Fenix 3 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Numer dostępny od 21.12 (wtorek) Embargo to embargo. Numer ma swoja premiere 21 grudnia. Przed przerwa swiateczna zdazycie jeszcze jednak sie w niego zaopatrzyc (mam nadzieje, ze nie przepadniecie w Wietnamie i znajdziecie choc chwile na wyskok do kiosku). Numer lezy juz w magazynch kolporterow i czeka na swoja premiere. Prenumerata dzisiaj powinna dotrzec do odbiorcow. Zalezy jednak czy listonosz przebije sie przez zaspy. Milej lektury. [Fenix] Dwie okładki i dwa ważne tematy. Czeka na Was playtest Mortal Kombat, którym Amer jest zachwycony, jak również faktem, że jednym z nowych wojowników będzie Kratos z God of War. Ed Boon szykuje udany reset serii. Ogrywamy również krótki kod zbliżającego się FPS-a pt. Homefront, którego twórcy w dużej mierze celują w target serii Call of Duty. Porządny scenariusz, bardzo odważne, wręcz kontrowersyjne sceny i kilka świeżych patentów (głównie w multi). Czy THQ ma szanse z Activision? W marcu poznamy odpowiedź. W dziale recenzji pierwsze skrzypce gra oczywiście Gran Turismo 5. Grę Polyphony mieliśmy okazję przetestować bardzo dokładnie, a werdykt zajął pełne 8 stron (a w konkursie można wygrać GT5 Signature Edition!). Przy okazji porównaliśmy z GT5 dostępne na rynku wyścigi: Forzę 3, NFS: Hot Pursuit i zbliżający się Test Drive Unlimited 2, który mieliśmy okazję ograć i jako jedyne medium na świecie uzyskaliśmy zgodę na ściągnięcie shotów prosto z gameplayu. (...) Nie pamiętam kiedy w ostatnim czasie było tyle dobrych gier na konsolę Wii. Wystarczy powiedzieć, że najwyższą ocenę w konsolometrach ma właśnie platforma Nintendo. Mało tego - większość tytułów skierowana jest do graczy hardkorowych. Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni. W numerze oprócz tego znajdziecie wielki artykuł opisujący wizytę gracza, w tym przypadku Mazziego, w Tokio. Wiele różnych ciekawostek, opisów sytuacji, przykładowych cen itd. Lektura na zimowe wieczory. (...) Jesteście zainteresowani jak w praktyce sprawdza się Europejska Akademia Gier w Krakowie? Sprawdziliśmy to i wiemy, że studenci mieli większe oczekiwania. (...) A w Listach aż 5 komiksów, Cysio i Kleju wracają! A zatem Zapraszam do lektury życząc w imieniu całej redakcji Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! RECENZJE PS3 Apache: Air Assault Create Gran Turismo 5 Nail'd Prince of Persia Trilogy Splatterhouse The Sly Trilogy Tron: Evolution Two Worlds II WWE SmackDown vs. Raw 2011 X360 Apache: Air Assault Create Dance Evolution Dance Paradise Deadly Premonition Gray Matter MotionSports Nail'd Sonic Free Riders Splatterhouse Tron: Evolution Two Worlds II WWE SmackDown vs. Raw 2011 Wii Create Donkey Kong Country Returns Epic Mickey GoldenEye 007 Kirby's Epic Yarn Michael Jackson: The Experience Sonic Colours POCKET Call of Duty: Black Ops Golden Sun: Dark Dawn GoldenEye 007 BEZ TEKTURY Battlefield: Bad Company 2 - Vietnam Dead Nation CO NOWEGO? CO NOWEGO SHIFT 2: Unleashed The Conduit 2 The Cursed Crusade Tomb Raider Uncharted 3: Drake's Deception PLAYTESTY Bulletstorm Homefront Mortal Kombat Test Drive Unlimited 2 POZOSTAŁE HARDKOR Biegaj, skacz i... przeżyj Gracz w Tokio Graczpospolita Nauka w Europejskiej Akademii Gier Od gracza dla graczy Okiem maniaka Powrót do przeszłości - Magnavox Odyssey Szmugler To było grane WARTE UWAGI Gry wykastrowane Konkurs Epic Mickey Konkurs Gran Turismo 5 Król symulatorów Porównanie gier wyścigowych Region filmowy Wywiady PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! Cytuj Odnośnik do komentarza
zalef88 53 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 No w końcu zapowiedź nowego numeru Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) W reckach trochę sucho w sumie to tylko Gran Turismo 5 za to publicystyka pewnie fajna (szczególnie relacja Mazziego z Tokio).I Kratos w Mortal Combat, za(pipi)iście ! Okładka z Homefront fajna a z Mortalem sztampa. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
wirusek 1 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Porównując okładki to pierwsza miażdży drugą w przed biegach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Wolałbym dorwać okładkę z Mortalem tylko ten róż wtf. Najciekawiej zapowiadają się playtesty (MK!, TDU2, Bulletstorm), szkoda, że nie ma L.A Noire ;/. Recka GT5 m,kay, zapowiedź Tomb Raidera no i oczywiście U3 ale jakoś tak biednie jak na grudniowy/styczniowy numer ;]. No nic byle do jutra. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
