Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Fat mial emotion engine na pokladzie, elo.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Mnie tam najbardziej ciekawi czy nextgeny będą miały wsteczna kompatybilnosc

Opublikowano

Pierwsze modele miały EE i Graphics Synthesizer - wydane były tylko w Jap i NA.

Modele wydane w UE miały tylko Graphics Synthesizer - EE był emulowany przez Cell'a - brak EE spowodował błędy i problemy w działaniu niektórych gier.

Opublikowano

http://www.vg247.com/2012/05/30/xbox-360-hits-67-million-sales-worldwide-claims-47-market-share/

http://www.niezgrani.pl/2012/05/30/microsoft-szykuje-zapowiedzi-szesciu-nowych-gier-na-e3-imponujaca-sprzedaz-xboxa-360/

7. rok Xa na rynku i....

na Świecie wylądowało 67 mln X360 i ponoć mają 47% rynku - ciekawe jak to policzyli, pominęli PS3? Wii? Kto ma pozostałe 53%? Chyba że chodzi tylko o USA...

“Since 2005 – when we launched Xbox 360 – we have sold 67 million consoles and have generated more than $56 billion at retail, and we’re still going strong in our seventh year,” Mehdi said.

“With 47% share of the current-generation console market, we are hitting our stride largely as a result of the success of Kinect for Xbox 360 (19 million sold ) and the flood of new entertainment options through Xbox LIVE (40 million members).”

Na konferencji pokażą kilka nowych gier od Capcomu, EA Sports, Harmonix, Square-Enix, THQ i Ubisoftu.

Najbardzie mnie ciekawi co nowego ma Capcom i SE, może Onimusha ( :wub: ) i FF15?

Opublikowano

Tylko po co? To jest bardziej komfort psychiczny, niż przydatna usługa, nie oszukujmy się, że ktoś na bieżąco sięga regularnie po gry sprzed 7 lat na konsolach.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Tylko po co? To jest bardziej komfort psychiczny, niż przydatna usługa, nie oszukujmy się, że ktoś na bieżąco sięga regularnie po gry sprzed 7 lat na konsolach.

Będą wychodziły FullHD kolekcje, będą się pojawiać na PSN/XBL tak jak teraz gry z PS2/X1. Biznes musi się kręcić.
Opublikowano

Ja sięgam i z przez kilkunastu :)

Opublikowano

Będą wychodziły FullHD kolekcje, będą się pojawiać na PSN/XBL tak jak teraz gry z PS2/X1. Biznes musi się kręcić.

I w większości przypadków są to lepsze wersje.

Nie wierze, że ktoś, kto ma bibliotekę gier z PS2, z której chciałby korzystać nadal nie ma PS2, które można nabyć za 50zł na allegro.

@Camillus - i potrzebna ci jest do tego konsola, która wyjdzie za rok/dwa?

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Pojawienie się nowej konsoli nie zmieni moich nawyków (przeplatanie nowości starociami). Z tego też powodu, oczekuję kompatybilności wstecznej w next genach.

Opublikowano

Zaraz się zaczyna konferencja CDP. Ciekawe czy mają coś dla konsolomaniaków. Oby nie było obsuwy jak poprzednio.

Opublikowano

Zaraz się zaczyna konferencja CDP. Ciekawe czy mają coś dla konsolomaniaków. Oby nie było obsuwy jak poprzednio.

Na razie dla nas nic nie ma :c

Zapowiedzieli w2 ale nie na ps3 tylko na maci

Opublikowano

Nowa gra CDP nazywa się Cyberpunk:

1. nad grą pracuje drugi team, część z nich, to wiedźminowi weterani
  2. oparta na systemie RPG Cyberpunk
  3. dorosła gra dla dorosłych ludzi, realistyczny, brutalny świat
  4. nieliniowa, bogata fabuła
  5. zaawansowana mechanika oparta na papierowym systemie
  6. kilka klas postaci do wyboru
  7. olbrzymi arsenał broni, wszczepów, sprzętu,
  8. ma być nową jakością świecie gier w futurystycznych światach
  9. Mike Pondsmith współpracuje przy tworzeniu gry

Opublikowano

Ciekawe na jakie sprzęty wyjdzie Cyberpunk.

Opublikowano

Wiadomo coś na jakie platformy wyjdzie cyberpunk?

@Don

uprzedziles mnie o parę sekund ;)

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Niezła bieda, nie wiem czy ktoś ich przebije w kategorii "najgorsza konferencja".

Opublikowano

Oni chyba dopiero ludzi szukają :P

Jeżeli to jest ta gra, która ma wyjść w 2014 roku, to stawiam orzechy przeciw szyszkom, że obok PC wypuszczą jeszcze na X360.

Opublikowano

Bardzo ciekawi mnie jak Wiedźmin poradzi sobie w Japonii. :P

Opublikowano

Na X360 na pewno wyjdzie, pytanie czy też na PS3, ale obstawiam, że tak.

Opublikowano

Po zapowiedzi Wiedźmina 2 na Maca raczej wątpię by wydali jakąkolwiek grę na PS3. Zresztą nawet równoczesnej premiery na PC i X360 też nie byłbym pewny.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Przy Wieśku mówili, że nie mają ludzi i kasy na portowanie gry na PS3. Przy tym mogą od początku pracować na PS3, zwłaszcza, że robi to druga ekipa.

A co do rozmowy o sprzedaży promek - promki dostają też sklepy i inne podmioty i właśnie lwia część tego ląduje na allegro. Bez nazw, ale swego czasu pracownicy jednego z większych sklepów puszczali w obieg promki, które dostawali ;)

Edytowane przez Musiol

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.