Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Oj tam przesadzasz.

Ps. Ważne że jest darm... ups! Tu nawet to nie zadziała :D

Za jedną z najlepszych i najbezpieczniejszych usług sieciowych warto bulić AŻ 12zł miesięcznie.

http://www.gamasutra.com/view/news/37648/European_Commission_Xbox_Live_Habbo_Hotel_Are_Safest_Social_Networks.php

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

nie dość że płacisz za internet to płacisz jeszcze raz za możliwość grania przez sieć na konsoli? dziękuje postoje wole PeeSeN. Poza tym ktoś oprócz mikromiękkich tak robi żeby płacić jeszcze raz za to samo?

Edytowane przez mersi

Opublikowano

A ja w przeciwienstwie do ciebie korzystam z obu uslug i wole iksbeel, no ale jestem w stanie zrozumiec, ze 12zl miesiecznie moze cie przerosnac.\

PS. W ogole Merson oswiadcza, ze woli PSN ... szoker po prostu xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dawno nie było o płatnym XBL, śmiesznie wygląda wytykanie 10zl miesięcznie przez sonybojów którzy jednocześnie mają droższe gry, PSN Pass w prezencie od Sony i jakość usługi/muliplayera gier sony daaaleko za XBL.

playstation+ pozwala na granie online w używanego unch3, powoli, powoli robi się ubogi brat Golda ;)

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Haha, te gadki o 12 PLN (a nawet 10!) za miesiąc, to niczym wciskanie kitu przez reklamy banków :D

Nie, moi drodzy. Płacicie 138 PLN za rok grania, w którym to łaskawie możecie dostać od biedy 2 ex'y i jakieś gry gdzie i tak trzeba dokupić gumowy ponton do kontrolera ruchowego (z lagami). Z czego i tak może 4 % gier będzie miało dedykowane serwery, a usługa i tak będzie miała awarie. Nie wiem jak wy, ale ja bym się czuł dymany.

Daddy pisałeś że czekasz na U3 już tylko. A teraz wyobraź sobie, że nie masz wykupionego abonamentu. I co? Żeby zagrać w tą jedną grę online, musiałbyś dodatkowo zapłacić za wykupienie abonamentu. Ale nie zapłacisz. Powinieneś się więc cieszyć. Sony nie wymusza od Ciebie, byś się deklarował kiedy chcesz czy możesz grać i używać PSN-u. Po prostu siadasz, logujesz się i grasz z kolegami, którzy też nie muszą deklarować się.

Opublikowano

Mendrek prosze Cie, co ma abonament do ilości ex-ów? tylko w eksy gra sie online? zresztą po co ja to komentuję -_-'.

Opublikowano

Jeszcze nigdy nie wydalem 138zl za rok Live'a. nie rob z siebie posmiewiska. Do tej pory najwiecej zaplacilem 130zl za 13 miesiecy, no ale fajnie, ze wiesz lepiej xD

Reszty lepiej nie komentowac. Ogolnie moze walnij jakis dluzszy wywod na temat wczorajszej awarii Live'a, te kilka minut kiedy nie moglem sie zalogowac zostawilo pewnie slad na mojej psychice.

PS. Jak przez bite 2 lata 360tka niszczyla PS3 pod wzgledem tytulow to sie nie pamieta co ? Pierwszy rok gdzie PS3 ma wieksza biblioteke exow i Mendrek ma mokro w gaciach, typowe ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tradycji stało się zadość. Nowe Console Wars i nowa wojna XBL vs PSN :D.

Tylko po chvj to ciągnąć, skoro każdy ogarnięty wie, że XBL (Gold ;) ) jest lepsze od PSN. Nie wiem czemu niektórzy próbują wmawiać, że jest inaczej...

@Daddy: "playstation+ pozwala na granie online w używanego unch3, powoli, powoli robi się ubogi brat Golda"

Co?

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Tylko po chvj to ciągnąć, skoro każdy ogarnięty wie, że XBL (Gold ;) ) jest lepsze od PSN. Nie wiem czemu niektórzy próbują wmawiać, że jest inaczej...

slowo - klucz ;]

Opublikowano

Uzywam darmowego PSN, choć niedługo i tak wykupie Plusa, ale chciałbym, żeby PSN po opłaceniu abonamentu działało choćby w 50% tak jak Xbox Live Gold. :(

Opublikowano

A mi to lotto, w sprawie PSN vs. XBL, PS3 vs. X360, wanna vs. prysznic, hot-dog vs. hamburger jestem neutralny.

