Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Pobite gary!

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Tak z ciekawości się spytam:

Powiedzmy, że rzucam dzisiaj w cholerę wszystkie te xboxy/plejaki i postanawiam przerzucić się na PC. Ile trzeba wydać peso, żeby złożyć od podstaw maszynę na tyle dobrą, że odpalam na niej jakąś multiplatformę i mówię do siebie "Nie no, ładniej to wygląda niż na konsolach"?

Opublikowano

Nie stać Cię. Wg. zapewnień pewnego aktywnego kĄsolomaniak [jakiś 25 letni Litwin] to jest to minimum 5k za samo pudło.

Opublikowano

Aha, dzięki za odpowiedź. Monitor mam, także zawsze ten wydatek by odchodził.

Dobrze wiedzieć na przyszłość.

Opublikowano

Stona, tyle ze na PC akurat jest taki problem ze z wiekszoscia gier wspolpracuja jedynie pady od X360, a jak czlowiek podlacza takiego os peesczy to juz sobie nie pogra (chyba, ze bedzie mu sie chcialo bawic jakimis programami dzieki ktorym bedzie mogl emulowac klawiatore + myszke na padzie).

Opublikowano

A czy to taki problem "pobawić się" takim programem? Serio? Po prostu zamiast w menu gry, robisz sobie konfig pada w menu programu. Fakt, nie jest to uber wygodne ale nie jest to też jakieś wielkie wyzwanie [no chyba że do Ogq.]

Ja mam pada od PSX'a i jak chcę w coś grać na padzie, to gram. Mogę na nim pograć nawet w Futbol Menadżera którego nie mam ale gdybym miał to bym mógł grać :D

A to że wspierane oficjalnie są na ogół tylko pady od X0 to imho jakiś plus, bo lepiej taki standard, niż lansowane na siłę pady lodżitecha które do niedawna były standardem na PC.

Opublikowano

Do tej pory pamiętam jak ustawialiśmy pady do PESa 6 w tym zyebanym konfiguratorze. Istny masochizm bo zawsze coś nie działało tak jak trzeba.

Teraz każdy ma PS3/X360 i problem znikł.

Opublikowano

Hmmm, ja grałem w PES4 i pada ustawiałem z menu gry. Nie było problemu. No ale spoczko ;)

Opublikowano

No, ale nawet najnowsze stery nie pomogły i RDR mu nie poszło :(

Opublikowano

Do tej pory pamiętam jak ustawialiśmy pady do PESa 6 w tym zyebanym konfiguratorze. Istny masochizm bo zawsze coś nie działało tak jak trzeba.

Teraz każdy ma PS3/X360 i problem znikł.

mi w fifie na pc pad raz działa raz nie. Ej ale jak mamy gadać o pc to już lepiej wróćmy do wyników sprzedaży MS. PC do grania ma się jak konsola do multimediów. Da się niby ale to tak jakby ktoś chciał chu.jem ogród skopać - bez sensu :) jest dział pc, tam się rozmawia o tych gruchotach :P

Opublikowano

Ty to nigdy nie masz/nie miałeś/nie będziesz miał problemów z PC, szcześciarz :<

No taki już ze mnie kolo, że jakoś tak potrafię utrzymywać porządek w PieCu. Znam osoby które by pewnie tak namieszały że zwieszałyby system nawet w takiej PS3, gdzie teoretycznie zamieszać dużo nie można. XD

edyta.

Orsi, kĄsole do grania w FPSy są jak kobieta robiąca loda przez gumę. Niby spoko, lodzik to lodzik, a jednak różnica jest duża. Ofkoz ty możesz powiedzieć że "można się przyzwyczaić" ale.. no chyba jednak nie można XD

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Stona juz nie pjerdol. Tak jak w Q3 wole grac na k+m, tak w Halo granie na takim settingu to profanacja i meczarnia. Wszystko zalezy od gry. Oczywiscie mowa o multi. Bo w singlu to w takiego BF3 czy C2 to ja wole grac padem.

PS. A jak ktos ma problem z podlaczeniem pada do PC inngo niz od 360tki lub gra go nie obsluguje to niech sobie zainstaluje Xpaddera ... normalnie trzeba miec takiego skilla, zeby to zrobic ze ho ho.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

O ile dużo argumentów może wydawać się trafnych tak psioczenia na granie w FPSy na konsolkach kompletnie nie czaję. Gram regularnie od jakichś 5 lat w fpsy na konsolach (od czasów PS2 jeszcze) i muszę powiedzieć, że sprawia mi to wielką przyjemność. Teraz gdy czasami siadam nad PC/lapkiem dzierżąc w dłoni mychę to naprawdę ciężko mi się jest przestawić na komputerowe sterowanie. Być może doszedłem już do takiej wprawy grając na padzie, że musiałbym od nowa przyzwyczajać się do myszki. Swego czasu specjalnie nawet kupiłem pada od klocka w wersji dla PC, bo tak mi się grało po prostu wygodniej i ukończyłem kilka gier.

