Opublikowano 5 stycznia 201411 l Ja otworzyłem dwie skrzynki z Frosti i wypadło mi 2x Berło Tronu (runiczny) i też nie da się sprzedać Jest jakieś oficjalne info odnośnie tej sytuacji czy już tak zostanie?
Opublikowano 5 stycznia 201411 l Ja już mam przy jednym itemie opcje sprzedaj (beczka Tusk'a ) przy obserwatorze dalej nie ma
Opublikowano 8 stycznia 201411 l A wiadomo czy w ogóle te itemy będzie sie dało sprzedać czy wydałem ponad 3 euro na nic i wypadło mi 2x to samo?
Opublikowano 8 stycznia 201411 l Wiadomo, że się będzie dało. Taka ciekawostka: w 95% przypadków przedmiot jest mniej warty od klucza, więc otwieranie skrzynek, żeby później sprzedawać itemy w markecie się nie opłaca.
Opublikowano 8 stycznia 201411 l Gra ktoś jeszcze w ranked? Ile byś nie próbował zawsze wychodzi jeszcze gorzej niż z rosjanami i meksykanami. Wracam do public matchmaking i random draft.
Opublikowano 8 stycznia 201411 l To u mnie na odwrót, rankedy póki co dużo lepsze niż normalne. Gram tylko CD na eu west, może to być powód. Edytowane 8 stycznia 201411 l przez noxious33
Opublikowano 8 stycznia 201411 l grałem captain's mode i captain's draft (mam problemy z solo, c'nie) w captain's mode często jakiś kosmita brał kapitana i wymyślał kretyński plan gry który rzecz jasna kończył się katastrofą (night stalker team carry; slardar support; dwa gankery w teamie; same squishy hiroły w drużynie etc.) w ogóle to co wyrabiają (nie wiedzą co który skill robi, chociaż można przeczytać o tym w minutę), wypisują i wygadują ludzie w ranked można porównać do czytania komentarzy na youtube spróbuję za jakiś czas tylko captain's draft w ranked; jak nie wypali to DZIĘKI VOLVO Edytowane 8 stycznia 201411 l przez DarealRadexHEJOO
Opublikowano 8 stycznia 201411 l Tylko ranked Captain's Draft <ok> solo staram się nie grać, a jeżeli już, to mashuje przycisk kapitana i jakoś to wygląda, o dziwo dużo kumatych nawet. Russians are DOTA 2 cancer jak coś, elo
Opublikowano 9 stycznia 201411 l 3 zwycięstwo w random draft (bez stresu, wystarczy nie karmić i używać chat wheel do 'careful!'; 'get back!', 'we need wards'). Potem mid lane lobby sparring z kolegą. Życzę powodzenia wszystkim którzy chcą się wybić z solo ranking do International. Serio. Powodzenia.
Opublikowano 9 stycznia 201411 l co ma granie ranked do wybijania się na TI? :O po prostu wydaje mi się, że w ranked jakoś 'poważniej' podchodzą ludzie do gry, ma być agro trilane, to jest agrotrilane, supporty supportuja, jeżeli jest przykazanie, że ma być roam, to jest roam i sypią się ganki. I to nawet podczas grania solo queue. oczywiście mowa o captains draft
Opublikowano 9 stycznia 201411 l porażka, porażka, porażka Nawet gdy zacząłem 5-0-0 jako dragon najt to reszta i tak musiała wszystko spi.erdolić. Włącznie z brakiem naciskania q,w,e,r i nieobecnością wardów (prosiłem o nie przez jakieś 20 minut).
