Don_Pedro 5 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Skonczylem wlasnie czytac recenzje Uncharted:GA w najnowszym PSX Extreme i jestem zażenowany. Nie chodzi o jakosc tekstu, a raczej o dziwne podejscie autora do oceny koncowej. Po pierwsze - recke czyta sie swietnie, ale jest ona zbyt krotka. Po drugie - Kilu wypowiada sie o grze w niemal samych superlatywach, chwalac przy tym oprawe graficzna - pełna szczegolow, piekna, z fantastycznymi widoczkami i swietnie wykonanymi postaciami... dajac temu aspektowi ostatecznie 8/10. WTF??? Rozumiem ponadto, ze gra jest casualowa, szkoda, ale mimo to wszystko zagralo - mamy 8-10 godzin zabawy na najwyzszym poziomie - wnioskuje z tekstu. Ocena koncowa - 8/10. Czytam PE od wczesnych czasow PS2, miesiac w miesiac, wiem ze Kilu to wymagajaca "bestia", ale niech chociaz czasami aurgumentuje zanizona note gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 no chyba nie... napisał ze początek jest ładny, a potem jest gorzej, że jest nie równo graficznie, widać poszarpane krawędzie itd, nie wiem jak czytałes tą reckę. poza tym zjechał "dotykowe" sekwencje więc imo się zdziwiłem, że AŻ 8/10 wystawił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 ktoś gra ? jak wrażenia ? Naprawdę taka spokojniejsza ? Bo właśnie to mnie najbardziej jara w tej części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Karol_1985 17 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Wiecej Tomb Ridera , Mniej Gears Of War Balon , jako miłosnikowi platformowek moge Ci szczerze polecic, ale,...... grałem dopiero ok 3h Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 no ja też około 3h spędziłem w grze i nieźle się gra, klimat jak to w uncharted no i zdecydowanie mniej strzelania przynajmniej na początku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Gram sobie w uncharted, pierwsze co sie rzuca to tragiczny dubbing pani pogodynki gardias, bez emocji duka tekst z kartki, zero charyzmy. Tak to gra wygląda "porządnie" graficznie dobrze, momentami są babole i kanty, ale widoczki i oświetlenie "robią robote", ficzery dotykowe imo wrzucone na siłę tak jak w u1 na ps3 wykorzystuje sixaxis, za to snajperką bardzo fajne sie strzela, mogli by coś takiego na dużej konsoli dać, fajny motyw z zagadkami, puzzlami i szukaniem pierdółek których jest sporo. wracając do sterowanie mam kłopoty z strzelaniem, mianowicie z prawą gałą odpowiedzialną za namierzanie, pewnie to kwestia wprawy ale strzelenie head shota z guna to tylko przypadkiem u mnie wychodzi. poziom trudności jest żenujący, gram na hard, i jest ultra prosto, wszystkie te ficzery dotykowe tak ułatwiają grę, że małpa z zespołem downa przeszła by gre na hardzie. Podsumowując, mamy typowe uncharted, fajna historia, kiepskie strzelanie, kiepską lokalizację, dużo skakania, zagadek i pierdółek do zbierania, nie równe lokacje (jedna lokacja wygląda ślicznie by zaraz dostać po oczach potworkiem) dla fana pozycja obowiązkowa, jako tytuł startowy okej, boli mnie jednak cena tego tytułu, imo nie jest warta tych ~180zł, ale to tytuł startowy i pewnie zaraz szybko stanieje, więc są rozgrzeszeni, dla mnie takie 7/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sentryandy 2 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jak Ci się źle strzela ustaw mniejsza czułość,ewentualnie włącz auto aim. Co do ficzerów... są to źle!?, a jakby ich nie było to też byłoby źle że takie możliwości konsoli gra nie wykorzystane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 są wrzucone na siłę w miejscach gdzie nie powinny byc, jak np cięcie maczetą kawałka szmatki żeby przez nią przejść (ręką przecież nie mozna odgarnąc wiszącej szmaty tylko machać jak debil maczetą by ją pociąć) wszytskie inne walki wręcz, reloady i wykorzystanie lin jest okej, mówię o miejscach gdzie są z doopy. auto aim jest dla pedauff, nie po to gram na hardzie by gra jeszcze za mnie celowała, wystarczy że gra sama za mnie skacze i wspina. Cytuj Odnośnik do komentarza
sentryandy 2 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 To pozostają Ci ćwiczenia z gałką. Cytuj Odnośnik do komentarza
K_J 4 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Według mnie gra jest świetna, klimatem zbliżona do U1. Wykorzystanie możliwosści konsoli bardzo dobre (czujnik ruchu, ekrany dotykowe, kamera). Jeżeli chodzi o grafikę to ja nie mam do czego się przyczepić - może ze względu na wiek już wzrok nie ten Dodatkowo jeżeli chodzi o ilość zagadek, układanek, poszukiwania skarbów to wydaje mi się, że bije U1,U2,U3. Polska lokalizacja też wypada dobrze. Szkoda tylko, że nie można podejrzeć czasu gry jak to miało miejsce na PS3 chodzi o informacje z save'a. Tak w ogóle to wiecie gdzie znajdują się zapisy stanów gier? Aktualnie jestem w rozdziale 16 i na tą chwilę gra otrzymuje 9.5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Można włączyć Angielski dub i napisy PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suboshi 3 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mats360 0 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Gram sobie w uncharted, pierwsze co sie rzuca to tragiczny dubbing pani pogodynki gardias, bez emocji duka tekst z kartki, zero charyzmy. Tak to gra wygląda "porządnie" graficznie dobrze, momentami