No wybacz Stona, ale takie porównania i pojazdy na tematy pad+fps to trochę dla mnie dziecinne docinki z du.py. Każdy będzie grał tak jak mu lepiej, a nie tak jak ktoś mu powie, że ma grać, logiczne.

Opublikowano

ale o czym wy rozmawiacie? Jeśli nawet developerzy mówią, że w takim CS:GO dodadzą obsługę klawiatury i myszy pod PS3 aby wyrównać szanse to nie mydlcie tutaj oczu jakoby pomiędzy padem a myszą nie było przepaści. Może i na padzie gra się przyjemnie jak reszta ludzi też ich używa ale trzeba przyznać Stonie rację, że to sterowanie jest ułomne jeśli zestawimy je z combo k+m

Opublikowano

Ułomne względem komba k+m, ale jak wspomniałeś, gdy wszyscy bawią się padami, to wtedy nie ma mowy o technicznych dysproporcjach i zabawa jest przednia. Gram teraz trochę w L4D2 z kolegą na Steam i jednak dużo bardziej byłoby mi na rękę grać padem, ot przyzwyczaiłem się przez te wszystkie lata, a na PC grywałem bardzo sporadycznie. Z drugiej strony, Diablo III wolałbym chyba na pisi, choć Torchlight na padzie się sprawdził.

Opublikowano

Największa beka to jest z pecetowych napinaczy, co to nie raz wspominali i chyba wciąż do bozi modlą się o to, by powstał jakiś FPS crossplatformowy, co by mogli ponabijać staty na padziarzach. E-penis rośnie od razu. Wiele lat grałem w CS'a, kupowałem myszki i podkładki i jakoś w miarę bezboleśnie przestawiłem się na pada. Teraz umiem grać zarówno na padzie jak i myszce.

Kwestionowanie sterowania w strzelaninach na konsoli jest śmieszne. Bo to tak jakby kierowca F1 podważał sens organizowania wyścigów np. samochodów turystycznych. Przecież wolniejsze, gorzej się prowadzą, to po co jeździć, c'nie? :F

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A mówiłem Wam jak grałem na padzie w BF3 na PC i miałem staty 5-0? xD

Opublikowano

Nikt tutaj nie mówi o porównywaniu pada do myszki tylko o fakcie grania w te gry przy użyciu różnych kontrolerów. Zazwyczaj to właśnie zagorzali i konserwatywni fanatycy komputerowi wprost szydzą z "padziarzy", bo sami nie umieją grać przy użyciu pada i dla nich takie rozwiązanie jest be. Mnie taka postawa po prostu śmieszy.

Opublikowano

Ale Ogqozo, na jakim padzie Ci to nie działało? Bo wiesz, ja sobie mogę do kĄsoli podłączyć pada z chin, który ma zyliard przełączników, miliard przycisków i 4 analogi i on też może nie działać. Z tym że ja wtedy wychodzę z założenia że kupiłem gównianego pada który nie współpracuje z moją kĄsolą, a Ty wychodzisz z założenia że kĄsola jest s(pipi)ona i w ogóle cały świat chyba Cię nie kocha, bo jesteś taki bystry i mądry, a mimo to gra nie działa.

Gdybyś kiedyś widział konsolę na oczy to byś wiedział, że pad jest do niej dodawany. Tak, kupujesz konsolę i od razu masz odpowiedniego pada! Fajnie, że umiesz wymyślić wyssane z dupy dylematy "czy to gówniany pad, czy konsola", ale wyobraź sobie, ze w rzeczywistości ich nie ma - pady do konsoli po prostu działają.

Jeśli cokolwiek powinno działać w pecetowej grze, to obsługa przynajmniej paru najbardziej popularnych kloniarskich padów na planecie. Przecież to jest w sumie najważniejsza rzecz. Ale w dużej ilości gier są z tym problemy. Co żadnemu kloniarzowi nie przeszkadza, bo przecież nikt nie gra w pecetowe gry. Włącza tylko intro i patrzy, czy wystarczająco podkręcił gigaherce w tetrabicie, żeby mu wyciągało 180 klatek na sekundę. To ich jara, a konsolowców najczęściej granie w gry. Dwa światy. I fajnie, że jest taki wybór, ale proszę, nie wciskać młodzieży kitu, że na pececie wkładasz grę i grasz, bo to dotyczy niewielu przypadków.

ale o czym wy rozmawiacie? Jeśli nawet developerzy mówią, że w takim CS:GO dodadzą obsługę klawiatury i myszy pod PS3 aby wyrównać szanse to nie mydlcie tutaj oczu jakoby pomiędzy padem a myszą nie było przepaści. Może i na padzie gra się przyjemnie jak reszta ludzi też ich używa ale trzeba przyznać Stonie rację, że to sterowanie jest ułomne jeśli zestawimy je z combo k+m

Dla wielu ludzi gry są właśnie po to, żeby grało się przyjemnie. Więc jeśli na czymś tam gra się przyjemnie, to jest to preferowana opcja. Dla pececiarzy z kolei jest to rozwiązanie ułomne.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

winner- No ale w tym temacie fani konsolek szydzą z PieCów, że nie nadają się do grania, bo sami nie umieją grać na kompie i mnie też to śmieszy.

