Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Podbijam. Dla Burnout Paradise kupiłem "nextgena". W tamtych czasach gra pokazywała na co stać nowe konsole, a jednocześnie wymagała jednak wyrobienia skilla i umiejętności siedzenia przez godzinę bez mrugania :D

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Weź sie kur.wa nie tłumacz nawet. Powiedz mi jak twórcy najlepszych gier z ocenami od 90% w górę + trochę ludzi z Bungie, ogólnie ekipa zbierana parę lat może zyebać Halo 4? Tak samo jak kombinacja ludzi z Turn 10 oraz starych pracowników Bizzare Creations, Codemasters i tworców Split Second może zyebać ścigałkę? Odpiszesz jakoś sensownie?

Tak jak tworcy genialnego T3 i TTT z(pipi)ali T4, Konami po totalnej dominacji na PSX i PS2 wypuszcza PES 2008, Bungie po mistrzowskim Halo 1 robi crapiaste H2, Crioterion dało dupy przy B:Paradise, nawet Miyamoto dał dupy przy Mario Sunshine. Jak widać da się ;)

Dwie z tych gier to tytuły z Japonii, która kompletnie sobie nie radzi na tej generacji, a dwa następne to gry z ocenami ponad 90%. Więcej takich crapów.

Przed chwilą dissowaliscie Mendrka, że przechodzi gry na metacritic a teraz sami posługujecie się ocenami z neta. Polecam najpierw zagrać w poprzednie czesci i potem się odnosić do ich kontynuacji (choć i to czasem jest zgubne vide RE albo nowa Castlevania - jako odzielne gry od uniwersum są świetne jako kontynuacje są że tak sie wyraże dyskusyjne)

edit. Jakbym nie grał w T3 i TTT - Tekken 4 byłby dla mnie genialny jak go pierwszy raz zobaczylem to się troche osr.ałem.

Co do Burnouta to mi Paradise wybitnie nie podszedł. Brakowalo mi tej magii poprzednich czesci, lepszego trybu crash oraz niesandboxowej forumuły.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Podbijam. Dla Burnout Paradise kupiłem "nextgena". W tamtych czasach gra pokazywała na co stać nowe konsole, a jednocześnie wymagała jednak wyrobienia skilla i umiejętności siedzenia przez godzinę bez mrugania :D

Ale Burnout to 2008 rok przecież. Z tytułów które robiły techniczne i zachęcały na nextgeny to chociażby Double Agent, Gearsy czy Test Drive Unlimited. W 2008 roku to power nextgenow byl juz znany ;] (choc to i tak niepoprawne do konca stwierdzenie bo power konsol znamy dopiero teraz)

Opublikowano

Wiesz, nie wszyscy kupują konsolę zaraz po premierze :) Jak się grało na PS2 i poszło do kolegi, który miał PS3, to BP zrywało kapcie nawet na CRT :)

Opublikowano

Weź sie kur.wa nie tłumacz nawet. Powiedz mi jak twórcy najlepszych gier z ocenami od 90% w górę + trochę ludzi z Bungie, ogólnie ekipa zbierana parę lat może zyebać Halo 4? Tak samo jak kombinacja ludzi z Turn 10 oraz starych pracowników Bizzare Creations, Codemasters i tworców Split Second może zyebać ścigałkę? Odpiszesz jakoś sensownie?

Tak jak tworcy genialnego T3 i TTT z(pipi)ali T4, Konami po totalnej dominacji na PSX i PS2 wypuszcza PES 2008, Bungie po mistrzowskim Halo 1 robi crapiaste H2, Crioterion dało dupy przy B:Paradise, nawet Miyamoto dał dupy przy Mario Sunshine. Jak widać da się ;)

Dwie z tych gier to tytuły z Japonii, która kompletnie sobie nie radzi na tej generacji, a dwa następne to gry z ocenami ponad 90%. Więcej takich crapów.

Wrzuciłem liste gier na których ja się najbardziej zawiodłem. Jak chcesz możesz je zastąpić choćby Quake4, Fable3, Dragon Age2, HL2:E1, GT5 czy Dirt:Showdown.

Tyle, że ja mam inne pojęcie "crapa", jak widać dla niektórych wystarczy żeby gra nie spełniła wysokich oczekiwań by takie miano przyszyć.

Jak by T4 czy H2 wyszło pod inną nazwą to pewnie bym napisał że są b.dobrymi grami ale jako kontynuacje gier wybitnych i przełomowych dały dupy i są crapiaste.

Edytowane przez pleju

Opublikowano

No to dla ciebie mogą być crapy, ok, z tym że biorąc pod uwagę wybitnie podpieranie się metacriticiem przez Mendrka to crapem jest pewno wg niego gra z oceną 50-70%, co w przypadku Halo 4 i FH jest niemożliwe. I nie ma podstaw w ogóle by brać pod uwagę taką okoliczność, tzn Mendrek bierze pod uwagę ale oczywiście nie napisze dlaczego bo to trudne.

Opublikowano

No to zagraj na PS3 w:

FEZ - 89

Trial Evolution - 90

Halo 4 i Forza Horizon?

Bo gry są najważniejsze.

Oj chyba jednak o co innego chodzi :)

Podsumujmy. Mendrek gra w gry ze średnią od 80% bo są to to gry dobre, ALE tylko pod warunkiem, że są to gry na PS3. Dla Mendrka ważne są gry "świeże", ALE pod warunkiem, że są to gry na PS3 i kupił tę konsolę kiedy takowych za dużo na niej nie było.

Zaczynam się gubić w tej pokrętnej logice ;)

PS. Od jakiegoś czasu tylko obserwuję CW i mam ubaw po pachy :D

Nie zapominaj, że na Nintendo DS są same infantylne gry dla dzieci, ALE Mendrek jako konsolę dla dzieci poleca PSP.

Opublikowano

No to zagraj na PS3 w:

FEZ - 89

Trial Evolution - 90

Halo 4 i Forza Horizon?

Bo gry są najważniejsze.

Oj chyba jednak o co innego chodzi :)

Podsumujmy. Mendrek gra w gry ze średnią od 80% bo są to to gry dobre, ALE tylko pod warunkiem, że są to gry na PS3. Dla Mendrka ważne są gry "świeże", ALE pod warunkiem, że są to gry na PS3 i kupił tę konsolę kiedy takowych za dużo na niej nie było.

Zaczynam się gubić w tej pokrętnej logice ;)

PS. Od jakiegoś czasu tylko obserwuję CW i mam ubaw po pachy :D

Nie zapominaj, że na Nintendo DS są same infantylne gry dla dzieci, ALE Mendrek jako konsolę dla dzieci poleca PSP.

ALE jak zwykle łamiesz zasady topicu o nie pisaniu o userach. I zarzucasz mi że podejmuje akcje moderatorskie z tego powodu.

ALE to że napisałem czemu konkretnie polecam polskim dzieciom PSP, pominąłeś (o tym że N ma drogie gry, na półkach jest ich stosunkowo mniej, oraz że nie lokalizuje swoich tytułów dla dzieci).

ALE... nie mam już słów, po prostu ręce opadają :/

Opublikowano

Nie do końca rozumiem. User X napisze cośtam, to potem nie wolno mi powiedzieć, że user X to właśnie napisał? Powinienem zaczynać zdanie jakimiś ogólnikami typu "Istnieje przekonanie, że..." albo "Wierzy się, iż...."?

Opublikowano

od dzisiaj każde odpisywanie na post, kogoś z forum i wspominanie jego słów czyli wg mnie NORMALNA DYSKUSJA jest wg Mendrka łamaniem zasad i pisaniem o userze.

co innego jakby ktoś pisał o kimś,że jest poj.ebany, ma jednordzeniową matkę itp ale my tu normalnie dyskutujemy bo na tym polega forum

Opublikowano

Mendrek - zluzuj pory po prostu i skoncz z tym kasowaniem postow. Jeszcze gdyby ktos tam prywatnie Cie obrazal. Trudno nie odnoscic sie do Twojej hipokryzji, ignorancji i totalnej niewiedzy.

Edytowane przez easye

Opublikowano

ale ej, w tym temacie nawet wrzuty byly zawsze akceptowalne i nikt z tego powodu nie plakal. Teraz mamy moderatora socjopate, ktory niedlugo kazda wypowiedz bedzie traktowal jako spam. Jego herezje sa za to faktami !

Opublikowano

Ok, chcecie tu prywatę to macie. Ale nie płaczcie, jak pewnego razu ktoś zamknie temat.

Mendrek - zluzuj pory po prostu i skoncz z tym kasowaniem postow. Jeszcze gdyby ktos tam prywatnie Cie obrazal. Trudno nie odnoscic sie do Twojej hipokryzji, ignorancji i totalnej niewiedzy.

G.ówno podkreślacie, jesteś zapatrzony ślepo i wstyd się przyznać, że mówię gorzką prawdę.

Najpierw zarzuca mi ktoś że posiłkuję się Metacritic, a potem sam to robi. Ja pie.rdole, i jeszcze śmie MNIE nazywać hipokrytą?

Staram się, przekonuję, pokazuje FAKTY. Opieram się na ŹRODŁACH. Oficjalnych danych, przekazach, linkach. Ale przyjdzie taki jeden z drugim i powie: "Ta gra jest ch.ujowa i ch.uj". I utrzymuje to za ŚWIĘTĄ prawdę. A potem przyjdzie i napisze, że MENDREK JEST TROLLEM. Jakim trzeba być ignorantem?! Albo próbuje wyśmiać kogoś, bo nie potrafi odpowiedzieć na jego argumenty. Manipuluje faktami, ja piszę że polecam PSP młodym polskim dzieciom bo są gry po polsku, a ktoś to przeinacza i mówi że polecam bo jestem hipokrytą, że mówię że DS dla dzieci, a potem mówię że PSP lepsze. Jakim trzeba być trollem? Ktoś zarzuca że gry w sub-HD, ten sam ktoś kto do niedawna jest fanbojem Halo 3, które nawet nie jest w sub-HD? Jak trzeba być ślepym?

Taka jest tutaj ku.rwa syfiasta prawda o tych wszystkich co nie umieją polemnizować

Opublikowano

To pisze osoba, ktora pare stron wczesniej twierdzila, ze tylko na PS3 sa gry w HD, jest ich znacznie wiecej niz na Xie i sa to tytuly z wyzszej polki ("chyba tylko Ty do niej potrafisz siegnac") i pytala, czy jezeli jakas gra nie jest skalowana do 1080p, to czy jego Sony Bravia nie wyskaluje mu tego z automatu ?

Tak Mendrek - opieraj sie dalej an swoich Zrodlach !

Opublikowano

Jak bardzo chcesz to poszukam Twoich wypowiedzi jak to się męsko czujesz grając na PSP (nie na DS-ie!) w autobusie.

I co? Co w tym ku.rwa złego?

To już PSP nie może być TEŻ dla dzieci? To wybór dla każdego.

To pisze osoba, ktora pare stron wczesniej twierdzila, ze tylko na PS3 sa gry w HD, jest ich znacznie wiecej niz na Xie i sa to tytuly z wyzszej polki ("chyba tylko Ty do niej potrafisz siegnac") i pytala, czy jezeli jakas gra nie jest skalowana do 1080p, to czy jego Sony Bravia nie wyskaluje mu tego z automatu ?

Tak Mendrek - opieraj sie dalej an swoich Zrodlach !

Ok, przyznałem się do błędu wtedy. Faktycznie, są jakieś mniej znane gry w full HD na X360. Zwróciłem honor Sacredowi. A pytałem, bo nie wiedziałem.

Co nie zmienia faktu, że opieram się na wiarygodnych źródłach. Czekam aż mi coś jeszcze wytkniesz, dawaj.

PS. Czy dla Ciebie Wipeout HD to nie jest gra z wyższej półki?

Opublikowano

Wipeout HD cały czas nie działa w full hd bo ma dynamiczną rozdzielczość. Ale nawet jeśli przymknąć na to oko to Wipeout HD na PS3 jest jedna, JEDNA gra z wyższej półki która działa w natywnym full HD. I piszę to ja, posiadacz tylko PS3, który mimo wszystko nie ma klapków na oczach i widzi ,że pomimo wspaniałych tytułów na wyłączność konsola ma wiele minusów , multum beznadziennych ekskluzywów, a SCEE od paru lat podejmuje praktycznie same nietrafione decyzje.

Trzymaj się synek faktów, w ógole przeklinanie na forum jest chyba niezgodne z regulaminem a od ostatniej godziny robisz to nagminnie.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

O - przypomnialo mi sie, ze dla Ciebie 720p jest lepsze niz skalowanie do 1080, bo tak na jakims forum pisali, no i niestety duzo multiplatform ze wzgledu na gorsza rozdzielczosc wyglada gorzej, no ale Tobie to nie przeszkadza. Nie chce mi sie teraz szukac Twoich wypowiedzi, zreszta z kazda kolejna wychodzisz na jakiegos technicznego troglodyte.

I te Twoje wieczne porownywanie uslug sieciowych obydwu konsol. Jeszcze gdyby bylo co porownywac...

To jak Leszka zdanie, ze instalacja i aktualizacja gier na PS3 jest spoko zrobiona. Ziew.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wipeout HD cały czas nie działa w full hd bo ma dynamiczną rozdzielczość. Ale nawet jeśli przymknąć na to oko to Wipeout HD na PS3 jest jedna, JEDNA gra z wyższej półki która działa w natywnym full HD. I piszę to ja, posiadacz tylko PS3, który mimo wszystko nie ma klapków na oczach i widzi ,że pomimo wspaniałych tytułów na wyłączność konsola ma wiele minusów , multum beznadziennych ekskluzywów, a SCEE od paru lat podejmuje praktycznie same nietrafione decyzje.

To po co masz PS 3, czemu nie piszesz o polityce MS, który dyma posiadaczy X360?

Czemu wypominasz Wipeout'owi HD że CZASAMI obniża rozdzielczość, a nie wspomnisz że ogólnie z full HD nie radzą sobie obie konsole, poza grami sportowymi. Widzisz, ktoś mógłby wywnioskować z twojego mało obiektywnego posta, że to X360 ma mnóstwo zaje.bistych ex'ów - mimo że obecnie wychodzą dwa na ruski rok, z czego jeden to port z PC.

Albo piszesz że Sony podejmuje nietrafione decyzje, tymczasem zdobyła Japonię i odbiła Europę, bo MS skupił się na czymś co miało dobry start i stracił przewagę - ale to Sony źle podejmuje decyzje. Geeez... Może po prostu kup X360, sprzedaj PS 3 jak tak narzekasz, i sam się przekonasz.

O - przypomnialo mi sie, ze dla Ciebie 720p jest lepsze niz skalowanie do 1080, bo tak na jakims forum pisali, no i niestety duzo multiplatform ze wzgledu na gorsza rozdzielczosc wyglada gorzej, no ale Tobie to nie przeszkadza. Nie chce mi sie teraz szukac Twoich wypowiedzi, zreszta z kazda kolejna wychodzisz na jakiegos technicznego troglodyte.

I te Twoje wieczne porownywanie uslug sieciowych obydwu konsol.

Ziew.

To widać ci się źle przypomniało, bo NIGDZIE nie pisałem że 720p jest lepsze od skalowanego 1080p. Powiedz mi, czemu tak manipulujesz, czemu tak kłamiesz?

Do tego mnie obrażasz?

Tak, podałem forum XBOXOwe gdzie zdania są podzielone, ale większość ewidentnie skłania się ku opinii, że gra niewarta świeczki. Ale ty w swoim stylu jak wielka wyrocznia tu przychodzisz i mówisz, że jest inaczej.

Opublikowano

gus-psyche-popcorn.gif

nie wierzę, ze mozna się kłócić o takie pierdoły... jak banda pryszczatych nastolatków. swoja drogą jedyne mądre zdanie jakie ktos tam wczesniej napisał tyczyło się tego, ze "gra jest śmieciem kiedy nie spełni oczekiwań jednego gracza" potem reszta to powtarza i lawina ruszyła. głos jednego fanboja głosem wszystkich graczy z danego 'obozu'?

Opublikowano

Mendrek co z tego, ze czesto podajesz fakty, skoro nagminnie nimi manipulujesz?

To to samo co wysysanie z palca.

To widać ci się źle przypomniało, bo NIGDZIE nie pisałem że 720p jest lepsze od skalowanego 1080p. Powiedz mi, czemu tak manipulujesz, czemu tak kłamiesz?

Ty zartujesz prawda?

Pisales tak wiele razy, cale forum mialo z Ciebie pompe.

Poza tym byl moment,kiedy wszyscy doszlismy do konsensusu i zajelismy sie omawianiem gier/nowych konsol, a Ty wyebales sie z buta i zaczales trollowac jakie to PS3 jest superior w kazdym wzgledzie. Admin (pipi)a.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Wskaż gdzie manipuluję, wskaż gdzie tak napisałem.\\

Co, już jako moderator nie mam prawa mieć własnej opinii? Dla mnie oczywistym wyborem jest PS 3. I co, coś w tym złego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.