Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Zaczną na handheldzie zarabiać za 5 lat o ile w ogóle.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 294,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Zaczną na handheldzie zarabiać za 5 lat o ile w ogóle.

no to goscie, którzy kupili na premiere sa troszke wy(pipi)ani xD

jak dobrze pojdzie na premiere u nas bedzie ponizej 1k ;)

Opublikowano

meanwhile in Japan...

Sony obniża cenę Vity o 20% lol

Sony nic nie obniżyło.

"Subsequently, some retailers appear to have already taken it upon themselves to cut the 3G version's price by as much as 20% in order to shift units."

http://www.gamesradar.com/ps-vita-fails-equal-3ds-prompting-price-cuts-japan/

Opublikowano

najlepszy slasher tej generacji wraca, Castelvania: LoS2 prawdopodobnie w 2012 ^_^ znowu current-geny dostaną jeszcze lepszy line-up w kolejnym roku życia.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

"Najlepszy slasher tej generacji" - troche na wyrost ale i tak bardzo fajny news

BTW

LINK?

Opublikowano

widać,że fanboj MS KRATOS_God_of_War_by_quentunahelper.gif

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano
  • Autor

Gierka w której mamy jedną broń z dobrym slasherem nie ma nic wspólnego.

Opublikowano

podsumowanie roku w PE, Goty wg CZYTELNIKÓW PE :

1 miejsce U3

6 miejsce : Gearsy 3

to taka przewaga pestrójek w Polsce czy serio czy po prostu U3 powaliło większa liczbę graczy? 9ja tam jestem zachwycony U3)

Opublikowano

Ja myślę że co innego decyduje czy gra jest slasherem czy nie.

W sumie to ani Castelvania ani God of War slasherami raczej nie są.

Opublikowano

A jak jest tak zaje'bista to nie potrzeba dużo więcej. Zresztą w każdym God of Warze w którego grałem (w trójke tylko z 1h u kumpla) uzywałem jedynie ostrzy ateny bo reszta kiepska i nieefektywna była a gry mega zacne.

No i jaram się w opór nową Castlevanią oraz Darksidersami 2 bo obie gry ostro pozamiatały mną (w sensie ich poprzedniki).

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

1 miejsce U3

to taka przewaga pestrójek w Polsce czy serio czy po prostu U3 powaliło większa liczbę graczy? 9ja tam jestem zachwycony U3)

Dla mnie w ogole te rankingi ich sa o kant dupy potluc. 1 miejsce wsrod sportowek PES2012. Nawet Lons i Matinx przesiedli sie juz na FIFE, bo Online ssie pale.

Opublikowano
  • Autor

A jak jest tak zaje'bista to nie potrzeba dużo więcej. Zresztą w każdym God of Warze w którego grałem (w trójke tylko z 1h u kumpla) uzywałem jedynie ostrzy ateny bo reszta kiepska i nieefektywna była a gry mega zacne.

No i jaram się w opór nową Castlevanią oraz Darksidersami 2 bo obie gry ostro pozamiatały mną (w sensie ich poprzedniki).

Ale jednak były, a kto grał na titanie w takiego GOW2 ten młot potrafił docenić, bo był najlepszą bronią, zwłaszcza w trybie RotT.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

1 miejsce U3

Tak samo jak na VGC wyszło w ankiecie, że 4x więcej osób czekało na MAG niż na Mass Effect 2 ;)

Co do gier slasherowatych to ja czekam bardzo na Dante's Inferno 2 i coś zaczynam się bać, że się nie doczekam.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Pierwsze zdjęcie z nagrań mocap do gry Respawn Entertainment: http://www.nowgamer.com/news/1191159/respawn_entertainment_posts_first_behindthescenes_image.html

Są karabiny, szoker ;)

Ciekawostka: to na 99% scena Naughty Dog. Pamiętałem, że gdzieś ją widziałem więc odpaliłem ten pierwszy filmik z BTS U3 i proszę: pokazują tam scenę wyglądającą jak ta ;)

Opublikowano

Castlevania: Lords of Shadow, Dante Inferno i God of War to nie sa slashery. No ale jezeli chodzi o sam fakt, ze powstaje LoS2 to niezmiernie mnie to cieszy, poprzednia czesc to dla mnie najwieksze zaskoczenie zeszlego roku i po prostu genialny tytul.

PS. Lords of Shadow >>>>>>>>>> God of War :)

Opublikowano

W takim razie co jest slaszer a co nie?

Opublikowano

Devil May Cry, Ninja Gaiden, Bayonetta (i prawdopodobnie niedlugo Metal Gear Rising) po jednej stronie, po drugiej God of War, Dante Inferno, Lords of Shadow. Teraz porownaj zlozonosc i mozliwosci systemu walki w tych grach i bedziesz mial odpowiedz.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Czyli mam na tamte gry mówić AKCJA/PRZYGODA w Tpp z bronią białą ?

Opublikowano

Ja okreslam je po prostu jako action-adventure. Podobna sytuacja z Uncharted, rowniez zaliczam do wora action-adventure, a nie do shooter'ow.

Opublikowano

Gra, w której przez 90% czasu trzaska się przeciwników mieczykiem, albo inną bronią białą = slasher. Gra, w której przez 90% czasu napienicza się z broni palnej = strzelanka. God of War / Castlevania:Los = slasher. Uncharted, Gears of War = strzelanka. Ja na to patrzę w ten sposób. Nazywanie takiego Uncharted action-adventure, bo dwa razy w ciągu gry przełącza się wajchę na ścianie, to lekka przesada IMO.

Opublikowano

Rozumiem, ale dla mnie jezeli chodzi o strzelanie to miedzy Uncharted a Gearsami jest olbrzymia przepasc, tak samo jezeli chodzi o system walki w przypadku God of War i Bayonetty.

God of War jako slaszer wypada slabo, Uncharted jako shooter rowniez ssie, jednak obie gry sa swietne, ich sila lezy gdzie indziej.

PS. Action-adventure to akcja-przygoda tak ? Jest akcja w Uncharted ? Jest. Jest przygoda ? Jest (i nie ma to nic wspolnego z wajchami). To jest jeden wielki wor do ktorego dzisiaj mozna wrzucic wiele gier - deal with it.

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.