Opublikowano 9 stycznia 201411 l http://dotabuff.com/matches/462241149 SUPPORT SHADOW FRIEND YOUR BEST FRIEND takie rzeczy tylko w low prio, znowu musiałem trzy mecze odcierpieć zaskakująco dużo cebuli w tych rejonach
Opublikowano 10 stycznia 201411 l http://dotabuff.com/matches/462735902 all pick solo ranked (no bo a ch.uj) czułem się zaszczycony supportując ten team polecam pozdrawiam edit: tak, wszyscy byli rosjanami Edytowane 10 stycznia 201411 l przez DarealRadexHEJOO
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Znowu post pod postem (moderatorko nie zabijaj!). Forum Doty 2 jest wpienione Ranked Matchmakingiem. Wychodzi na to, że system tak naprawdę polega na utrzymywaniu 50% w/l ratio dla każdego za wszelką cenę (włącznie z mieszaniem graczy o różnych poziomach). Dobry dowód na tą teorię tutaj: http://dotabuff.com/players/played Bonus content: Sprawdźcie kanał tego czarnucha http://www.youtube.com/user/ChiLongQua
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Z tego co wiem, ranked mm ma trochę inny algorytm dobierania graczy niż unranked. To co wkleiłeś to są wszystkie gry tych gości - rankedy i unrankedy, więc w sumie nie świadczy to o niczym. Co więcej nawet na dotabuffie masz takich gości: http://dotabuff.com/players i http://dotabuff.com/players/verified. Edytowane 13 stycznia 201411 l przez noxious33
Opublikowano 13 stycznia 201411 l 'highest win rate' i niedawno zweryfikowane konta ludzi którzy widocznie są w klanach i najprawdopodobniej grają w zamkniętych teamach? serio? edit: właśnie poskakałem po profilach dotabuff moich friendsów ze steama. Wszyscy oscylują w okolicach +/- 50%. Magia? Edytowane 13 stycznia 201411 l przez DarealRadexHEJOO
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Masa z tych zweryfikowanych ludzi gra solo queue. I tak jak mówię, ranked ma osobny mmr. Z drugiej strony, jak inaczej ma działać mm jeśli nie tak, że dobiera graczy w taki sposób żeby obie strony były jak najbliżej 50% szans na zwycięstwo? Edytowane 13 stycznia 201411 l przez noxious33
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Co Ty gadasz? Widać jak na dłoni, że to są członkowie klanów. Nawet mają przybliżone w/l ratio na klan. Może grają solo, bo mamy teraz sezon na solo MMR c'nie? Przytaczania rekordowych ratio nawet nie komentuję edit: ta lista zweryfikowanych to przecież pro playerzy(włącznie z Dendim)! To jeszcze bardziej oddala ich od średniej. Edytowane 13 stycznia 201411 l przez DarealRadexHEJOO
Opublikowano 13 stycznia 201411 l No, to są w większości pro gracze. Co pokazuje, że jak się jest kozakiem w te gierke, to można mieć winrate większy od 50%. Cały czas nie wiem, co złego jest w mm, który dobiera tak graczy, że obie strony mają 50% szans na zwycięstwo.
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Co złego? Czy grałeś ostatnio w solo MMR? Jest jak sinusoida. Najpierw seria wygranych w których ewidentnie mam dobrych graczy w teamie. Potem (akurat gdy zaczynam dobijać do 50%) dostaję początkujących graczy (nie chce mi się nawet pisać co wyprawiają, sprawdź moje replaje jeżeli naprawdę chcesz wiedzieć). Aha! Ten 'balans 50/50' pokrywa się zarówno z public jak i ranked. To oznacza, że jak wyczerpiesz 'przewidziany' dla Ciebie limit wygranych w pub to gdy pójdziesz do ranked to system będzie starał się ściągnąć Ciebie w dół za poprzednie wygrane. Dla mnie to żadna zabawa, dlatego obecnie zbieram w miarę kompetentnych ludzi do pełnej drużynki i gram solo tylko przeciwko botom (które są autentycznie lepsze niż ludzie których matchmaking mi ostatnio przydziela) dla treningu (coming soon: Meepo). Jak chcesz to możemy zostać Steam friendsami. Edytowane 13 stycznia 201411 l przez DarealRadexHEJOO
Opublikowano 22 stycznia 201411 l Oho, remontują eu west i trzeba z hołotą na eu east grać, pierwsza gierka - drafcik: alch(supp) lion (supp) slardi (carry) nekro (mid) WR (offlane) siergiej (real name) sobie wziął alcha, na sugestie że ma saportować zaczął się pruć i wyzywać - I GO CARRY, YOU IDIOTS. disconnect >Game is hard
Opublikowano 24 stycznia 201411 l Za 10 minut zaczyna się maintenance rosyjskiego serwera. Czas na dłuższą przerwę od doty.
Opublikowano 26 stycznia 201411 l Post pod postem, ale będzie nowy event! http://www.dota2.com/newbloom/day1/?l=english Czyżby phoenix? Liczę też, że będzie to połączone z remakiem sf'a. Edytowane 26 stycznia 201411 l przez noxious33
Opublikowano 26 stycznia 201411 l Jeżeli nie dadzą Techies i nie naprawią solo ranked nie jestem zainteresowany.