Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSVita News

Featured Replies

Opublikowano

Ja w następnym miesiącu stawiam na Revelations2. Pełnoprawny RE w kieszeni? Już jedynka na 3DSie to było coś, a dwójeczka? Dajcie jeszcze RE4 w remake'u i mogę umrzeć :obama:

Czy ma ktoś listę AAA na Vitę na ten rok?

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 163,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Uwazam ze zarówno 3DS jak i Vita sie wzajemnie uzupelniaja w takim stopniu ze nie powinno sie ich stawiac na przeciwko siebie jako rywali. Obie konsole oferuje wiele ciekawych i wyjatkowych tytulow.

• na konfie pokazali dzis min: - nowy kolor vity - nowy soft z mozliwoscia ustawiania theme - aplikacja live from playstation - nowy YS na ps4/vita - nowy Senran Kagura na ps4/vita - God Eater 2 B

• thevitalounge - najlepsza internetowa stronka fanowska o vicie od zeszlego roku wydaje swoj miesiecznik o tej konsolce (do zamowienia u nich w sklepie na stronce), od paru dni udostepnili za darmo cyf

Opublikowano

pod koniec tygodnia w kkw premiera mial digimon cyber sleuth - prawie wszystkie sklepy wyprzedaly swoje kopie, niektore nawet rozdaly wszystko w zamowieniach przedpremiorych, famitsu dalo 34/40 (8/9/9/8) - ehhhh wielka szkoda, ze namco dalej milczy w sprawie wersji angielskiej

Opublikowano

Gracze tez bardzo wysoko oceniaja na gamefaqs, byla petycja i uzbierali wymagana ilosc glosow, mysle ze doczekamy sie ang wersji.

Opublikowano

jutro wychodzi vitowy port soldner-x2 - ponoc solidnie dopakowany i swietnie sportowany w 60fps, takie gry idealnie pasuja pod przenosniaka

https://youtu.be/B0Ki7YexAbQ

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

o lol, wlasnie podczas jakiegos eventu w kkw sony powiedzialo, ze ostatni soft 3.50 do naszej konsolki odblokowal 30% wiecej ramu dla gier (pewnie optymalizacja softu konsoli + wyciecie ostatnich aplikacji, ktore byly pamieciozerne) - jaskolki to pewnie z tego newsa nie czyni i gier aaa jak nie bylo tak nie bedzie ale moze przynajmniej nowsze gry (czytaj indyki) budowane juz w oparciu o ta nowinke beda trzymac czesciej betonowy framerate

Opublikowano

idealnie jakby wyszly patche do starszych gier - takim borderlandsom te 30% ramu do frameratu by sie przydalo, taki fm2014 tez by pewnie mial szybsze loadingi, np taki wipeout moze by wyciagal wiecej niz 30fps itp

pewnie z uwagi na to, ze vita jest martwa dla zachodnich devow nic takiego nie doswiadczymy i dopiero przyszle indyczki z tego beda korzystac lub trzeba sie modlic by ktos ta vite zlamal i sladem dodatkowych hercow w psp udostepnil ta moc w starych grach przez homebrow

Opublikowano

no wątpię, żeby dodali obsługę tego ramu do Borderlandsów :/ muszę je w końcu kupić swoją drogą. Może dla takeigo KZ: Najemnik dorzucą 

Opublikowano

Nigdy, Vita to zakup z którego jestem w 100% zadowolony i nie żałuję, że kupiłem. Żałuję tylko, że nie kupiłem wcześniej 

Opublikowano

Fajnie, że dali większy power dla ramu. Niestety, nigdy nie zobaczymy tego w praktyce. A Vita to super sprzęt. 3DS XL to przy niej szrot i prędzej to sprzedam niż Vite.

Opublikowano

Czyli wszyscy są zgodni - Vita to najpiękniejsze zombie ever.

Opublikowano

idealnie jakby wyszly patche do starszych gier - takim borderlandsom te 30% ramu do frameratu by sie przydalo, taki fm2014 tez by pewnie mial szybsze loadingi, np taki wipeout moze by wyciagal wiecej niz 30fps itp

pewnie z uwagi na to, ze vita jest martwa dla zachodnich devow nic takiego nie doswiadczymy i dopiero przyszle indyczki z tego beda korzystac lub trzeba sie modlic by ktos ta vite zlamal i sladem dodatkowych hercow w psp udostepnil ta moc w starych grach przez homebrow

ciekawe czy będą remastery

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

o wow :) ktos tu kiedys pisal, ze to ponoc goty seria jrpg, nice ze bedzie po angielsku

Opublikowano

6 część serii Kiseki, a generalnie 11 cyklu Legend of Heroes.

Warto - skoda tylko że Cold Steel 1 jest najsłabszą częścią( temat szkolny zawsze nudny), ale 2 już w pełni wynagradza.

Możesz na PSP, albo PC kupić TiTS FC i samemu zobaczyć  jak się gra ( w tym że system od tej części jest najsłabszy- wiadomo początki)

o wow :) ktos tu kiedys pisal, ze to ponoc goty seria jrpg, nice ze bedzie po angielsku

Przypominam kto dawał delikatne aluzje że tak będzie .

potwierdzili wersje eu/us? vita sie robi super mocna jesli chodzi o jrpg, zapowiedz goni zapowiedz

Xsee będzie wydawał - pewnie będą chcieli przeskoczyć pozostałe części ( co będzie wredne) i wydać na nowsze konsole. Zawsze Sony może się wtrącić - przetłumaczyli Sen no Kiseki  na chiński.

Patrząc na spuszczanie się wiary nad FF15 - grafika znaczy dla graczy rpg więcej niż reszta.

Japoński Trailer Sen 1:

Edytowane przez kypq

Opublikowano

Kypq trails in the sky uwielbiam, nie skonczylem co prawda jeszcze ale dla mnie jeden z lepszych rpgów w jakie dane mi bylo grac, mam zamiar od nowa zaczac bo zapomnialem troche fabuly.  Trzeba bedzie wkoncu sie tym zajac :banderas:

Opublikowano

Kypq trails in the sky uwielbiam, nie skonczylem co prawda jeszcze ale dla mnie jeden z lepszych rpgów w jakie dane mi bylo grac, mam zamiar od nowa zaczac bo zapomnialem troche fabuly.  Trzeba bedzie wkoncu sie tym zajac :banderas:

Pamiętaj że SC już w październiku.

Oficjalna  linia czasu  serii.

original.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie przewijać tylko klikać an platformę bo  ich sklep www ma ograniczenie gier i wszystkich nie wyświetla :/ .