Ja od kilku już lat praktycznie nie gram na PC (czasami odpalam jeszcze jakiegoś Baldursa i Fallouta-do dzisiaj nie zrobiono nic lepszego na konsolkach, sorki), ale swego czasu nie wyobrażałem sobie gry w FPSy na padzie, ale na dzień dzisiejszy zupełnie zapomniałem jak się gra myszka+klawiatura ( tzn. ostatnio próbowałem i nie szło).

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ale Ogqozo, na jakim padzie Ci to nie działało? Bo wiesz, ja sobie mogę do kĄsoli podłączyć pada z chin, który ma zyliard przełączników, miliard przycisków i 4 analogi i on też może nie działać. Z tym że ja wtedy wychodzę z założenia że kupiłem gównianego pada który nie współpracuje z moją kĄsolą, a Ty wychodzisz z założenia że kĄsola jest s(pipi)ona i w ogóle cały świat chyba Cię nie kocha, bo jesteś taki bystry i mądry, a mimo to gra nie działa.

Gdybyś kiedyś widział konsolę na oczy to byś wiedział, że pad jest do niej dodawany. Tak, kupujesz konsolę i od razu masz odpowiedniego pada! Fajnie, że umieś wymyślić wyssane z dupy dylematy "czy to gówniany pad, czy konsola", ale wyobraź sobie, ze w rzeczywistości ich nie ma - pady do konsoli po prostu działają.

A pad, który podłączyłem, miał dwa analogi, krzyżaka, cztery spusty, cztery przyciski z prawej strony itd. Był wyprodukowany przez chyba największą firmę na świecie spośród tych produkujących pady i gdzieś tak drugą największą na świecie spośród wszystkich.

Jeśli cokolwiek powinno działać w pecetowej grze, to obsługa przynajmniej paru najbardziej popularnych kloniarskich padów na planecie. Przecież to jest w sumie najważniejsza rzecz. Ale w dużej ilości gier są z tym problemy. Co żadnemu kloniarzowi nie przeszkadza, bo przecież nikt nie gra w pecetowe gry. Włącza tylko intro i patrzy, czy wystarczająco podkręcił gigaherce w tetrabicie, żeby mu wyciągało 180 klatek na sekundę. To ich jara, a konsolowców najczęściej granie w gry. Dwa światy. Tylko proszę, nie wciskaj mi kitu, że na pececie wkładasz grę i grasz, bo to dotyczy może z 10% pozycji, jakie widziałem na oczy, a widziałem wszystkie, które są jakoś tam cenione.

XD

1. Nie ma na PieCu czegoś takiego jak 3 najbardziej popularne pady. Nie ma. Miałem wcześniej jakiegoś dziwnego pada pod usb. Działał bez problemu. Teraz mam chińską przejściówkę z usb>PSX . Działa. Pewnie bozia w którą nie wierzę mnie lofcia i obdarowuje mnie dobrą aurą.

2. Granie w FPSy na padzie to dla mnie profanacja. Proste?

3 Fakt, nie ma tak że wkładasz grę i grasz. Teraz częściej jest że ściągasz ze STEAM'a i grasz. A jak już kupujesz grę BOX, to wkładasz ją, INSTALUJESZ i grasz. W 100% przypadków które miałem. Mam na STEAMie kilkadziesiąt gier, na półce pewnie jeszcze z kilkanaście. Wszystko działa. Nie miałem jeszcze gry którą bym KUPIŁ i która by mi nie działała lub z którą bym musiał walczyć żeby zmusić ją do działania.

Coś pominąłem?

Opublikowano

Coś pominąłem?

Rozum?

1. Nie ma na PieCu czegoś takiego jak 3 najbardziej popularne pady. Nie ma.

Fenomenalne są te pecety, zaginają prawa matematyki. Spróbuję ci wytłumaczyć: każdy model pada musi być używany przez JAKĄŚ liczbę ludzi. Spośród tych liczb, któreś muszą być wyższe od innych (patrząc realistycznie - wątpię, by była jakaś umowa, że każdego istniejącego pada kupuje równo tyle samo osób). Ergo, muszą istnieć trzy pady, których liczba użytkowników mieści się w top 3 najwyższych cyfr spośród wszystkich.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Postrzelałem w życiu trochę z prawdziwej broni i dla mnie pad jest mg bardziej realny :) , a dlaczego ? ano dlatego, że w realu headshoty z odległości to masakra ze karabinków bez lunet czy inny coltow, więc na padzie jest bardziej realnie bo tam znacznie trudniej o hs i mega precyzyjne celowanie :) a nie jak na myszcze jak ma się skila do leci head za headem.

Jak coś mówię o singlach. Multi nie tykam, ale tu zapewno jest to samo, mycha może daje lepsze staty i podnośi celność, ale pojedynki na padzie zpaewne są bardziej realne bo jest mnie hs.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.