Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No, a gdybyscie mieli wybrac tylko jedna konsole, to ktora ?

Edytowane przez Siwy_

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 280,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Jak dzisiaj odpaliłem siostrze Halo: Reach to sobie tak naprawdę uzmysłowiłem jak wszystkie CoD'y, Medale i Bad Company są upośledzone względem tej gry - "same" celują, przeciwnicy wbici w ziemię jak kołki, prowadzą za rączkę jak przedszkolaka.

Siostra po przejściu MW1, 2x WaW i BC2 nie wiedziała o co kaman w Reach na normalu. Najbardziej ją chyba zaskoczyli ruchliwi przeciwnicy i że po zrobieniu zooma trzeba faktycznie celować :P

Chwała Bungie, że nie zyebali swojego ostatniego Halo :D

Podpisuje sie pod tym w stu procentach :)

Wiele osob zarzuca ze Halo brakuje intensywnosci jaka ma CoD itp.

A jak dla mnie kampania w Reach jest znacznie intensywniejsza a walka z czterema Elitami na raz dostarcza wiecej emocji niz te wszystkie oskryptwane akcje w MW2.

Opublikowano

Akurat ja nie mogę jednoznacznie tego stwierdzić, bo jeżeli skupimy się na samych grach (to jest najważniejsze) to w multiplatformowe tytuły lepiej grać na Xie i zdarza się, (Black Ops) że jest to wręcz jedyne sensowne rozwiązanie, choć akurat płacenie za grę w multi mi się nie uśmiecha. Exów więcej jest na PS3 i częściej, pod względem samego wykonania wymiatają analogiczne produkty konkurencji, choć osobiście większa część z nich (K2, LBP, MGS4, HS, HR,Infamous) to dla mnie gry, dla których konsoli bym nie kupił. Z gier dedykowanych konsoli Sony, to na szybko, jedynie Uncharted 2, Motorstorm2, God of War 3 i Ratchet pierwszy mnie porwały. Najlepiej mieć obie konsolę i kupę szmalu na gry (z tym jest ostatnio u mnie słabo i głównie pożyczam szpile od kumpli, którzy mają tylko PS3 i np. takiego Fable 3 jeszcze na oczy nie widziałem). Jeżeli miałbym jednak kupować(jako pierwszą i jedyną) konsolę w tym momencie, to wybrałbym PS3.

Opublikowano

Gdybym miał do wyboru tylko jedną to PS3. Sony ma więcej gier które mi podchodzą. Wipeout, GOW, Uncharted, gry Team Ico... a to tylo niektóre. Na Xboxie z exów interesują mnie tylko Gearsy, Alan Wake i Splinter Cell. W dodatku w dwie z nich można zagrac na kompie (Gears of war 1 i Splinter Cell Conviction).

Opublikowano

PS3 za exy

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Dla mnie 360tka...dla Halo, Gearsow, Splintera, Alana, ME itd....nie wyobrazam sobie nie miec tych tytulow.

Jednak w moim przypadku przewazyl wybor dobrych scigalek...dla mnie, jako fana czterech kolek, to ma decydujace znaczenie.

Opublikowano

PS3 za exy

+1

Choć zazdroszczę Xboxowi Gearsów czy Dance Central :P

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

PS3 za exy

Dokładnie o to chodzi. za U1&2, za Kz2, za R:FOM, za Ratchety, GoW3, HR

Zazdroszcze wsparcia e-sportu

Opublikowano

Prawda jest taka, ze combo X360+PS3, to jedyne rozsadne wyjscie.

Opublikowano

zgadzam się, w tej generacji nie ma "jednej, słusznej opcji"; jest jedna denerwująca rzecz związana z maszynką SONY, a mianowicie ilość zapowiedzi, po których człowiek zastanawia się po co im jeszcze multiplatformowe tytuły, a jak przychodzi co do czego, to drapię się po głowie i mam problem, żeby policzyć 3-4 duże exy w danym roku(czyli ilość podobna jak u klocka).

Edytowane przez Gość

Opublikowano

PS3 za exy

Chyba, ze szukasz rozgrywki multiplayerowej, to X'a za Xbox Live.