ziombel 4 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Njalepsza była okładka z programu Urala z PPE Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Fajnie, że jest playtest MK. Okładka z Subem i Kratosem zajebista, zdecydowanie najlepsza w tym roku. Niepotrzebny był ten oczojebny róż, ale i tak jest bardzo dobrze. Mam nadzieję, że to z nią znajdę numer, a nie z tym czymś wyżej. ;] Wii jak widać ma w tym miechu najlepsze gry (Donkey, Kirby, Epic Mickey). Cytuj Odnośnik do komentarza
AiszA 91 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Jeśli miałabym wybierać, to na pewno pierwszą opcję - okładka klimatyczna, taka z dreszczykiem Zawartość też niczego sobie, choć aczkolwiek wybiórczo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Choc aczkolwiek? Co to za potwor? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Choc aczkolwiek? Co to za potwor? Z bagien perhaps? Anyway, okładki kozackie, choć pierwsza minimalnie lepsza, a okładka z Mortalem lepiej wyglądałaby Kratos vs Sub-Zero face in face Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Mi też bardziej podchodzi ta z Homefront. Całkiem klimatyczna ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Zax 1 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Choc aczkolwiek? Co to za potwor? O ile rozumiem strofowanie zgredów za potknięcia językowe, to nie potrafię pojąc po co wytykać takie małe błędy innym graczom. Forum to miejsce na luzacką wymianę poglądów, a nie dysertacje naukowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Racja... niby. Ale takie babole az rzucaja sie w oczy - piszemy choc lub aczkolwiek, choc aczkolwiek jest niedopuszczalne. Mysle, ze to nic zlego jak ktos kogos poprawia ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Wolny 29 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Wkońcu coś o nowym mortalu ;] Mam nadzieje że Amer napisze coś o jakichś nowych postaciach ;p Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Wolny Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Okładka z Homefront miażdży beret! Bardzo mnie ucieszyło że zrecenzowaliście Deadly Premonition. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zax 1 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Racja... niby. Ale takie babole az rzucaja sie w oczy - piszemy choc lub aczkolwiek, choc aczkolwiek jest niedopuszczalne. Mysle, ze to nic zlego jak ktos kogos poprawia ;] Masz rację, ale zwróć uwagę na ton tego poprawiania. Można to zrobić bez pytań retorycznych i innych chwytów erystycznych Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Będzie co czytać w Święta. Najbardziej ciekawy jestem Homefront, bo mam nadzieję, że musiał sobie zasłużyć na umieszczenie na okładce, czymś więcej niż tylko robieniem taniej sensacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 prenumerata przyszła , będzie co na kiblu czytać. No i artykuł o Tokio zapowiada się fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Ile jest stron o MK? Cytuj Odnośnik do komentarza
KamileQ 27 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Muszę zmusić kumpla, żeby kupił sobie GT5, bo chciałem sobie zagrać. A numer zapowiada się bardzo dobrze. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez KamileQ Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Prenumerata dziś dotarła , po przejrzeniu magazynu jest nie źle, jak zwykle sporo ciekawej publicystki, zabieram się właśnie do czytania recki GT5 Ile jest stron o MK? 4 str. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Ile jest stron o MK? 4 str. No to grubo, myślałem, że będą dwie. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
__bercik07 202 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ale BABOL ;p Forza 3 chodzi w 60 fps a nie 30 <_< jako fanboy f3 zadam by polecialy za to glowy... Cytuj Odnośnik do komentarza
ziombel 4 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ale BABOL ;p Forza 3 chodzi w 60 fps a nie 30 <_< jako fanboy f3 zadam by polecialy za to glowy... hehe no tez mi się zdajze ze 30 to coś za mało Cytuj Odnośnik do komentarza
K@t 116 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Cóż, przyznam, ze trochę mnie zawiodła Zaxowa recka Two Worlds 2. Może nie jest to tytuł wybitny, ale po tylu zapowiedziach i dość wysokich oczekiwaniach, spodziewałem się co najmniej trzech stron wyczerpującego tekstu. A tak są dwie strony, na których więcej jest screenów niż samej treści. Ostatecznie dowiedziałem się w sumie tyle, ile już wyczytałem na forum, a wielu interesujących kwestii (przykłady tych nowatorskich questów? konkretne błędy i bugi? więcej o multi?)po prostu zabrakło. To o tyle rozczarowujące, bo o RPGach Zax potrafi się rozpisywać jak mało kto ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi