Opublikowano wczoraj o 13:42 1 dzień 37 minut temu, Chewie napisał(a):Ostatnio zainstalowałem tego moonlighta i fajnie działa tylko ucina dźwięk.Hm trochę niepokojące, że ucina, cóż może w weekend sprawdzę
Opublikowano wczoraj o 15:55 1 dzień Apollo to fork Sunshine(serwer), który posiada więcej feature/fixów i jest łatwiejszy do użycia out of the box (np automatyczna konfiguracja wirtualnego ekranu, kiedy ten fizyczny jest wyłączony przy graniu zdalnie). Twórca oryginalnego Sunshine ma niestety problemy w ogarnięciu się ze współpracą z innymi i systematycznie odrzuca fixy/featury innych ludzi i wypierdala ich z serwera discord kiedy się z nim nie zgadzają.Moonlight i Artemis (czyli kolejny fork) to appki klienckie do łączenia się z serwerem. To jak to działa zależy też mocno od urządzenia na którym będziemy grać (klient) i implementacji appki klienckiej (ta na Xbox/UWP ma np swoje specyficzne problemy).Można regulować sobie bitrate do kosmicznie wysokich wartości, ale wtedy najlepiej grać po kablu po obydwu stronach. Przy spięciu wszystkiego kablem i swiatłowodach na wyjściu/wejściu na swiat przy odległości ~130km pomiędzy domem a mieszkaniem miałem lag na poziomie 3-15ms dla 4k@60Hz z HDR i limitem 250mbps na bitrate.Moonlight działa bez problemu z Apollo, po prostu nie ma kilku funkcjonalności eskluzywnych dla combo Apollo+Artemis.
Opublikowano wczoraj o 16:11 1 dzień to co jest najłatwiejsze do skonfigurowania? Apollo + Moonlight?
Opublikowano wczoraj o 16:17 1 dzień 4 minuty temu, easye napisał(a):to co jest najłatwiejsze do skonfigurowania? Apollo + Moonlight?Tak. Artemis ogólnie jest dostępny chyba tylko na Androida (o ile nic się nie zmieniło ostatnio), więc tylko wtedy warto go ew sprawdzić. Ja nie mam niczego z Androidem, więc nie jestem w stanie wypowiedzieć się jak to działa.Jeśli ktoś nie chce wystawiać portów na świat, to można też łatwo podłączyć się zdalnie za pomocą tunelu np https://tailscale.com (lub jakimś standardowym vpn), ale wtedy trzeba liczyć się z dodatkowym narzutem dodatkowej warstwy i na cpu po stronie serwera i klienta (cały ruch przechodzący przez taki tunel jest szyfrowany, więc musi być robiony encrypt/decrypt)
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Sprawdziłem na szybko z Sunshine i u mnie lag jest mocno odczuwalny, ale w sumie fajna opcja do szybkiego rzucania obrazu z kompa.