(pipi) 100 razy juz to pisalem, to moge 101, wolalbym placic te 120 zl rocznie za PSN i zeby to mialo rece i nogi, badzi dzialalo na takim samym poziomie jak na Xie.

tez posiadam 2 konsole i tez jako caloksztalt o wiele bardziej lubie X'a. Moim zdaniem jest to konsola o wiele lepiej przemyslana, od zwyklego oprogramowania, po glupie instalacje patchy.

Exy PS3 ma potezne ! Gdybym nie mial, strasznie bym zalowal, ze nie moge zobaczyc tych paru tytulow, ale co z tego, skoro wiekszosc w MULTI ssie. Dlatego odpalam ja tak rzadko, mam nadzieje, ze K3 mnie zaskoczy.

Edytowane przez easye

Opublikowano

A jak ktos lubi platformówki, to i Wii. Bo taki Ratchet, czy inny Banjo do pięt nie dorasta Mario, czy Donkeyowi.

Opublikowano

Pograłbym sobie w Super Mario Galaxy 2 albo New Super Mario Bros :rolleyes:

Opublikowano

A jak ktos lubi platformówki, to i Wii. Bo taki Ratchet, czy inny Banjo do pięt nie dorasta Mario, czy Donkeyowi.

Bzdura, nie wiem jak nowe odslony Ratcheta i Jaka, ale stare byly przeswietne, dla mnie duzo lepsze niz gry N. Tak samo Sly. To jest wlasnie flaw Xboxa, ze nia ma zadnego mega platformera, a Rare robi bzdury jak Nuts&Bolts.

Opublikowano

PS3 za exy

Bierz PS3. Xbox rządził przez pierwsze 3 lata ale wypalił się i przez następne lata ilością exów nie bedzie w stanie konkurować z PS3.

Opublikowano

PS3 za exy

Bierz PS3. Xbox rządził przez pierwsze 3 lata ale wypalił się i przez następne lata ilością exów nie bedzie w stanie konkurować z PS3.

taaa ile to już razy było, pod koniec 2009 ten sam tekst

Opublikowano

No kiedyś te gry muszą w końcu wyjść. GT5 przełamało lody. :potter:

Opublikowano

Co jest nie tak z pucharami w ps3?

Do tej pory sądziłem, że pucharki są znacznie lepszym pomysłem w jasny sposób prezentujący, kto ile gier skompletował.

Skąd te narzekania?

Opublikowano

Pewnie stad, ze achivement'y sa znowu 2 razy lepiej przygotowane. Nie dosc, ze nie ma zadnej idiotycznej synchronizacji (na ktora zawsze trzeba czekac), porownac je mozesz w locie ze swoimi znajomymi, zarowno przez konsole, jak i strone WWW.

Opublikowano

System trofeów jest bardziej przejrzysty, widzisz bowiem kto jest jakim graczem, np. może jeden mieć pier.dylion brązowych pucharków, a inny kilkanaście, ale złotych. Ponadto widzisz, że ktoś ma platynę, i obecność jej to dobra motywacja do jej zdobycia ;) System levelowania (widzisz levele innych) i synchronizacja z Homem przeważają szalę.

Opublikowano

PS3 za exy

taaa ile to już razy było, pod koniec 2009 ten sam tekst

Mam x360 i PS3 więc wiem o czym mówię. PS3 ma obecnie więcej gier ekskluzywnych oraz więcej zapowiedzianych. Poza tym gry ekskluzywne na PS3 są bardziej przystępne dla zwykłego gracza i mają lepszą grafikę. Na x360 nie mam żadnej porządnej platformówki ani gry action adventure. Jeszcze online na PS3 jest za friko.

Opublikowano

Tja tez mam obie konsole i PS3 wiekszosc czasu sie kurzy. Kwestia gustu po prostu.

Opublikowano

Odnośnie płatnego Live.

Prawda, jest płatny, ale net w 360 ma też sporo plusów.

- Każdy ma headset. Niby to 5zł różnicy, ale te grosze robią taką różnicę, że przy niemal każdej grze ludzie gadają.

