Skocz do zawartości

Sleeping Dogs

Featured Replies

• Odpowiedzi 76
  • Wyświetleń 46,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kiedyś byłem wielkim fanem serii GTA. Na każdą część czekałem niecierpliwie. Vice City uważam za jedną z najlepszych gier w historii tej branży. Ta mechanika gier ala GTA (potem nazywana "sandboxami")

• Tak swoją drogą to chciałem zauważyć, że ściągnięty z Batmana system walki niszczy Nie wiem ludzie piszą że jest sporo gorszy? To jego kopia, ale dla mnie momentami lepsza. Po pierwsze jest trudniej,

• A co to (pipi)a, GTA to jakis krol gier?

Opublikowano

Bartezzo po prostu IV nie dawała mi frajdy jak VC czy SA.

Opublikowano

Aha czyli jak Tobie nie dawała frajdy to już jest ch'ujowe blank.gifblank.gif

Opublikowano

A warcaby są lepsze niż szachy. Skończcie te smuty, bo w tym temacie wolałbym poczytać więcej opinii o Sleeping Dogs a nie bitwę fanów GTA, zanim podejmę decyzję o zakupie... :sleep:

Opublikowano

każdy sandbox będzie tylko kalką gta nigdy inaczej.

To (pipi) każdy Fps jest kalką Quake ? , przestań (pipi)ić takie farmazony. I przestańcie smęcić o GTA to jest temat o SD.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

A warcaby są lepsze niż szachy. Skończcie te smuty, bo w tym temacie wolałbym poczytać więcej opinii o Sleeping Dogs a nie bitwę fanów GTA, zanim podejmę decyzję o zakupie... :sleep:

Sleeping Dogs jest fajnym sandboxem ze średnią fabułą. Lepsze od SR3 i Just Cause 2 pod względem fabuły ale gorsze pod tym względem od GTA 4 i RDR. Za mało wyraziste postacie. Jak potraktujesz sleeping dogs jak film klasy b to się będziesz dobrze bawić. Dobra gra na jakieś 20 h zabawy powyżej tego nudzi. A no i system walki najlepszy jaki widziałem w tego typu grze. Lanie po mordach sprawia wiele frajdy ale strzelanie już mniej. Nie ma to jak w biegu walnąć kopniaka i rozbroić gościa ze spluwą ;) Porywanie samochodów też dobre. Świetnie się sprawdza w wyścigach.

P.S. GTA IV nigdy nie skończyłem ale dodatki oba już tak 100 razy lepsze. Po prostu GTA 4 było dla mnie za dłuugie ;) .

P.S.2. Ostatnio katowałem Yakuze 3 i 4. W sumie Sleeping dogs troszkę przypomina Yakuze pod względem archaiczności niektórych momentów. Bardzo długie nieinteraktywne scenki. No oczywiście nie aż tak długie jak w Yakuzie ale jednak ;)

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Dzięki, to jest już konkretniejsze info! Przeszedłem demo po raz drugi z nieco innym nastawieniem. Jednak mimo wszystko bez dużo większej satysfakcji. Kupię pełną wersję, ale jak zejdzie grubo z ceny - wtedy będę mógł ocenić całokształt.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kiedyś byłem wielkim fanem serii GTA. Na każdą część czekałem niecierpliwie. Vice City uważam za jedną z najlepszych gier w historii tej branży. Ta mechanika gier ala GTA (potem nazywana "sandboxami") bardzo mi się podobała i świetnie mi się w takie gry grało. Ale po jakimś czasie się tym przejadłem i zaczęły mnie takie gry nudzić. GTA IV wynudziło mnie potwornie, epizody były już o wiele lepsze, ale i tak to nie było to samo, co kiedyś.

