- (23 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 21
- 22
- 23
Aktualnie ogladam bieżące wrażenia z niekoniecznie nowych serii
- (23 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 21
- 22
- 23
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 19 lipiec 2010 - 01:22
Cytat
Może mi ktoś wytłumaczyć co tam się (pipi) pod koniec stało ? Bo nie potrafię tego ogarnąć
Co się stało z Suou ? I co do cholery zrobiła Yin ?
Co się stało z Suou ? I co do cholery zrobiła Yin ?
Tego chyba nie wiedzą nawet sami twórcy.
Przy okazji - polecam obczaić DtB:Gaiden, aktualnie emitowaną podserię przedstawiającą wydarzenia między pierwszym i drugim sezonem. IMO, znacznie lepiej się to ogląda niż ten przekombinowany drugi sezon.
- pod wpływem forumowej podjary wziąłem się ostatnio za Durararę!! oraz Baccano!, a w ramach przegrychy stosuję najnowsze Highschool od the Dead. Z deka popie'rdolony miks.
Napisano 21 sierpień 2010 - 10:40
Skończyłem Durararę!! - początkowo nastawiałem się na coś bardziej realistycznego, jednak bezgłowa laska zasuwająca na motorze i kolo rzucający automatami szybko zmienili moje podejście. Mimo wszystko jest to świetne, bardzo klimatyczne anime, z całą masą nietuzinkowych postaci, nawet dosyć oryginalne . Czekam na drugą serię.
Teraz zacząłem Needless i....w mordę, to jest anime którego szukałem od czasu Gurren Lagann! Podobne pierwszoplanowe postacie (wykręcony kolo w okularkach przeciwsłonecznych, dzieciak i cycasta laska), równie mega efekciarskie walki, do tego soczysta kolorystyka i nawet kilka zabawnych odniesień do Dragon Balla (vide naukowiec jak żywo przypominający Dr.Gero). Nieźle się wkręciłem, chociaż zabrało mi to trochę czasu.
Z ciekawości sprawdziłem też NANĘ. Początkowo zapowiadało się nieźle, jednak po 15 odcinkach poziom spadł niesamowicie (kompletnie padł humor, rozmyły się postacie). Telenowela.
Teraz zacząłem Needless i....w mordę, to jest anime którego szukałem od czasu Gurren Lagann! Podobne pierwszoplanowe postacie (wykręcony kolo w okularkach przeciwsłonecznych, dzieciak i cycasta laska), równie mega efekciarskie walki, do tego soczysta kolorystyka i nawet kilka zabawnych odniesień do Dragon Balla (vide naukowiec jak żywo przypominający Dr.Gero). Nieźle się wkręciłem, chociaż zabrało mi to trochę czasu.
Z ciekawości sprawdziłem też NANĘ. Początkowo zapowiadało się nieźle, jednak po 15 odcinkach poziom spadł niesamowicie (kompletnie padł humor, rozmyły się postacie). Telenowela.
Napisano 21 sierpień 2010 - 18:34
Needles - przeca to jest anime wprost dla Cartoon Network albo innego programu dla dzieci.
Ja cisne Majora, jestem teraz przy 4 sezonie i dalej kozak ;o Jedyne co mnie martwi, to ze jak skoncza 6 sezon i go obejrze, to skoncza mi sie baje o baseballu :/
Ja cisne Majora, jestem teraz przy 4 sezonie i dalej kozak ;o Jedyne co mnie martwi, to ze jak skoncza 6 sezon i go obejrze, to skoncza mi sie baje o baseballu :/
Napisano 21 sierpień 2010 - 23:22
Jakieś pół roku temu obejrzałem pierwszy odcinek i efekt był taki, że na tym skończyłem oglądanie. Zbyt durne, zbyt dużo fan-service'u. Później łyknąłem mega-epickie Tengen Toppa Gurren Lagann, a potem długo długo nie mogłem znaleźć nic co by mnie choć trochę usatysfakcjonowało pod względem dynamiki walk. Na ratunek przyszło Needless, które wprawdzie durne pozostało dalej, ale jednak swoje zadanie spełniło. Miałem ochotę na sporą dawkę odmóżdżającego rozpi'ździelu i właśnie to dostałem.
Napisano 21 sierpień 2010 - 23:35
Na pewno nie aż tak jak Needless, ale geniuszem też tego bym nie nazwał. Co absolutnie nie zmienia faktu, że jest to jedno z najbardziej epickich anime jakie w ogóle powstały, a to że jeszcze się z tym nie zaznajomiłeś, jest już nawet w pewnym sensie powodem do wstydu. Nadrabiaj czym prędzej.
- (23 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 21
- 22
- 23

Logowanie