- Live Party. Niby pierdółka, ale często na to jestem zapraszany. Można grając sobie w coś na singla pogadać z ludźmi z forum na dowolny temat.

- Głosowe wiadomości. Dużo łatwiej wysłać głosową wiadomość, niż pisać padem na wirtualnej klawiaturze.

- Można wysyłać tradycyjne wiadomości z komputera.

- Sporo obniżek dla posiadaczy gold, w tym masa darmowych rzeczy. Czasem nawet pełnych gier.

- Każda gra arcade i indie (twórców niezależnych) ma wersję próbną.

- Nie ma procesu instalacji po ściągnięciu. Wszystko jest w locie. Ściągasz i grasz.

- Last.fm, facebook, SkyTV, filmy HD. Niestety nie w Polsce.

- Games on Demand. Mamy wybór. Albo wersja pudełkowa, albo wersja cyfrowa na dysku.

- Niektóre gry mają lepszy online na 360 - najlepszym przykładem jest rewelacyjny VF5.

- Absolutnie wszystkie gry mają achievmenty, które można porównywać z innymi graczami.

Opublikowano

Odnośnie płatnego Live.

Prawda, jest płatny, ale net w 360 ma też sporo plusów.

- Każdy ma headset. Niby to 5zł różnicy, ale te grosze robią taką różnicę, że przy niemal każdej grze ludzie gadają.

- Live Party. Niby pierdółka, ale często na to jestem zapraszany. Można grając sobie w coś na singla pogadać z ludźmi z forum na dowolny temat.

- Głosowe wiadomości. Dużo łatwiej wysłać głosową wiadomość, niż pisać padem na wirtualnej klawiaturze.

- Można wysyłać tradycyjne wiadomości z komputera.

- Sporo obniżek dla posiadaczy gold, w tym masa darmowych rzeczy. Czasem nawet pełnych gier.

- Każda gra arcade i indie (twórców niezależnych) ma wersję próbną.

- Nie ma procesu instalacji po ściągnięciu. Wszystko jest w locie. Ściągasz i grasz.

- Last.fm, facebook, SkyTV, filmy HD. Niestety nie w Polsce.

- Games on Demand. Mamy wybór. Albo wersja pudełkowa, albo wersja cyfrowa na dysku.

- Niektóre gry mają lepszy online na 360 - najlepszym przykładem jest rewelacyjny VF5.

- Absolutnie wszystkie gry mają achievmenty, które można porównywać z innymi graczami.

Live Party to nie po(pipi)ka. W FPSach jedyna sluszna komunikacja. * zawodnikow z Twojej druzyny w ciaglym kontakcie. Na PS3 nie dosc, ze komunikacje jest z(pipi)ana, to jeszcze czesto nikogo nie slychac.

Wszystko mozna robic z komputera, dodawac znajomych, wysylac wiadomosci, sprawdzac, w co aktualnie graja, jakie maja osiagniecia, porownywac wyniki w danej grze. Mega przydatna rzecz. Widzisz kumpla, piszesz zeby poczekal i za 5 minut odpalasz konsole. Grasz w turnieju FIFE i czekasz na przeciwnika - masz podglad z kim aktualnie gra i jaki jest wynik ! Zreszta - cala strona PSN jest przy XBOX.COM po prostu mega zacofana.

System trofeów jest bardziej przejrzysty, widzisz bowiem kto jest jakim graczem, np. może jeden mieć pier.dylion brązowych pucharków, a inny kilkanaście, ale złotych. Ponadto widzisz, że ktoś ma platynę, i obecność jej to dobra motywacja do jej zdobycia ;) System levelowania (widzisz levele innych) i synchronizacja z Homem przeważają szalę.

a kto uzywa HOME ? :teehee: To to dopiero jest z(pipi)any projekt SONY. Zreszta, w achivementach masz to samo, bo widzisz, kto ile ma punktow na 1000 dostepnych. Wiec nie wiedze za specjalnie przewagi w pucharkach, a sam fakt ze za kazdym razem musze czekac by cokolwiek porownac po prostu wkurza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.