Jak usłyszałem o Sleeping Dogs, to pomyśłałem sobie - o nie! Kolejna kopia GTA i nudziarstwo, oparte na tych samych schematach. Ludzie na forach się podniecali tą grą, ale z powodów opisanych wyżej, ta podnieta mi się w żadnym stopniu nie udzieliła. SP wpadło w moje ręce trochę przypadkowo, ale cieszę się, że mogłem obcować z tym tytułem.

O mechanice tej gry wiele pisać nie muszę. Jest to sandbox, w azjatyckich klimatach - konkretnie w Hong Kongu. Głównym bohaterem jest Wei Shen, tajniak, rozpracowujący od środka jeden z najgroźniejszych gangów, działających na terenie Hong Kongu. Mamy główną linię fabularną i multum zadań dodatkowych.

Jak odpaliłem grę pierwszy raz i pograłem godzinę, pomyślałem - o nie... Znowu to samo. Po co to kupowałem? Ale jak się rozwinęła fabuła, doszły nowe atrakcje, to tak się wciągnąłem w klimat tej gry, że zapomniałem wnet o otaczającej rzeczywistości :)

Fabuła bardzo wciąga i jest absorbująca. Wei to mega pozytywny gość - nie da się go nie lubić :D Reszta ekipy też jest ciekawa i powoduje uśmiech na twarzy. Szczególnie matka Winstona miażdży. Nie pierdzieli się kobieta z wrogami, o nie :D Niektóre przychlasty z triad(y) też są mega wykręceni. Fabuła nie jest tylko dodatkiem i idealnie spełnia swoje zadanie.

Misje są bardzo różnorodne i to jest wielka zaleta tej gry. Nie ma praktycznie żadnej na zasadzie kopiuj/wklej. Fakt, trzeba się napierdzielać i ostro strzelać, ale jest to zawsze jeden z elementów misji (i to nie każdej). Fajne jest też to, że dzięki fabule poznajemy ten Hong Kong od każdej strony - lokacje są bardzo różnorodne i można zachwywać się architekturą tego miasta :)

Oprócz tego mamy "przysługi" - misje od róznych ludzi, którym należy pomóc. Te są krótkie i intensywne, również pomysłowe :)

Kolejną fajną sprawą jest działanie dla policji. Kontaktujemy się z Panią Teng i wykonujemy dla niej zlecenia, czyli np. rozwiązywanie sprawy wycinania organów, czy zniknięcie prostytutki. Przypomina to trochę śledztwa z LA Noire, choć wiadomo, że tutaj jest to dużo bardziej uproszczone.

Innym fajnym dodatkiem jest rozbijanie siatki dilerów narkotykowych. Najpierw rozbijamy taką bandę, potem hakujemy kamerę w pobliżu miejsca spotkań i potem w swoim lokum obserwujemy miejsce, by w czasie transakcji narkotykowej przyskrzynić typów :)

Dochodzę do kolejnego ŚWIETNEGO (!) rozwiązania. Mianowicie zbieractwa. Nienawidzicie zbieractwa? Ja też. Ale tutaj jest to dla mnie najlepsze rozwiązanie w tego typu grach. Zawsze mnie rozwalała głupota deweloperów: ukrywają jakieś pierdoły, których bez mapy lub solucji z sieci samemu nikt tego nie znajdzie. Po co to? Męczące, nudne, durne. A tutaj mamy świetny patent.

Do zbierania mamy skrzynki z kasą, hakowanie kamer i szukanie tzw. kapliczek zdrowia. Nie dość, że ładnie je widać, to dzięki randkowaniu pokazują się na mapie. I jest ich wystarczająca ilość (nie za dużo, nie za mało), a rozmieszczone są tak, że można poznać to piękne miasto z każdej strony. Zbieranina w tej grze to czysta przyjemność :)

Jak na azjatyckie klimaty przystało, mamy tutaj dużo walki wręcz. System podobny trochę do tego z Batmana, dużo łamań, bloków, kontr. Oczywiście możemy użyć noży, tasaków, a nawet... napierniczać typów rybą Świetne są finishery: możemy kolesi wrzucić do pieca, maszynki do mielenia mięsa, nabić na hak itd. Atrakcji jest dużo

Arsenał broni jest też bogaty i jest czym postrzelać, ale gra przede wszystkim skupia się na walce wręcz.

Miasto na tle innych sandboxów wielkością nie powala, ale dla mnie to dobrze. Nie cierpię wielkich, pustych molochów, w których nie ma co robić. Hong Kong w tej grze jest piękny i różnorodny. Zachwycił mnie swoimi budynkami i lokacjami.

Głosy podłożone przez znanych aktorów i aktorki - na liście płac mamy m.in. Emmę Stone, Lucy Liu, Kelly Hu, Robina Shou itd. Rzadko o tym wspominam, ale (jeśli można to tak nazwać) Wei Shen ma bardzo przyjemny głos i świetnie się gościa słucha.

W każdym aucie mnóstwo radyjek do wyboru. Muzyka różna - od ostrego grania w Roadrunner Records, Sagittarius z m. in. Queen i Duran Duran, po muzykę klasyczną, czy chińskie brzdąkanie. Każdy znajdzie coś dla siebie.

W czasie grania nie doświadczyłem ani razu żadnego buga. Wszystko doczytywało się szybko i bez problemów.

Przeszkadzała mi zbyt mała różnorodność aut i muzyka mogłaby być jednak lepsza, bo te radyjka szału nie robiły.

Reasumując - wyszła bardzo dobra gra, która doskonale rozwinęła patenty z GTA i w którą z całą pewnością warto zagrać, do czego Każdego namawiam. Ta gra nie sili się na bycie mega hitem - jest po prostu bardzo dobrą grą Ani chwili się nie nudziłem.

Z czystym sumieniem daję 8/10.

Edytowane przez [InSaNe]

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mega gierka ... schemat jak w GTA ale jest coś jeszcze co nie pozwala się zanudzić po kilku godzinach .

W GTA IV zanudziłem się po 5-6h gry ... tutaj już 10h na liczniku 90%fabuły za mną i nawet nie wiem kiedy to wszystko zrobiłem .... naprawdę gra wciąga i to cholernie .Świetna fabuła , ciekawe lokacje ,ciekawe zróżnicowane zadania/misje .

Jedyne co wkurza to model jazdy

Opublikowano

Sorry za post pod postem

Ile trzeba ukraść/uprowadzić tych ciężarówek w grze ? bo konca nie widać :D

Opublikowano

te ciężarówki ochrony pod achiva? tak jak w opisie, 5.

Opublikowano

te ciężarówki ochrony pod achiva? tak jak w opisie, 5.

Nie dostałem zadanie chyba od Rolanda ... należy krać cięzarówki (niebieskie) i doprowadzać je do dziupli .... buchnąłem chyba z 10 już i cały czas są nowe

Opublikowano

ich jest nieskończona ilość chyba. ot dodatkowe zadanie by ukarać tych, co haraczu nie płacą. 5 na achiva, później dla zabawy.

Opublikowano

Brakuje mni 2 wykonanych zadan mam 28/30 ale na mapie nie mam żadnych punktów odniesienie ,w tel. o jakie tu zadania chodzi ?

To samo z z Zakonczonyni wydarzeniami mam 27/28 ?

co przegapiłem ?

I może ktoś podpowie jak szybko wygrać tą bankę na walkach kogutów? jest na to jakiś patent :P bo narazie to mam ale -800k :D

Edytowane przez canuks

Opublikowano

poszukaj mapy z zadaniami w necie, część z nich jest ukryta. musisz sam odnaleźć to konkretne miejsce, np. te z bagażnikami aut.

na koguty jedyna rada to save po każdym udanym zakładzie i ewentualny load w przypadku przegranej. w dokach gdzie są największe stawki obok jest kryjówka więc nie trzeba daleko jeździć.