Z XBL , ver. gold korzystałem kiedyś przed dosłownie weekend, na połączeniu internetowym play :), pograłem w halo 3, o dziwo nie szło mi tak źle jak się spodziewałem, aktualnie nie czuje potrzeby sieciowej rozgrywki.

PS2 tymczasowo oddałem, X360 się kurzy, a z "konsol" na razie lubię i gram jedynie na Ipadzie, o dziwo rozwiązanie takie bardzo przypadło mi do gustu, siadam sobie wieczorkiem na łóżeczku, pogram chwilkę, poczytam i spać :)

Opublikowano

Jeszcze nigdy nie wydalem 138zl za rok Live'a. nie rob z siebie posmiewiska. Do tej pory najwiecej zaplacilem 130zl za 13 miesiecy, no ale fajnie, ze wiesz lepiej xD

Reszty lepiej nie komentowac. Ogolnie moze walnij jakis dluzszy wywod na temat wczorajszej awarii Live'a, te kilka minut kiedy nie moglem sie zalogowac zostawilo pewnie slad na mojej psychice.

PS. Jak przez bite 2 lata 360tka niszczyla PS3 pod wzgledem tytulow to sie nie pamieta co ? Pierwszy rok gdzie PS3 ma wieksza biblioteke exow i Mendrek ma mokro w gaciach, typowe ;]

Możesz napisać kiedy to tak X360 niszczył ps3 pod względem gier?? Bo bardzo ciekawy jestem ^_^

Tak dla przypomnienia wrzucę ci listę najlepszych ex z ostatnich dwóch lat:

Uncharted 2: Among Thieves 96.41%

Forza Motorsport 3 92.13%

Killzone 2 90.07%

Demon's Souls 89.88%

MLB 09: The Show 89.60%

Left 4 Dead 2 89.22%

Ratchet & Clank Future: A Crack in Time 87.85%

inFamous 86.31%

Halo 3: ODST 85.14%

Halo Wars 81.92%

Fable III 80.52%

God of War III 92.04%

Halo: Reach 91.71%

MLB 10: The Show 90.53%

Heavy Rain 89.30%

Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction 86.41%

Gran Turismo 5 84.39%

Alan Wake 83.65%

Yakuza 3 79.92%

Mendrek ma sporo racji, ja kupiłem x360 tylko do ex i żeby pograć w multi Gears 3 musiałbym wybulić 25zł za miesiąc Golda :sleep:

Opublikowano

Mendrek zamiast pitolić głupoty to mi warna usuń. No chyba, że się jeszcze gniewasz o tego "downa".

@Daddy: "playstation+ pozwala na granie online w używanego unch3, powoli, powoli robi się ubogi brat Golda"

Co?

Chyba chodzi o to, że jak masz PS+ to nie musisz mieć PSN Pass.

Opublikowano

Mendrek zamiast pitolić głupoty to mi warna usuń. No chyba, że się jeszcze gniewasz o tego "downa".

Co?

Chyba chodzi o to, że jak masz PS+ to nie musisz mieć PSN Pass.

O niczym takim nie było mowy (a przynajmniej nic takiego nie znalazłem).

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

I tak w kolejnej generacji usługi sieciowe Sony i Microsoftu będą płatne. Microsoft trzepie na tym zaj.ebistą kasę, dając za to przemyślany system usług online. Sony bardzo chciałoby wprowadzić opłaty za granie w sieci, ale dawno temu zadeklarowało, że granie na PSN będzie darmowe i teraz odbija im sie to czkawką. Próbują coś dodatkowo przyrobić na PSN+, ale to są grosze (nie wszyscy go używają, dają zniżki na gry,czasem jakieś gratisy czytaj pomniejsza to wpływ z PSN+). Ja mógłbym płacić za PSN pod warunkiem serwery będą bez lagów, do tego gry, łatki będą się ściągać z maksymalna prędkością jakie masz na łączu.

