Jump to content

Recommended Posts

Poyebało...Xbox ma najwygodniejszego pada, a Ci się czepiają. W sumie to ja też nie używam krzyżaka, czasem tylko do zmiany broni. Nie grywam w badziewne bijatyki :thumbsup:. Co do tematu - normalny i ten sam pad, tylko inne kolory przycisków i chromowany krzyżak, a kasa oczywiście wyższa.

Edited by Spyker
  • Upvote 1
  • Downvote 5

ch,uj to kogo obchodzi ze nie uzywacie, a sam krzyzak to nawet do nawigacji w menu sie nie nadaje, a co dopiero jakis gier (nie bez powodu go poprawili, chociaz widac ze chca dodatkowo zbic na tym kase)

co do zmian w padzie:

1. jest duzo lepszy krzyzak

2. analogi sa troche inne (na lepsze)

3. analogi i spusty dzialaja jeszcze lepiej

4. wyglad pada duzo lepszy imo

tyle zmian co w necie sie dowiedzialem, ale wolalbym dostac bardziej rozbudowana opinie jakiegos rodaka, ktory osobiscie go dokladnie przetestowal i porownal ze starym

rozumiem, ze w psxe nie ma co teraz liczyc na test, puki polski microsoft go nie "fundnie"?

• 1 month later...
  • 1 month later...
Guest donsterydo

Odświeżając trochę temat - mam nadzieję, że ten pad Razer Onza Tournament Edition jest wart swojej ceny bo specjalnie pod niego zmieniłem zamówienie na Mortal Kombat z PS3 na X360. Zastanawiałem się nad tym nowym padem od M$, ale nie mam zaufania do łączonego krzyżaka - wolę płaskie, osobne przyciski kierunkowe.

Don, a nie myslales nad przejsciowka na duala? A jesli ktos nie trawi przejsciowek, to ze swojego doswiadczenia z padami (mialem chyba wiekszosc na Xa :rolleyes:), moge polecic niebieskiego pada od hori. D-pad ma fenomenalny, ale za to triggery wieja chinszczyzna. W kazdym razie w VF5 sprawdzil sie niezle.

Chryste, czy oni nie moga zrobic tego krzyzaka jak w PS? Przeciez w boxie tragedia jest. Joypad z PS3 za maly do moich rak i niewygodne spusty, w boxie wszystko pieknie ale ten krzyzak w bijatykach do du.py. Ych!

No wlasnie nie moga, bo to jest opatentowane ;)

Guest donsterydo

easye: Wiem, ale to daje jednak tylko to, że przez przypadek nie naciśniesz innego kierunku niż zamierzony, jednak kształt samego krzyżaka jest niezmieniony i do tego wszystkie kierunki są nadal połączone. Wolę rozwiązanie zastosowane w Onza czyli osobne przyciski kierunkowe i bardziej płaski kształt. Pomijam już pozostałe ficzery jak regulowany opór analogów i dodatkowe dwa programowalne przyciski (już wiem, że w Halo: Reach prawdopodobnie przypiszę im kucanie i zoom :) ), które mogą się bardzo przydać chociażby w FPS'ach.

yaczes: Myślałem nad przejściówką, ale jakoś wolę dedykowanego pada (w bijatykach przynajmniej opisy ciosów zgadzają się z tym co jest na padzie :D ). No i jak napisałem powyżej pozostałe ficzery są bardzo interesujące.

Edited by donsterydo

Zafundowałem sobie nowego pada od MS i po krótkich testach stwierdzam, że jest rewelacyjny. Co prawda nie gram hardkorowo w mordobicia, ale odpaliłem DOA4 i komfort gry znacznie wzrósł. W dodatku teraz trwa promocja na akcesoria MS i można go wyrwać za 180 złotych (Ultima).

• 2 weeks later...

"razer onza tournament edition" - ktoś kupił już ten pad ? - mnie on interesuje

głównie ze względu na analogi stawiające opór (mam nadzieję na działanie będzie

zbliżone do analoga z N64) i poprawiony krzyżak .

Jak ktoś go dłużej potestował (lub czytał recenzję) to proszę o info ,

szczególnie w porównaniu do oryg. pada z x360 i do krzyżaka zPS2/PS3 .

Gdzie go najlepiej/najtaniej kupić w polsce ?

Guest donsterydo

Ten pad w Polsce jeszcze nie miał premiery. Mam złożonego preordera i na 7 dni przed spodziewaną premierą mam dostać e-maila o potwierdzenie zamówienia - na dzień dzisiejszy takowego nie dostałem.

Ten pad w Polsce jeszcze nie miał premiery. Mam złożonego preordera i na 7 dni przed spodziewaną premierą mam dostać e-maila o potwierdzenie zamówienia - na dzień dzisiejszy takowego nie dostałem.

Ma mieć premierę w tym miesiącu , czyli lada dzień .

Będziesz kupował tą wersję lepszą/droższą , z regulowaną "siłą" analogów ? ; i gdzie go zamówiłeś ?

Rozumiem że jak tylko go "ograsz" to napiszesz obszerną recenzję ? - ja

w każdym razie czekam :) .

Pad ma (mieć) dużo nowych funkcji i ulepszeń więc jest (ja mam)

dużo oczekiwań ; zastanawiają mnie także te 2 dodatkowe L i R .

Edited by Paweł Dziuba