Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Featured Replies

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Wyświetleń 512 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ej żeby nie było że ja gre kupowałem ubrany w byle co - dziś tylko jedna koszulka mogła być grana         zresztą na tym zdjęciu jest cała historia mojej styczności z MGS koszulka była w edycj

• spoko, wydrukuje sie alternatywna okładke na papierze kredowym i bedzie ok   

• Misji glownych jest rowne         No i jest platyna w mesjaszu Zmiescilem sie jeszcze w przedziale 0.1% no-life'ow ktorzy ja maja xD  

Opublikowano

dobrze że będzie również dżungla (w Afryce?) bo człowiek szybko znudzi się samym piachem i jaskiniami. no i miło gdyby pojawiły się jakieś górskie, ośnieżone szczyty, z obowiązkowymi niedźwiedziami, pumami i kozicami

Opublikowano

Ogólnie widzę na GAFie, że rzekomo wyciekło trochę detali nt. TPP, chyba najwyższy czas zapomnieć o tematach związanych z grą do momentu premiery. 

Opublikowano

Ogólnie widzę na GAFie, że rzekomo wyciekło trochę detali nt. TPP, chyba najwyższy czas zapomnieć o tematach związanych z grą do momentu premiery. 

Już tak blisko premiery, że ja zaprzestalem zupelnie ogladanie gameplayow itp.

Ja to po prostu odpale i połkne w całości razem z platyną :platinum:

Opublikowano

Panowie skąd najlepiej zamówić grę? I czy jest sens jesli nie grało się w żadną poprzednią częsć (GZ nie liczę)? Dodam, że oglądałem gameplaye itp i bardzo mi się to podoba.

Opublikowano

gierka zapewne będzie świetna gameplayowo więc sens jest, ale jednak w mgs fabuła ma bardzo duże znaczenie i jest mocno poryta, nawet ci co przeszli każdą gre kilka razy nie zawsze obczajają o co chodziło

jeśli nie planujesz grać w poprzednie części to na jutubie znajdziesz dosyc dokładne wyjaśnienie fabuły poprzednich części (filmik trwa 17 godzin xD)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Ja myślę, że warto nawet jak nie grałeś w poprzednie części. Phantom Pain będzie miał duży nacisk na gameplay i zapowiada się, że to on będzie trzonem gry, a fabuła nie będzie aż tak wyeksponowana jak w poprzednich częściach (np. rozmowy przez codec zepchnięte do roli kaset). Pewnie nie zrozumiesz paru wątków, nie będziesz emocjonalnie przywiązany do postaci i wydarzeń, ale to nie powinno przeszkodzić w tym, żeby cieszyć się resztą. To nie jest MGS4, gdzie rozwiązanie kwestii fabularnych było głównym założeniem gry.

Opublikowano

codec był stopniowo spychany już od trójki, w PW również były kasety

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

W sieci sklepow GameStop pojawily sie juz pierwsze limitowane edycje konsoli PS4 :

https://www.gamestop.ie/Cart/Index

Zamawiam, a Wy !

na Amazonie jeszcze cisza.

sc2hsrdh.png

Najwyżej się rozmyślę jeszcze.

Da sie online tak zrobic, czy tylko w sklepie?

Opublikowano

Właśnie online tak zamówiłem. Wolę dać te €5 zaliczki i odebrać 1go w sklepie żeby nie czekać 2-3 dni na paczkę.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Pojde Twoim sladem, chodz na stronce gwarantuja Day1 :-)

PS

A ja myslalem, ze GS to gwarancja towaru itp.

Opublikowano

Nie no cena bombowa ale nie wysyłaja poza wyspy. :( W Finlandii wszędzie po 499, czekam na ofertę Amazona...

Opublikowano

Nie no cena bombowa ale nie wysyłaja poza wyspy. :( W Finlandii wszędzie po 499, czekam na ofertę Amazona...

Pomyśl jeszcze o gwarancji. Niby wszędzie w servisie można, ale jak coś będzie nie tak to od reki wymienia na nowa. 

Opublikowano

Pany, do premiery jeszcze tylko miesiąc. Właśnie robię zamówienie na koszulki z motywami mgs by być gotowy na day 0.

Najbardziej mnie martwi to jednak, że telenowela Konami vs. Kojima może nigdy się nie skończyć i nikt niczego się nie dowie.

Chyba, że Hideo napisze biografie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oj tak jeszcze tylko miesiąc do najbardziej wyczekiwanego tytułu generacji :) też już zacieram rączki na swój pre order limitowany :)

Opublikowano

Zamówił ktoś edycje z ręką?

A tak w ogóle, to wiadomo skąd Big Boss ma tą rękę, tzn. wiadomo do kogo wcześniej należała, ale co się stało, że trafiła do BB?

Opublikowano

ja nawet nie widzialem gameplayow z e3 i dalej konsekwentnie omijam ten temat, nagrania i newsy, jeszcze tylko miesiac silnej woli i nirvana

Opublikowano

Mother base będzie ogromne:

CLOgLjrVAAEc9wY.jpg

Wracając na chwilę do limitowanej konsoli - ciekawe jak będzie rzeczywiście wyglądała, bo zdjęcia pokazywane do tej pory są drastycznie różne:

b_vmiljuuaactph7goza.jpg

CKo_Yd_UwAA74Lv.jpg

Jeśli tak jak na pierwszym zdjęciu, to na pewno anuluję pre-order. 

Dodatkowo szkoda, że nie będzie cała matowa, jak te nowe modele, skoro to ma być najnowszy model konsoli.

Edytowane przez Hela