Zaprawdę powiadam wam, w przyszłej generacji użytkownicy Playstation i Xboxa będą grzecznie bulić za granie w sieci :]

Opublikowano

A posiadacze Playstation przerzucą się na WiiU bo płatny online kłóci się z ich przekonaniami ;)

Opublikowano

Heavy Rain 89.30%

Mendrek ma sporo racji, ja kupiłem x360 tylko do ex i żeby pograć w multi Gears 3 musiałbym wybulić 25zł za miesiąc Golda :sleep:

Racja, osobiście też uważam, że MLB(WTF?!) jest zdecydowanie(zdddeeecccyyddowanie) lepszą grą niż HR.

Szkoda, że w dzisiejszych czasach dla "graczy" zdecydowanie ważniejsze są cyferki i procenty, niż zabawa płynąca z danej gry ;|

PS:Pleju, odpowiedz mi, którą z tych dwóch gier masz? Zakładam, że obie, prawda?

Opublikowano

A mi to lotto, w sprawie PSN vs. XBL, PS3 vs. X360, wanna vs. prysznic, hot-dog vs. hamburger jestem neutralny.

Z XBL , ver. gold korzystałem kiedyś przed dosłownie weekend, na połączeniu internetowym play :), pograłem w halo 3, o dziwo nie szło mi tak źle jak się spodziewałem, aktualnie nie czuje potrzeby sieciowej rozgrywki.

PS2 tymczasowo oddałem, X360 się kurzy, a z "konsol" na razie lubię i gram jedynie na Ipadzie, o dziwo rozwiązanie takie bardzo przypadło mi do gustu, siadam sobie wieczorkiem na łóżeczku, pogram chwilkę, poczytam i spać :)

Żal mi ciebie :empathy3:

Opublikowano

Heavy Rain 89.30%

Racja, osobiście też uważam, że MLB(WTF?!) jest zdecydowanie(zdddeeecccyyddowanie) lepszą grą niż HR.

Szkoda, że w dzisiejszych czasach dla "graczy" zdecydowanie ważniejsze są cyferki i procenty, niż zabawa płynąca z danej gry ;|

PS:Pleju, odpowiedz mi, którą z tych dwóch gier masz? Zakładam, że obie, prawda?

Wrzuciłem tą listę tylko w odpowiedzi na posta Insa który twierdzi że x360 niszczył w ostatnich 2 latach ps3 pod względem gier. Halo Wars też zamieściłem a jest dla mnie równie interesujący co MLB ^_^

Opublikowano
  • Autor

Sugerujesz, że nie było w co grać na PS3 przez pierwsze 2 lata? Resistance, Motorstorm, Ninja Gaiden Sigma, Uncharted, Ratchet, Heavenly Sword, MGS 4, Wipeout HD, LBP, Resistance 2... a pewnie jeszcze o czymś zapomniałem.

Opublikowano

Jak przez bite 2 lata 360tka niszczyla PS3 pod wzgledem tytulow to sie nie pamieta co ? Pierwszy rok gdzie PS3 ma wieksza biblioteke exow i Mendrek ma mokro w gaciach, typowe ;]

Trochę mnie to zmyliło, jeśli rzeczywiście chodzi mu o 2 pierwsze lata ps3 ;)

Opublikowano

No Ins faktycznie nie pisał o ostatnich dwóch latach.

Macie rację z tym, że teraz jest wielkie halo o te naście złotych dodatkowej opłaty na miesiąc, ale wystarczy, że Sony na nowej generacji wprowadzi opłaty to sporo osób nagle zmieni zdanie o pobieraniu płatności za usługi online. Coś tak w kościach czuję ;). Pewnie też od razu wszyscy będą zachwyceni tym, jak "nowy" PSN pieknie chodzi i że warto było ponieść taki koszt.

Wykupuję od jakiegoś czasu plusa, ale tak naprawdę oprócz zniżek na niektóre gry (co biorąc pod uwagę, że nie kupuję wszystkiego, wychodzi niemal na to samo, jak bym tego plusa nie płacił), przekłada się jeszcze na dostęp do bet, ale kumpel (pleju), który plusa nie ma i tak dostaje zaproszenia od Sony na maila :whistling: . W sumie nie mam nic, czego by nie miały inne osoby (Ci co się składają na gry i tak mają taniej niż ja w plusie). Teraz płacę już w sumie z przyzwyczajenia, więc jak bym korzystał więcej z Xa, to pewnie problem płacenia za Golda by też nie istniał.

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.