, ale z drugiej wkurza mnie to, że pucharki są przydzielane do gier wg widzimisię developerów

- gorsza grafika w wielu multiplatformach - wina po połowie; Sony za trudną architekturę a łasi na kasę leniwi twórcy gier nie mają ochoty za dużo kombinować. (zagrałem wczoraj w demo ME2 na PS3 i się załamałem - a obiecywali gruszki na wierzbie) Naughty Dog pokazał, że można zrobić na PS3 grę, która pod kątem oprawy AV zrywa z głowy beret, więc argumenty, że jest to niewykonalne można wsadzić sobie głęboko. W następnej generacji Sony mogłoby jednak pomyśleć nad bardziej przyjazną architekturą.

- przeciągające się godzinami aktualizacje PSN

- apdejty softu konsoli (tu "pozdrowienia" dla kradzieji korzystających z przeróbki - to przez nich)

- wszystko chodzi odrobinę wolniej niż na Xie - nawet menu się musi załadować gdy rozwijam pasek np. z multimediami lub grami.

- rok gwarancji od Sony - śmiech na sali, na szczęście chroni nas prawo unijne. Tylko tracą na tym sami sprzedawcy.

X360 (mam Premium 60GB na płycie Jasper):

- PŁATNE MULTI :/ - niech już MS zmieni chociaż system na to, że powiedzmy konta free mogą grać online, a Goldy miałyby takie przywileje jak PSN+ oraz np. możliwość czatu bez względu na ogrywany tytuł - czyli to, czego nie ma na PSN. Reszta musiałaby gadać tylko wewnątrz gry.

- mała pojemność dysku twardego i brak WiFi - teraz MS rozwiązał ten problem dając 250 w droższych slimach, ale mówiąc szczerze wolałbym rozwiązanie rodem z PS3 - czyli wkładam własny dysk bez kombinowania i świadomości, że łamię regulamin użytkowania konsoli

- głośna praca urządzenia - sam Xbox przy graniu z dysku jest głośniejszy od mojej PS3 Slim, ale idzie się jeszcze przyzwyczaić. Gorzej gdy wsadzę do napędu płytę - wtedy hałas jest potworny. Znajomy mówił, że jego (padnięty już) Falcon miał cichszy napęd od Jaspera, którego kupił w wakacje. Wkurza mnie po prostu, że przy sprzęcie za prawie 1000zł jest ruletka czy będzie chodził cicho, czy warczał jak trabant na wstecznym.

- kombinowanie typu - robię migrację i muszę zapisać dodatki na dysku, bo już ich nie odzyskam, albo męczę się z ograniczeniami regionalnymi. Poza tym kilku rzeczy z których oglądam (np. filmiki IGN) w polskiej wersji Live nie ma. Nie działają też triale 48h.

- system zdrapek - wolę mieć pewność co do złotówki na co wydaję. Zdrapki to tani chwyt marketingowy - ot bardziej opłaca się kupić większą, bo wypada taniej. A potem będę się zastanawiał co zrobić z niewykorzystanymi punktami.

To w sumie tyle różnić. W przypadku obu platform nie leżą mi niektóre exy; Killzone wygląda sympatycznie ale mnie nie podnieca, tak samo Halo, i obie gry ukrywające się pod skrótem GoW - a w wyścigi nie gram, więc o Forzy/GT nie mam powodu się wypowiadać. PS3 ma u mnie plus za dizajn menu i całą otoczkę urządzenia (multimedialny sprzęt przyszłości) a Xbox za achievementy i Avatary. Podobnie jak muszę pochwalić Sony za świetne polonizacje ich flagowych tytułów, a Microsoft za uczciwe ceny ostatnich hitów - Alan Wake, Halo Reach, Fable 3.

Mam bardzo podobne odczucia w odniesieniu do obu systemów i dostępnych na nich exów.

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.