Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli wsadzą 16, to nie wiem czego, ale po to by to ładnie brzmiało ( wow, 16 rdzeni). Dziś za grafikę w grach odpowiadają karty graficzne, powiecie że takimi prawami rządzą się PC, a ja uważam, że konsole też pójdą w tym kierunku.

Wrzucą jakiegoś 4 rdzeniowca i tyle tego będzie.

Jeśli to będzie coś rozsądnego, to świat i ludzie
  • Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 284,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Donus, a ile kosztowaly 8rdzeniowce w 2006?

Opublikowano

Nie kumam, miało być coś pokazane na streamie, streama nie było ale jednak coś pokazali gdzieś

tumblr_m23083c52y1r6jpslo2_1280.png?AWSAccessKeyId=AKIAI6WLSGT7Y3ET7ADQ&Expires=1333841954&Signature=orZRH%2BA9HXPutZq5goKJfy7oMw8%3D

1333747982-AC3_PaxEast_FINAL_Stereo_Low.wmv_snapshot_04.15_2012.04.06_23.32.28.jpg

dwie armie strzelają do siebie z muszkietów a Assasyn sie w trakcie wymiany ognia będzie sie skradał? coś mi tu nie gra :P

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Koles w prawym gornym rogu na pierwszym screenie niszczy xD

Opublikowano

Tyle, że PS3 na starcie w produkcji kosztowało ok. 900$.

16 rdzeni to overkill, jeśli się dobrze orientuję, to nawet takich się jeszcze nie produkuje i pierwsze mają się pojawić dopiero w 2013.

Orson: Bo to jest Rambo - wyjdzie, zaciuka wszystkich toporkiem, a jego nikt nie trafi. Amerykański klasyk :D

Opublikowano

No ale cena PS3 była podbita przez BD a nie przez procek.

Opublikowano
Zanim PC dogoni konsole miną co najmniej 3-4 lata. Przecież nawet teraz gry na PC wykorzystują w bardzo małym stopniu 4 rdzenie procka. Studia wewnętrzne Sony i Microsoftu natomiast wykorzystają 16 rdzeni w swoich grach. Tym razem będą mieli wystarczającą ilość ramu i porządną grafikę na pokładzie.
oho, zaczyna się wysyp specjalistów od hardware. Teraz tylko usiąść i czekać na kwiatki jak za czasów premiery PS3 kiedy to jeden przed drugim prześcigał się wiedzą nt. technikaliów o których w rzeczywistości nie mieli pojęcia.

co do ilości rdzeni to jest to kolejny chwyt marketingowy. Wystarczy popatrzeć na platformę FX, która przegrywa z intelowską, która posiada o połowę mniej rdzeni. Dodatkowo przy zastosowaniu wielowątkowości współbieżnej i dobrych instrukcji procesor 2rdzeniowy może być szybszy niż taki, który jest szumnie określany jako 6rdzeniowy. Już pominę kwestię, że specyfikacja devkita != specyfikacja konsoli.

edycja:

Mam przypomniec ile rdzeni ma PS3 wydane lata temu?
jeden

Edytowane przez greah

Opublikowano

No ale cena PS3 była podbita przez BD a nie przez procek.

Bo procek był za free :P PS3 miało same za drogie komponenty - za drogi procek, za droga pamięć, za drogi napęd - tylko GPU było za tanie :P

Opublikowano

Koles w prawym gornym rogu na pierwszym screenie niszczy xD

kurde, wreszcie ktoś go zauważył :D

Co do PS4, no właśnie teraz nie będą mieli takich kosztów z napędem, więc może tą kasę przeznaczą w mocniejsze bebechy.

Opublikowano

Procki 6 rdzeniowe kosztują w retailu $700+

Resztę sobie dopowiedz sam :P

chyba na marsie
Opublikowano

dwie armie strzelają do siebie z muszkietów a Assasyn sie w trakcie wymiany ognia będzie sie skradał? coś mi tu nie gra :P

Bez kitu, po Revelations mogliby obiecywac cuda na kiju, a i tak tego nie kupe. Ostatniej czesci nawet nie zdolalem przejsc. Formula juz sie calkowicie znudzila, bez znaczenia gdzie osadza nowa odslone.

Edytowane przez easye

Opublikowano

może mało odpowiedni temat, ale:

http://thatguywiththeglasses.pl/forum/viewtopic.php?f=25&t=437

Angry joe przyjeżdża do Polski, na zaproszenie CDP by zagrać na x360 w wieśka 2, Coraz bardziej podoba mi sie polityka Cdp. Ja tam lubie jego recki oglądać choć to zatwardziały x-bot.

Opublikowano

Nie wiem jak ta sytuacja wyglądała, ale widzę, że ta nagroda dodała odwagi ludziom i będą teraz jeździć po EA. Psychologia tłumu to piękna sprawa. Kotick ustąpił miejsca złemu EA.

Śmieszne jest to, że EA przegrało z Bank of America. I to głównie przez zakończenie ME3. :ph34r:

Opublikowano

To był kiedyś okres, kiedy ludzie nie jeździli po EA?

Opublikowano

Teraz rozpoczęła się złota era. Nowa jakość.

Opublikowano

E tam. Najlepsza FIFA to bez wątpienia ostatnia FIFA, a Bulletstorm jest dużo bardziej zachwycający niż średniackie Mirror's Edge. Nie prowadzę statystyk, ale z pamięci doprawdy nie znajdę momentu, w którym EA nie byłoby hejtowane.

Opublikowano

Po prostu cytując jeden z transparentów podczas protestów przeciw ACTA: " Je.bać korporacje niech żyją ludzie."

Opublikowano
  • Autor

Jak w 2008 wypuścili nowe marki Dead Space i Mirror's Edge. Potem też przejęli Brutal Legend, wtedy ich chwalono.

Opublikowano

ja tam ich lubię bo polonizują sporo gier

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

ja tam ich lubię bo polonizują sporo gier na pl

Trudno polonizować na niemiecki ;)

Opublikowano

to hejtowanie EA przesadzone ale jest teraz w modzie, znacznie większe baty należą się Crapcom.

Opublikowano

Albo Nintendo!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.