Opublikowano

znalazłem wczoraj tą mapkę 2h jazdy z mapą i dupa... a dzsiaj pierwszy strzał na ślepo i trafiłem lokację :) acziki wpadły .

zostały tylko za 10lvl triady trzeba powtarzać misje ale bo innego sposobu nie ma no i aczik z ciuchami tu też zjeździłem wszystkie sklepy i dalej brakuje 10 szmatek ale to odpuszczam .

Świetna gierka w mej ocenie 9/10 w pełni zasłużone głównie za klimat ,świetną fabułę i ciekawe misje .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wcześniej pisałem, że demko mi nie podeszło - może dlatego, że w nim gra w ogóle nie kojarzyła się z sandboxem, a raczej czymś w stylu Stranglehold. Pełna gra mnie jednak rozwaliła - gram i oderwać się nie mogę. Ciekawe zbieractwo, interesujące misje główne jak i poboczne (na szczęście gra nie zmusza mnie bym w nie grał, jak to chyba było w Saints Row - mozolne zdobywanie szacunu), system walki zainspirowany Batmanem.

Na razie jestem w połowie bez cienia znudzenia i chcę więcej :)

EDIT:

Ukończony wątek fabularny, case'y policyjne i wszystkie przysługi. Doskonały gameplay - po tak interesującym systemie walki nie będę już umiał wrócić do klepaniny z GTA. Dla mnie gra bez specjalnych wad, nic mnie po drodze nie wkurzało, chociaż nie każdemu podejdzie plastikowy model jazdy (przez to zbyt łatwy - hamulec nożny praktycznie nie jest potrzebny). No i przeciwnicy mogliby nauczyć się pływać, bo pociesznie wygląda, gdy umierają po wrzuceniu do fontanny głębokiej na 0,5m.

Edytowane przez Red_XIII

Opublikowano

@cankus: szmatki o ile pamiętam wpadają też za zadania, bądź podbijanie lvl triady. W każdym razie nie wszystkie tylko w sklepach są, ale niektóre wpadają też dzięki misjom.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemka, miał ktoś może problem z misją razem z Jackiem Dockyard Heist? Bo u mnie jest następująca sytuacja -

jadę po Jackie'go, jedziemy do doków, idę po szlifierkę, rozwalamy członków 18k, otwieram furgon z biżuterią, odbijam Jackie'go z porwanego samochodu i jedziemy sprzedać ukradziony towar.

W tym miejscu mam problem, bo jak dojeżdżam do wyznaczonego punktu na mapie to nic się nie dzieje. Jak podjeżdżam autem to Wei nie chce z niego wysiąść, ani jechać dalej, a jak dojdę do markera pieszo to postać stoi i nie reaguje na polecenia. Do menu i mapy da się wejść, więc to nie zawias. Ma ktoś jakieś sugestie? Bo 3 raz wyskoczył mi ten błąd i nie mogę skończyć przez to tej misji. Z góry dzięki za info

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktos sie moze orientuje jak zrobic zebym na mapie mial pokazane skrzynki? 

Opublikowano

Chyba się wciskało X lub inny przycisk  ale nie jestem pewny jak masz mapę to powinno pisać , szary kolor to masz nieznalezione a, białe znalezione tak samo kapliczki,kamery i reszta, niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę:D

Opublikowano

Kamery mialem i figurki. Ale skrzynek nie mam. Mam tylko pokazane te ktore juz mam. Nie wiem czy musze miec X% odkrytych czy cos innego trzeba zrobic. Jazda z mapa na kompie meczy. 

Opublikowano

Kamery mialem i figurki. Ale skrzynek nie mam. Mam tylko pokazane te ktore juz mam. Nie wiem czy musze miec X% odkrytych czy cos innego trzeba zrobic. Jazda z mapa na kompie meczy. 

Randki z laskami.