Opublikowano 9 lipca9 lip 3 hours ago, gtfan said:tymczasem Kia i w chu innych budzetowych marekTylko bez drucików poproszę. Ford serwuje z drucikami i ok można się przyzwyczaić, ale nie lubię tego rozwiązania, bo mając garaż, i tak mogę policzyć na palcach jednej ręki okazje do skrobania szyby w ciągu jednej zimy.Podobnie z podgrzewaną kierownicą - już wolałbym chłodzoną na lato.
Opublikowano 9 lipca9 lip 37 minut temu, Mustang napisał(a):Tylko bez drucików poproszę. Ford serwuje z drucikami i ok można się przyzwyczaić, ale nie lubię tego rozwiązania, bo mając garaż, i tak mogę policzyć na palcach jednej ręki okazje do skrobania szyby w ciągu jednej zimy.Podobnie z podgrzewaną kierownicą - już wolałbym chłodzoną na lato.no mi te druciki przeszkadzały parę dni, a samego podgrzewania nie użyłem nigdy :D
Opublikowano 9 lipca9 lip 59 minut temu, Mustang napisał(a):Tylko bez drucików poproszę. Ford serwuje z drucikami i ok można się przyzwyczaić, ale nie lubię tego rozwiązania, bo mając garaż, i tak mogę policzyć na palcach jednej ręki okazje do skrobania szyby w ciągu jednej zimy.Podobnie z podgrzewaną kierownicą - już wolałbym chłodzoną na lato.Miałem te druciki w Fieście, szybko się człowiek przyzwyczaił. Problem był inny: przez 5 lat jak miałem samochód użyłem tego może... ze 3-4 razy?
Opublikowano 9 lipca9 lip Ja znam te druciki z Kugi taty. Jeździ się normalnie, ale to trochę jak jeżdżenie z owadami na szybie - można, ale bez nich jest lepiej. Podobno VAG ma jakiś system bez drucików, ale nie miałem okazji testować. Ogólnie te szyby fordowskie to były fajne w latach osiemdziesiątych, kiedy zimy były surowsze, a auta nie miały klimy (którą obecnie rozwiązała problem parowania). Dzisiaj naprawdę trzeba parkować regularnie w zimnym miejscu i wstawać rano, żeby to miało sens.
Opublikowano 9 lipca9 lip Ja jestem mega zadowolony z podgrzewanej szyby i kierownicy. Samochód stoi pod chmurką i rano bez szkrobania, z ciepłymi rączkami jakoś lepiej się jedzie do roboty. Nitki widać nawet na nagraniach z kamerki ale podczas jazdy mi nie przeszkadzają.