są babole i kanty, ale widoczki i oświetlenie "robią robote", ficzery dotykowe imo wrzucone na siłę tak jak w u1 na ps3 wykorzystuje sixaxis, za to snajperką bardzo fajne sie strzela, mogli by coś takiego na dużej konsoli dać, fajny motyw z zagadkami, puzzlami i szukaniem pierdółek których jest sporo. wracając do sterowanie mam kłopoty z strzelaniem, mianowicie z prawą gałą odpowiedzialną za namierzanie, pewnie to kwestia wprawy ale strzelenie head shota z guna to tylko przypadkiem u mnie wychodzi. poziom trudności jest żenujący, gram na hard, i jest ultra prosto, wszystkie te ficzery dotykowe tak ułatwiają grę, że małpa z zespołem downa przeszła by gre na hardzie. Podsumowując, mamy typowe uncharted, fajna historia, kiepskie strzelanie, kiepską lokalizację, dużo skakania, zagadek i pierdółek do zbierania, nie równe lokacje (jedna lokacja wygląda ślicznie by zaraz dostać po oczach potworkiem) dla fana pozycja obowiązkowa, jako tytuł startowy okej, boli mnie jednak cena tego tytułu, imo nie jest warta tych ~180zł, ale to tytuł startowy i pewnie zaraz szybko stanieje, więc są rozgrzeszeni, dla mnie takie 7/10 Jak dla mnie pozycja obowiazkowa i zdecydowanie warta swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Dzisiaj mialem okazje pograc w Uncharted na PS Vita - przyznam, ze robi wrazenie. Widac troche niska rozdzielczosc i aliasing, poza tym gra jest bardzo ciemna, nie tylko level, w ktorym bylem bo widzialem wczesniej na screenach i filmikach, ze ta gra raczej taka jest - troche szkoda bo to przeciez nie jest jakas mroczna gra. Gralem zalediwe kilka minut, ale udalo mi sie nawet zdobyc trofeum. Ciekawe czy tutaj tak jak w stacjonarnych Uncharted po przejsciu gry dostaje sie materialy z procesu tworzenia gry - filmiki i artworki. Edytowane 25 Lutego 2012 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
soggare_PL 0 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Byłem dzisiaj w Manufakturze, i pod wypływem chwili kupiłem psv i uncharted. Nigdy nie grałem w żadną odsłonę tej serii, pograłem godzinkę i póki co jest fajnie opiszę dalsze wrazenia, po jakims czasie Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 giera właśnie skończona, wydaje mi się że jest nawet dłuższa od trzeciej części. Jakbym miał oceniać tą wersje do trzech poprzednich, to jest dużo lepsza od U1 i trochę słabsza od U2 i U3 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) na jakim poziomie trudności gracie ? Ja każde Uncharted zaczynam zawsze na hard, tu zrobiłem tak samo, jednak szybko zmieniłem na normal. Nie wiem czy to dlatego, że sterowanie jeszcze nie obczajone ale nie mogłem przejść 1 sekcji jak się wisi na tej płycie i trzeba wisząc tych 3 ziomków zdjąć. edit: ficzerów dotykowych nie używam jak coś. Edytowane 28 Lutego 2012 przez balon1984 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 nie wierze, gra jest banalna przecież, gram na hard i jeszcze ani razu nie miałem "zacięcia", kwestią jest imo zyebane sterowanie (prawa gała jakoś dziwnie reaguje), jestem przy 23 chapterze i juz sie nauczyłem nawet headshoty strzelać XD Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 nie no gra na Hardzie jest naprawdę łatwa i nie ma większych problemów z jej przejściem. Teraz zacząłem grać na najwyższym i jak na razie tez nie ma tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 To już sam nie wiem, 3-4 strzały i leżę (tam na początku jak uczą zwisać i strzelać w tam nie zgineliście ani razu ?, bez kitu na hard nawet nie miałem takich problemów w U3 w tych kilku trudniejszych momentach... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 nie żałuj amunicji podstawowej amunicji, zauważyłem że w większości akcji "zwisowych" amunicja gdy spadnie do zera, magicznie sie odnawia jako jeden pełny magazynek i tak w kółko w magiczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza
soggare_PL 0 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Ja też gram na hardzie, żeby odblokować kolejny pozion trudności. Jestem w chapterze 6, a pierwsza śmier od strzałów przeciwnika spotkała mnie w ch.5. Sterowanie prawej gały jest zdeka z(pipi)ane, ale i tak gra się przednio Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Dziś już lepiej wczoraj chyba byłem za bardzo zmęczony. Powiedzcie mi staracie się robić od razu wszystko na 100 % bo np zdjęcia trochę spoilują co ? tzn sprawdzenie co trzeba sfotografować, aha no i chronologicznie jak umiejscowione jest te Uncharted ? Cytuj Odnośnik do komentarza
soggare_PL 0 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Ja na hardzie przechodzę jak leci, po prrostu rozkoszuję się grą. Potem na wyższym poziomie będę robić platynę, a tym samym zbierać i fotografować wszystko. Za 4zł na ps store jest Treasure Map pack, gdzie masz zaznaczone na mapie wszystkie znajdźki - i powiem szczerze, zamierzam w to zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Kupiłem tą mapkę na PSS za 4zł i powiem, że warto. Wygląda to tak, że mamy zarys całego naszego "szlaku" w notesie i są zaznaczone miejsca gdzie trzeba coś zebrać/zrobić zdjęcie. Aktualnie gram na hardzie zbierając wszystko po drodze, a potem zostanie mi tylko najwyższy poziom i ewentualnie zabójstwa z broni jak czegoś nie wbiję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi